Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Auto do miasta - prośba o pomoc

Featured Replies

Napisano

Zostałem poproszony przez teściową o pomoc w wyborze małego auta miejskiego.

W trakcie rozmowy otrzymałem wymagania co do auta:

- małe

- niskie spalanie i koszty eksploatacji

- z wyposażenia: wspomaganie kierownicy, klimatyzacja, abs, poduszki powietrzne, mile widziane elektryczne szyby

- cena nowego - do 32-34 tys.zł, w grę wchodzi auto używane, max 3-4 lata w cenie do 17 tys. zł

Teściowie po objeździe salonów wytypowali Citroena C1 i Chevroleta Spark. Co do samochodów używanych teściowa naczytała się w internecie i wychodzi, że czego by nie kupić, to i tak będzie awaryjne zlosnik.gif, ale pracuję nad zmianą takiego podejścia.

Przyznam, że nie jestem na bieżąco z ofertą salonów, używkami także się ostatnio nie interesowałem. Co moglibyście polecić spełniającego w/w kryteria?

Napisano

Panda 1.2 69KM Dynamic 33tyś.

Twingo Wind 1.2 75KM 32tyś.

Napisano

Hyundai i10:

klik

Twingo:

klik

Fabia:

klik

Oprócz tego nieśmiertelna Panda, Kia Picanto, ford KA (ale tam yło kiepskie wyposażenie w tej cenie).

Napisano

Popatrz jeszcze:

- Aveo

- Twingo

- i10

- moze i20 (5 lat gwarki)

- PANDA waytogo.gif

Generalnie tu masz link do allegro z tym co mozna dostac za ta kase waytogo.gif

Linka

Napisano
  • Autor

> Generalnie tu masz link do allegro z tym co mozna dostac za ta kase

> Linka

Na to nie wpadłem muszę przyznać, przejrzałem pobieżnie ceny używek jedynie. Dzięki ok.gif

Napisano
  • Autor

> Fabia:

> klik

Niestety cena fabii jest netto.

Napisano

Hyunday Getz

Kia Picanto

Tata Indica (?)

Napisano

> Niestety cena fabii jest netto.

Fakt, z sensownym wyposażeniem wychodzi ponad 36 tys.

Napisano
  • Autor

> Hyunday Getz

Zapomniałem o tym aucie, a jest ciekawą propozycją. ok.gif

Napisano

> Na to nie wpadłem muszę przyznać, przejrzałem pobieżnie ceny używek jedynie. Dzięki

No problemo smile.gif jakbyscie kupowali fiata to omijajcie Auto-Syf bo to najgorszy salon Fiata w PL no.gif

Napisano

> Niestety cena fabii jest netto.

Dobrze ,ze to zauwazyles . Zapomnialem dopisac ,ze trzeba zwracac uwage na ceny bo jest zatrzesienie ogloszen netto.

Napisano

> Kia Picanto

Tylko myśląc o nowej trzeba się spieszyć żeby nie załapać się na nowy wyjątkowo paskudny model...

Napisano

Panda 1.2 Dynamic - klima, 4xpp, el szyby i lusterka, radio cd, itd

Napisano

> Panda 1.2 Dynamic - klima, 4xpp, el szyby i lusterka, radio cd, itd

Jeśli tylko do miasta to IMO świetne autko.

Ma jednak mały minus - widoczność - słupki są straszliwie szerokie - mogą przesłonić np. pieszego, na pasach 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Jeśli tylko do miasta to IMO świetne autko.

> Ma jednak mały minus - widoczność - słupki są straszliwie szerokie - mogą przesłonić np. pieszego,

> na pasach

hm.. nie zauwazylem tego, dla mnie widocznosc jest bdb

Napisano

> Tylko myśląc o nowej trzeba się spieszyć żeby nie załapać się na nowy wyjątkowo paskudny model...

Uwierz mi, że nie trzeba będzie się spieszyć. Picanto nie sprzedaje się jak cee'd. Jeszcze są dostępne fabrycznie nowe Sportagi w starej budzie.

Napisano

> Uwierz mi, że nie trzeba będzie się spieszyć.

OK może zamiast słowa spieszyć powinienem napisać sprawdzić do kiedy będzie dostepny....

Z postu nie wynika nic co określałoby czas zakupy - wiec może to być zarówno ten tydzień jak i ten rok...

> dostępne fabrycznie nowe Sportagi w starej budzie.

No faktycznie moze z tego wypeływac jakiś wniosek,

ale równie dobrze może nie wypeływac żaden....

edit.

Nie wiem jak jest z tą dostepnościa bo w cennikach już nie ma "starego spotaga"

Napisano

> OK może zamiast słowa spieszyć powinienem napisać sprawdzić do kiedy będzie dostepny....

> Z postu nie wynika nic co określałoby czas zakupy - wiec może to być zarówno ten tydzień jak i ten

> rok...

> No faktycznie moze z tego wypeływac jakiś wniosek,

> ale równie dobrze może nie wypeływac żaden....

> edit.

> Nie wiem jak jest z tą dostepnościa bo w cennikach już nie ma "starego spotaga"

W cennikach nie ma już, ale jeszcze można wyrwać Sportaga w starej budzie. Dają od razu rabatu coś koło 8k zł do tego się jeszcze coś wynegocjuje i dość atrakcyjna cena wychodzi. Swego czasu Kia miała dostępne 2 letnie fabrycznie nowe magentisy z tym, że cena juz była ustalana indywidualnie.

Napisano

> Zostałem poproszony przez teściową o pomoc w wyborze małego auta miejskiego.

> W trakcie rozmowy otrzymałem wymagania co do auta:

> - małe

> - niskie spalanie i koszty eksploatacji

> - z wyposażenia: wspomaganie kierownicy, klimatyzacja, abs, poduszki powietrzne, mile widziane

> elektryczne szyby

> - cena nowego - do 32-34 tys.zł, w grę wchodzi auto używane, max 3-4 lata w cenie do 17 tys. zł

Ja Ci napiszę tak: do miasta cokolwiek byś nie kupił, to będzie dobre. Im mniejsze tym lepsze zlosnik.gif

Czy to będzie Panda, czy to będzie Spark, czy C1, to będzie tak samo zadowolona ok.gif

Ja bym się tylko dowiedział czy Sparki nie rdzewieją. To jakaś tam dziesiąta pochodna Matiza, a Matizy rdzewiały dużo szybciej niż takie np. Seicento

Nie wiem jak teściowa sobie radzi z parkowaniem, ale może warto sprawdzić który producent daje czujniki parkowania do takich małych aut ?

Napisano
  • Autor

> Nie wiem jak teściowa sobie radzi z parkowaniem, ale może warto sprawdzić który producent daje

> czujniki parkowania do takich małych aut ?

Ja też nie wiem jak sobie radzi zlosnik.gif, ale czujniki byłyby przydatne.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.