Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pływanie Cromy na bardzo sliskiej nawierzchni - normalne?

Featured Replies

Napisano

Do tej pory jezdzilem malymi autkami (GP). Od kiedy smigam croma czuje ze na szklace badz bardzo sliskiej nawierzchni tyl rzadzi sie swoimi prawami. Auto plywa delikatnie w lewo i w prawo. W jedna i w druga, delikatnie ale da sie to wyczuc. Jest to tak niewielkie ze ESP oczywiscie nie reaguje. Czy to normalne w tak duzych autach ?

Napisano

Miałem okazję jeździć GP w takich warunkach i dużo bardziej tańczyło od Cromy. Może u Ciebie to kwestia opon?

Napisano
  • Autor

> Miałem okazję jeździć GP w takich warunkach i dużo bardziej tańczyło od Cromy. Może u Ciebie to

> kwestia opon?

Nowe Nokiany...

Zawieszenie z przodu cale nowe, z tylu sa wymienione banany. Moze cos z zawieszeniem tylnim byc? Tylko co ?

Napisano

> Nowe Nokiany...

> Zawieszenie z przodu cale nowe, z tylu sa wymienione banany. Moze cos z zawieszeniem tylnim byc?

> Tylko co ?

Geometria? Ale moja też tańczy na lodzie tak jak ty piszesz, luzów w zawieszeniu brak

Napisano

Też mam nokiany, super oponki.

Myślę że masz wszystko OK, tylko po prostu szybciej jeździsz(mniej odczuwasz prędkość).W mniejszych samochodach takie tańce traktuje bardziej zabawowo wink.gif i mniej zaskakują. Od Cromy pewnie oczekujesz super stabilnej jazdy i masz to na suchej nawierzchni, na śliskim fizyka robi swoje. Duża szerokość opon pewnie też ma wpływ.

Napisano
  • Autor

> Też mam nokiany, super oponki.

> Myślę że masz wszystko OK, tylko po prostu szybciej jeździsz(mniej odczuwasz prędkość).W mniejszych

> samochodach takie tańce traktuje bardziej zabawowo i mniej zaskakują. Od Cromy pewnie

> oczekujesz super stabilnej jazdy i masz to na suchej nawierzchni, na śliskim fizyka robi

> swoje. Duża szerokość opon pewnie też ma wpływ.

No oponki mam 205 wiec dosc szerokie. W puncie to plywanie jest delikatniejsze, tutaj mam wrazenie jakby tyl rzadzil sie swoimi prawami, byl w innej strefe czasowej (delikatne plywanie)

Geometria w porzadku, bylem ustawic po wymianie wahaczy z przodu

Napisano

Jeśli technicznie jest wszystko OK to pozostają te opony, chociaż mam jeszcze szersze 215 niewiem.gif Może wpływ ma cięższa, wyższa i dłuższa buda niż w GP. W sumie kiedy jadę po "szklance" to nie oczekuje od samochodu żeby się zachowywał jakby jechał po torach, na takiej drodze żaden system nie wyręczy kierowcy wink.gif

Przy jakich prędkościach masz takie doznania?

Napisano

> No oponki mam 205 wiec dosc szerokie.

Mam 215 Nokiany z przodu nowe i z tyłu 215 jakieś koreańskie Hankook.... były na aucie jak kupiłem ....... Osobiście trochę sie zawiodłem na Nokianach.... owszem są bardzo ciche ale z prowadzeniem to tak średnio..... no.gif co do tych Hankooków z tyłu to strasznie głośne no.gif ale prowadza sie rewelacyjnie.... ok.gif nie ma siły aby mi tył uciekł... i to bez interwencji ESP...

Co do Cromy to jest długa więc i prowadzenie jest inne .. Stilo było krótsze i tam tył skręcał prawie jak przód ... wink.gif tu może nie to, ze sam sobie żyje ale faktycznie prowadzi się inaczej na śliskim

Napisano

> No oponki mam 205 wiec dosc szerokie. W puncie to plywanie jest delikatniejsze, tutaj mam wrazenie

> jakby tyl rzadzil sie swoimi prawami, byl w innej strefe czasowej (delikatne plywanie)

> Geometria w porzadku, bylem ustawic po wymianie wahaczy z przodu

trochę po sąsiedzku - sprawdź ciśnienie w oponach 893goodvibes.gif

a amorki sprawne 270635636-JUMP2.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

moze masz za niski indeks szybkosci.

w oplu kiedys mi plywalo - zminilem na nopwe oponki - indeks wyzej i super poprawa.

poza tym zimowki zawsze sa mieksze i na zakretach szybszych chyba zawsze lekko poplynie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.