Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Corsa C / Combo - automatyczne otwieranie klapy bagaznika

Featured Replies

Napisano

Da sie, czy sie nie da? Na YT napatoczylem sie na filnik jak to zrobic w Octavii II

i przyszlo mi do glowy zastosowanie tego w Combo. O ile silwoniki i sprezynki na nie da sie znalezc / zrobic, o tyle pozostaje kwestia domontowanai silownika centralnego zamka otwierajacego rygiel klapy i dorobienie jego sterowania. No i co z kluczykiem? Istnieje jakis pilot cz z dodtakowym przyciskiem otwierania klapy, ktory mozna byloby zaprogramowac do C/C i przydzielic trzeciemu przyciskowu silownik rygla klapy?

EDIT:

Moze przez dluzsze przytrzymanie przycisku otwieranai samochodu?

Napisano

Nawet jeśli ci sie to uda to kiedyś staniesz pod czymś niższym i otwarcie klapy spowoduje pachnięcie w przeszkode. A z tego co widze to ta klapa otwiera sie całkiem szybko. I może nie wpominałbym o tym, ale ostatnio zatrzymałem się blisku futryny w garażu (swoim) i przy otwieraniu zahaczyłem o coś tam wystającego. Mam zarysowanie mad.gif

Napisano
  • Autor

> Nawet jeśli ci sie to uda to kiedyś staniesz pod czymś niższym i otwarcie klapy spowoduje

> pachnięcie w przeszkode. A z tego co widze to ta klapa otwiera sie całkiem szybko. I może nie

> wpominałbym o tym, ale ostatnio zatrzymałem się blisku futryny w garażu (swoim) i przy

> otwieraniu zahaczyłem o coś tam wystającego. Mam zarysowanie

W Combo klapa nie otwiera sie wyzej niz dach, wiec problem nie istnieje.

Napisano
  • Autor

> W VC kombi wygląda to tak:

Ale to jest fabryczny system otwierania i zamykania tylnejklapy sterowany z kluczyka. Sa calkiem inne silowniki oraz zamek z funkcja domykania klapy. Ja natomiast mowie o dolozeniu elementow, ktore umozliwilyby wypchniecie klapy do pozycji, w ktorej zaczan dzialac fabryczne silowniki i ja uniosa. Druga kwestia to przyciskk otwierania bagaznika lub zaprogramowanie przycisu otwierania samochodu.

Napisano

> Ale to jest fabryczny system otwierania i zamykania tylnejklapy sterowany z kluczyka. Sa calkiem

> inne silowniki oraz zamek z funkcja domykania klapy. Ja natomiast mowie o dolozeniu elementow,

> ktore umozliwilyby wypchniecie klapy do pozycji, w ktorej zaczan dzialac fabryczne silowniki i

> ja uniosa. Druga kwestia to przyciskk otwierania bagaznika lub zaprogramowanie przycisu

> otwierania samochodu.

No to tu trzeba by bylo dobrac odpowiednia sprezyne-slabsza lub mocniejsza...tak mi sie wydaje

Napisano

> No to tu trzeba by bylo dobrac odpowiednia sprezyne-slabsza lub mocniejsza...tak mi sie wydaje

I patrzac jak sie to otwiera uwazac na zeby, bo w pysk mozna dostac klapa zlosnik2.gif

Napisano

> Ale to jest fabryczny system otwierania i zamykania tylnejklapy sterowany z kluczyka. Sa calkiem

> inne silowniki oraz zamek z funkcja domykania klapy. Ja natomiast mowie o dolozeniu elementow,

> ktore umozliwilyby wypchniecie klapy do pozycji, w ktorej zaczan dzialac fabryczne silowniki i

> ja uniosa. Druga kwestia to przyciskk otwierania bagaznika lub zaprogramowanie przycisu

> otwierania samochodu.

Jak fabryczny i to oplowski, to jest szansa, na łatwiejszą adaptację gratów...

Napisano
  • Autor

> Jak fabryczny i to oplowski, to jest szansa, na łatwiejszą adaptację gratów...

Aha - w cenie 1/3 wartosci samochodu spineyes.gif

Nie wiem czy cie przekonam, jesli powiem, ze sprezynki plus pilot centralnego jest tanszy grinser006.gif

Napisano

> Aha - w cenie 1/3 wartosci samochodu

> Nie wiem czy cie przekonam, jesli powiem, ze sprezynki plus pilot centralnego jest tanszy

Na nowych gratach zapewne tak jest...Ale mało złomu z GB jest ściągnięte? Szukajcie, a będzie wam dane zlosnik.gif

Napisano

> Na nowych gratach zapewne tak jest...Ale mało złomu z GB jest ściągnięte? Szukajcie, a będzie wam

> dane

Dokładnie o to mi chodziło ok.gif

Na allegro jest gość co sprowadza rozbitki VC z GB i handluje je na części. link do allegro

Zadzwonić pogadać ok.gif

Napisano

Ta sprężyna to od czego jest?

Gdzie szukać? Motoryzacyjny? Rowerowy? Modelarski?

Serio pytam smile.gif bo w sumie bym sobie zrobił taki patent ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.