Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

INFINITI FX 50 S - kto co wie :)

Featured Replies

Napisano

Witam Was

Może ktoś miał styczność z tym autem .

Co to za silnik ten V8 jak sobie radzi automatyczna skrzynia tam montowana .

Jak z jakością wykonania , porównuje do BMW X6 , nowego Cayenne czy Range Rovera sport

Na jakim poziomie stoi serwis (znam jeden salon w Warszawie )

Może się ktoś orientuje jak z modelami na USA inne (tak jak np JEEP czy to samo (pomijając swiatła , licznik i drobnostki )

Jest tych aut już trochę w Polsce także może akurat ktoś z nas AK ma takie auto .

Pozdrawiam

Hubert piwo.gif

Napisano

INFINITI to taki "luksusowy" Nissan, coś jak Lexus/Toyota

Napisano

> INFINITI to taki "luksusowy" Nissan, coś jak Lexus/Toyota

To chyba autor tematu wie ze Infiniti FX to Nissan Murano, skoro zamierza go kupic wink.gif

Tylko czemu silnik az taki duzy 5.0 a nie np. 35 ktory chyba jest popularniejszy w Polsce (z tego co widze, moge sie mylic)

Napisano

> To chyba autor tematu wie ze Infiniti FX to Nissan Murano, skoro zamierza go kupic

> Tylko czemu silnik az taki duzy 5.0 a nie np. 35 ktory chyba jest popularniejszy w Polsce (z tego

> co widze, moge sie mylic)

Muszę Cię zmartwic, ale Murano jest oparty o przednionapedowa platformę Altima/Maxima a FX50 o tylnonapedowa platformę 350Z/G35. Wspólne maja tylko to ze produkuje je ta sama firma i ze są SUV.

Napisano

> Muszę Cię zmartwic, ale Murano jest oparty o przednionapedowa platformę Altima/Maxima a FX50 o

> tylnonapedowa platformę 350Z/G35. Wspólne maja tylko to ze produkuje je ta sama firma i ze są

> SUV.

no to nie wiedzialem niewiem.gif poczytam ok.gif

Napisano

Zalety:

- jakość Nissana (przyzwoita)

- wielki silnik o sporej mocy

I to by było na tyle.

Wady (takie największe):

- mało miejsca w środku a bagażnik wręcz jak w kabriolecie.

- "nie skręca" - jak najlepsze modele Cadillaca

- bardzo kosztowna eksploatacja (10l oleju na wymianę, 20" opony rozmiarów beczki, przerażające zużycie paliwa).

Napisano

> - "nie skręca" - jak najlepsze modele Cadillaca

> - bardzo kosztowna eksploatacja (10l oleju na wymianę, 20" opony rozmiarów beczki, przerażające

> zużycie paliwa).

z tym nieskręcaniem to bym nie przesadzał ,auto jest bardzo szybkie i jak na SUV jeździ nieźle ok.gif

5 s do 60 mph

HanYs

Napisano

do autora: jeśli posiadasz tvn turbo to wczoraj w zakupie kontrolowanym było to auto właśnie z silnikiem 5.0 390 KM, więc jakieś tam informacje można wyciagnać - są powtórki. Aha, kupującym był koleś z Boys'ów - tak btw.

Napisano
  • Autor

Chce zamienić Jeepa Grand Cherokee (EUROPA ) 3.0crd

Na cos podobnego(SUV) ale takiego zeby miało osiagi jak drugie moje auto (passat cc 3.6 )

Najlepiej zeby silnik był bez turbo .

Poki co Porsche Cayenne 4.8 s było moim liderem .

ale odkąd dowiedziałem sie o tym ze w standarcie nie ma

xenonów,skóry i wielu innych według mnie w tej klasie aut niezbednych gadzetów szlak mnie trafi .

Drugi raz mnie trafił jak dobierałem to wyposazenie jest tego tyle ze zabrakło mi cierpliwości .

Infiniti ma w standarcie Fx50 wszystko co oferują (uważam to za duży plus )

W gre wchodzi jeszcze X6,ML,Q7,Range Rover ale nie o nich ten wątek .

