Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Hyundai ix 35 czy Subaru Forester ?

Featured Replies

Napisano

IX35 jeździłem trochę bo mój wujek ma. Jakoś mnie nie zachwycił, choć i szczególnie negatywnych opinii nie zebrał. Denerwował mnie dźwięk tego silnika. A i fotele mi nie pasowały. Co do Subaru, to o silniku słyszałem sporo pozytywnych opinii, choć trzeba uważać na sprzęgło, co może być rzeczywiście denerwujące. Ale ten napęd..

Napisano

> Buja przodem jak starym statkiem.

to jest rodzinny suv i nowy forek niesty stal sie baaaaaaaaaardzo tatusiowaty a ze zwinnosci starego nic nie zostalo sick.gif

> Mocy w silniku brak dołu nie ma. Mimo

> softu ruszamy zero jedynkowo czyli puszczamy sprzęgło bez dodawania gazu.

gasie? jak nie to nie widze problemu ok.gif

> Można się do tego zacząć przyzwyczajać tylko po co ? Tandetne albo mega tandetne

> plastiki deski sprawiające wrażenie, że auto jest z lat 90.

jak wersja jezdziles S, XS, ?

> Generalnie odpada definitywnie.

nie bronie nowego forestera bo ja tez bym go nie kupil*,

ale w tej cenie ciezko dostac bardziej uniwersalne, bezawaryjne i z prawdziwym napedem AWD auto

*- powiedzial to zadowolony posiadacz ostatniego prawdziwego subaru forester MY08 zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> gasie? jak nie to nie widze problemu

raz zgasł ok.gif co ciekawe pobawił się w podjazdy pod górkę i tu już można dodawać gazu facepalm.gif

> jak wersja jezdziles S, XS, ?

XC - braki w porównaniu do XE to skóra, kluczyk bezdotykowy, i elektryczny fotel kierowcy

Napisano

> sznurek linka

bo ja polskie solidne dziennikarstwo pominął zlosnik.gif

czyli pół biedy z ESP, i wybór jest prosty ok.gif

Nie wracając już do tamtego wątku, chcę napisać, że droższy Sportage, mimo że idzie jak burza bez poślizgów i nie czuć załączania się tyłu, również jest imitacją 4x4, co ostatecznie potwierdziła mi instrukcja obsługi, a czego użytkownik nie przyznał. zlosnik.gif

Napisano

> Forester. Lepszy silnik i lepszy napęd.

według mojej lektury tylko lepszy wygląd zewnętrzny i teren/napęd, reszta gorsza, między innymi ESP z trudem łapie tył, krótsza gwarancja...

Napisano

> a skąd ta pewność ?

> Dzisiaj odbyłem prawie 40 minutową jazdę próbną Foresterem.

Ale o problemie z Foresterem i manualna skrzynią w silniku diesla to już chyba wszyscy wiedzą ... Podobno Subaru uczy kierowców jak maja sie posługiwać sprzęgłem i lewarkiem zmiany biegów bo przez kilka.... kilkanaście.... kilkadziesiąt lat podróżowali autami w których nauczyli się złych nawyków hehe.gifzlosnik.gif W automacie jest trochę lepiej zlosnik.gif

Kup automat lub PB..... lub inną markę bo na sprzęgła nie zarobisz wink.gif To nie Fiat..... hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Ale o problemie z Foresterem i manualna skrzynią w silniku diesla to już chyba wszyscy wiedzą ...

> Podobno Subaru uczy kierowców jak maja sie posługiwać sprzęgłem i lewarkiem zmiany biegów bo

> przez kilka.... kilkanaście.... kilkadziesiąt lat podróżowali autami w których nauczyli się

> złych nawyków W automacie jest trochę lepiej

> Kup automat lub PB..... lub inną markę bo na sprzęgła nie zarobisz To nie Fiat.....

Wiadomo ok.gif Dla samego znaczka auta nie będę kupował. Zresztą tak jak pisałem na NB:

znaczek to teraz dogmat i snobizm - Kia jest własnością Hyundaia, Volvo jest chińskie, Range Rover chyba indyjski Taty zlosnik.gif

Napisano

> na Rydza

bylem tam w piatek - nikt sie do mnie nie raczyl pofatygpwac w przeciagu kwadransa, wiec obejrzalem, pomacalem te 3 sztuki ix-a i wyszedlem...

Napisano
  • Autor

> bylem tam w piatek - nikt sie do mnie nie raczyl pofatygpwac w przeciagu kwadransa, wiec

> obejrzalem, pomacalem te 3 sztuki ix-a i wyszedlem...

Byłem tam w sumie trzy razy - nigdy nikt do mnie sam nie podszedł. Nawet nie zapytali po co przyszedłem hehe.gif

Więc pomacałem, pooglądałem, powsiadałem, przejechałem się autem a jeśli kupie to na pewno gdzie indziej zlosnik.gif

Napisano

> Ponadto siedzisko tylnej kanapy ma wysokosc dostosowana dla dzieci....nie wiem jak tam mozna

> jezdzic normalnie....

> W zyciu bym tego nie kupil....

a co jest nie tak z kanapa ix35? mam 190cm wzrostu i za przednim fotelem pod siebie ustawionym mam za soba od pyty miejsca - tak na nogi jak i na glowe ok.gif

p.s. chyba zes wymiarow Marcina Możdżonka to wtedy faktycznie moze byc problem zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.