Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

fotka z radaru straży gminnej..

Featured Replies

Napisano

przyszło coś takiego do domu i pińcet każą płacić oink.gif

Trzeba płacić czy kazać się bujać straży?

W piśmie grożą że podadzą do sądu albo na policje czy coś tam... a kiedyś coś chyba czytałem że straż nie może mieć radarów ? hmm.gif

Napisano

> płacisz albo nie i sami sobie ściągną

no zdaje się jest jeszcze kwestia wskazania sprawcy wykroczenia i przyznania punktów karnych, bądź nie...

Napisano

> przyszło coś takiego do domu i pińcet każą płacić

> Trzeba płacić czy kazać się bujać straży?

> W piśmie grożą że podadzą do sądu albo na policje czy coś tam... a kiedyś coś chyba czytałem że

> straż nie może mieć radarów ?

Ta bajka była w 2007 chyba hmm.gif

Jak nie odeślesz im kwitów potwierdzajacych kierowcę, to właściciel zostanie wezwany i na miejscu sporządzony protokół i mandat. Tam możesz ponegocjować.

Jak przekroczysz czas 1 mies. to oni nie moga Cię ukarac mandatem, więc kierują sprawę do Sądu Rejonowego przeciwko włąscicielowi i właściciel lub kierowca zostanie ukarany zaleznie od przebiegu postepowania + koszty sądowe.

Jak przekroczyłem czas ukarania mandatem, bo zwyczajnie zgubiłem gdzieś te papiery i nie odesłałem, to żona włąscicielka auta została wezwana do nich w celu złożenia zeznań. MOgła odmówić wtedy by poszło prosto do sadu. Zadzwoniłem do nich i pojechałem, sporządzili wniosek o ukaranie na kwotęnajniższego mandatu (napisałem oswiadczenie że dobrowolnie poddaję się karze) , strażnik mnie strasznie żalował, że jeszcze dostanę te koszty sądowe.

Ale widocznie ponieważ byłem grzeczny, zgłosiłem się i dobrowolnie poddałem karze nie angażując dalej aparatu ścigania, to sąd w wyroku nie zasądził mi kosztów procesu, więc zapłaciłem dalej ten najniższy mandat...

Chociaż ja pzrekroczyłem tylko o 15/h a Twoje 5 stów to na pewno ponad 30, więc wstydź sie i płać !!!

Napisano
  • Autor

no przekroczył 50 dokładnie zlosnik.gif

ale ja nie prowadziłem ba nawet w tym pojeździe nie siedziałem kłopot ma szwagier kierowca i teściu właściciel grinser006.gif

Napisano

> W piśmie grożą że podadzą do sądu albo na policje czy coś tam... a kiedyś coś chyba czytałem że

Byla chyba taka opcja, ze sie nie przyznajesz i odmawiasz wskazania kierowcy. Oni wtedy daja mandat bez punktow na wlasciciela. Nie przyjmujesz tego mandatu wiec oni maja niby skierowac wniosek do sadu. Sek w tym, ze nie sa policja i nie moga. Wiecej TUTAJ

Zawsze warto sprobowac.

Napisano

Musisz odesłać, papiery i wskazać sprawcę wykroczenia. Możesz napisać prośbę o zmniejszenie kwoty mandatu z uwagi na kiepską sytuację finansową lub coś takiego. U mnie zadziałało, zamiast 300zł przysłali mandat 200zł ...

powodzenia

Napisano

> no przekroczył 50 dokładnie

> ale ja nie prowadziłem ba nawet w tym pojeździe nie siedziałem kłopot ma szwagier kierowca i teściu

> właściciel

A nad czym tu deliberować? Jeśli nie ma wątpliwości co do tego wykroczenia, tj. zgadza się miejsce a sprawca oraz właśaciciel zgadzaja się co do tego, kto był sprawcą, to czemu nie płacić? To chyba normalna kolej rzeczy, że odpowiada się za swoje czyny czy pomyłki.

Jeśli natomiast są faktycznie wątpliwości, czy to ten pojazd albo kto wówczas kierował, to co innego.

Napisano
  • Autor

> Byla chyba taka opcja, ze sie nie przyznajesz i odmawiasz wskazania kierowcy. Oni wtedy daja mandat

> bez punktow na wlasciciela. Nie przyjmujesz tego mandatu wiec oni maja niby skierowac wniosek

> do sadu. Sek w tym, ze nie sa policja i nie moga. Wiecej TUTAJ

> Zawsze warto sprobowac.

Nr rej. dokładnie widać ale twarzy kierowcy już nie lichy fotoradar chyba mieli, stety po sylwetce i wysokości kierowcy widać że szwagier prowadził pasażera wycieli nie wiem dlaczego no.gif

Podejrzewam że pójdzie ta opcja samowolnego ukarania się bez podania kierowcy coby punktów nie było.

Ale myślę że spróbują z tą opcją negocjacji wysokości mandatu. ok.gif

Napisano

Świetny wątek. Popełniłeś wykroczenie ?

Napisano
  • Autor

> Świetny wątek. Popełniłeś wykroczenie ?

przeczytałeś cały wątek?

jakbyś przeczytał byś wiedział że nie ja moje ledwo 100 pojedzie grinser006.gif

Napisano

> pasażera wycieli nie wiem dlaczego

Dla ich i kierowcy bezpieczeństwa - ZTCP to kiedyś we Francji facet dostał fotkę jak jechał z kochanką, a list od ichniej SM otworzyła żona.

Skończyło sie chyba rozwodem i żżdaniem odszkodowania od SM hehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.