Napisano
  • Autor

> do autora: jeśli posiadasz tvn turbo to wczoraj w zakupie kontrolowanym było to auto właśnie z

> silnikiem 5.0 390 KM, więc jakieś tam informacje można wyciagnać - są powtórki. Aha, kupującym

> był koleś z Boys'ów - tak btw.

Posiadam i właśnie tam znalazłem alternatywę dla "standardowych suv"

Napisano

> 5 s do 60 mph

> HanYs

I galon benzyny...

P.S. Jeździłem FX50 i FX56 - oba były piekielnie szybkie, ale zakrety to strach było brać. Pomimo ze (o ile sie nie mylę) w standardzie jest samopoziomowanie nadwozia.

Napisano

> I galon benzyny...

> P.S. Jeździłem FX50 i FX56 - oba były piekielnie szybkie, ale zakrety to strach było brać. Pomimo

> ze (o ile sie nie mylę) w standardzie jest samopoziomowanie nadwozia.

wygląda na to ,że strasznie bojaźliwy jesteś zlosnik.gifwink.gif

HanYs

Napisano

> wygląda na to ,że strasznie bojaźliwy jesteś

> HanYs

Zawsze wolałem katamaran od łódki smile.gif

Napisano

> Ale mi tutaj panowie OT zafundowali

> Pozdrawiam

Wiesz, w sumie to nie do końca O/T - chodzi o to czy ten samochod jest naprawde szalony w zakretach, czy raczej osoba to piszaca (ja) jest uprzedzona do SUV. Myśle ze jest gdzieś pomiędzy - w porownaniu z innymi, klasycznym SUVami, FX jest zupełnie przyzwoite w zakretach. Ale w porownaniu z nawet przeciętnym coupe, to masakra.

Napisano
  • Autor

Ale w porownaniu z nawet przeciętnym coupe, to masakra.

Tak zgodzę sie z Tobą ale jak jest taka pogoda jak teraz w PL to moj Jeep sprawuje sie 100 razy lepiej niż CC .

Szukam czegoś takiego żeby jednak mieć porównywalne osiągi z CC a jednak zeby to był SUV .

W FX50 przerażają mnie troche te 21 calowe koła .

No i w ogóle nie znam marki (mam na myśli moją styczność) na jeżdzie testowej cięzko wszystko zauważyć /zwrócić uwagę .

Napisano

Wszystko zależy od tego dlaczego lubisz SUVy. Bo jeżeli dlatego ze mozna zjechać na bezdroża i zapanować sporo bałaganu, to FX jest beznadziejny w obu tych kategoriach - szerokie, 21" (a nie 20"?) opony gwarantują zero możliwości terenowych, a kształt nadwozia powoduje ze bagażnik jest minimalny a na tylnych siedzeniach tez za wygodnie nie jest. Do tego pojazd ma stosunkowo krótki rozstaw osi i galopuje na wybojach.

Jeżeli lubisz SUV bo chcesz patrzeć na innych z góry, to FX jest idealny. Nie tylko możesz popatrzeć na innych z wyzszoscia, ale także pokazać im rury. I to właściwie wszystkiemu co po polskich drogach jeździ, może wylaczeniem paru egzotykow.

Napisano

> Chce zamienić Jeepa Grand Cherokee (EUROPA ) 3.0crd

> Na cos podobnego(SUV) ale takiego zeby miało osiagi jak drugie moje auto (passat cc 3.6 )

> Najlepiej zeby silnik był bez turbo .

> Poki co Porsche Cayenne 4.8 s było moim liderem .

> ale odkąd dowiedziałem sie o tym ze w standarcie nie ma

> xenonów,skóry i wielu innych według mnie w tej klasie aut niezbednych gadzetów szlak mnie trafi .

> Drugi raz mnie trafił jak dobierałem to wyposazenie jest tego tyle ze zabrakło mi cierpliwości .

> Infiniti ma w standarcie Fx50 wszystko co oferują (uważam to za duży plus )

> W gre wchodzi jeszcze X6,ML,Q7,Range Rover ale nie o nich ten wątek .

subaru tribeca chyba bedzie za slaba, szkoda bo to naprawde solidne auto

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.