Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[H] Astra 1,7 CDTI 80 KM

Featured Replies

Napisano

Poszukuję informacji na temat tego auta z tym silnikiem.

Z tego co do teraz znalazłem to wiem, że:

- nie posiada dwumasy,

- turbina bez zmiennej geometrii łopatek

- rozrząd na pasku

- silnik nie ma jakiś typowych usterek i ogólnie jest uważany za bezawaryjny

- zawieszenie trwałe

- czasem sypia sie elementy elektroniki np. CIM

Czy jeszcze coś powinienem wiedzieć?

Najbardziej jednak interesują mnie opinie właścicieli 1,7 CDTI 80KM a dokładnie jak to auto zachowuje sie podczas jazdy z kilkoma pasażerami, czy wówczas można mówic o w miare sprawnej jeździe ?

Napisano

Regulacja zaworów płytkami

Co do mocy to zawsze możesz zawirusować zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Regulacja zaworów płytkami

o tym zapomniałem wink.gif

ale czytałem old.gif

> Co do mocy to zawsze możesz zawirusować

jakby te 80 KM pozwalały na w miarę sprawne przemieszczenie z pkt.A do pkt.B to nie będzie takiej potrzeby

nie jestem wymagający co do mocy - inaczej nie jezdziłbym tym czym jeżdzę hahaha.gif

Napisano
  • Autor

> 80koni będzie rakietą w porównaniu do białego bociana

tak myślę biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> Najbardziej jednak interesują mnie opinie właścicieli 1,7 CDTI 80KM

widzę, że zbyt wielu właścicieli tego autka nie ma... wink.gif

Napisano

> widzę, że zbyt wielu właścicieli tego autka nie ma...

mam 1.7 100koni i naprawde uważam ze idzie jak rakieta nawet z pełnym obciazeniem nie ma problemów z wyprzedzaniem,wiec moze te 80 koni wcale nie jest takie tragiczne. Miałem poprzednio lanosa 1.5 100 koni wiec teraz astra dla mnie jest jak rakieta cool.gif

Napisano

> Poszukuję informacji na temat tego auta z tym silnikiem.

Czyżby kolega się przekonywał do tego silniczka? smile.gif

Masz rację, niestety mało kto go ma i jak chyba Astroman stwierdził często bywa z biednym wyposażeniem.

Ja też wychodzę z założenia, że 80 KM w a AH będzie lepiej sobie radzić, niż 58 KM w AF.

Raz już takim jechałem, wprawdzie po płaskiej drodze, w 3 os. i było przyjemnie ale szaleństwa oczywiście nie ma.

Napisano
  • Autor

> Czyżby kolega się przekonywał do tego silniczka?

zawsze ciągło mnie do diesli ale troche koszty napraw nowszych jednostek mnie przerażały (dwumasa, turbina ze zmienna geometrią itp.) ale trochę poczytałem i ten silniczek nie ma tego typu wynalazków wink.gif

> Masz rację, niestety mało kto go ma i jak chyba Astroman stwierdził często bywa z biednym

> wyposażeniem.

sledze jakiś czas portale z ogłoszeniami i nie odczułem tego, częściej benzyny bywają full bida edition

> Ja też wychodzę z założenia, że 80 KM w a AH będzie lepiej sobie radzić, niż 58 KM w AF.

mi te 58 KM w AF wystarczaja, podstawa to nauczyć się tym jezdzić a dokładniej w odpowienim momencie machac wajchą zmiany biegów biglaugh.gif

> Raz już takim jechałem, wprawdzie po płaskiej drodze, w 3 os. i było przyjemnie ale szaleństwa

> oczywiście nie ma.

ja nie potrzebuję auta do szaleństw wink.gif

Napisano

> zawsze ciągło mnie do diesli ale troche koszty napraw nowszych jednostek mnie przerażały (dwumasa,

> turbina ze zmienna geometrią itp.) ale trochę poczytałem i ten silniczek nie ma tego typu

> wynalazków

No dokładnie, dlatego też tak usilnie szukam Astry z tym silnikiem smile.gif

Chociaż dziś mnie kusi również 1.7 CDTI 100KM o 3 tys tańszy w dobrym stanie i lepszym wyposażeniem. Tak tanio, bo z licytacji bankowej. Niestety nie można nim wyjechać na stację diagnostyczną.

> sledze jakiś czas portale z ogłoszeniami i nie odczułem tego, częściej benzyny bywają full bida

> edition

Full bida edition - niezłe ale się ubawiłem z_lol1.gif

Zauważ jednak, że ten 100KM dużo łatwiej dostać z lepszym wyposażeniem. Ale coś za coś smile.gif

> mi te 58 KM w AF wystarczaja, podstawa to nauczyć się tym jezdzić a dokładniej w odpowienim

> momencie machac wajchą zmiany biegów

> ja nie potrzebuję auta do szaleństw

Dokładnie smile.gif

Napisano
  • Autor

> Zauważ jednak, że ten 100KM dużo łatwiej dostać z lepszym wyposażeniem. Ale coś za coś

na super wyposażeniu mi nie zależy

dla mnie podstawa to klima (nie musi byc klimatronic) i elektryka szyb z przodu

reszta jak bedzie to dobrze a jak nie to też bedzie dobrze...

Napisano

> na super wyposażeniu mi nie zależy

> dla mnie podstawa to klima (nie musi byc klimatronic) i elektryka szyb z przodu

> reszta jak bedzie to dobrze a jak nie to też bedzie dobrze...

Klima to często jest, nawet elektroniczna.

Elektryczne szyby i lusterka to praktycznie w każdej są.

Ja chciałbym mieć GIDa i BC i sterownie radiem z kierownicy zeby.GIF

Napisano
  • Autor

> Klima to często jest, nawet elektroniczna.

> Elektryczne szyby i lusterka to praktycznie w każdej są.

> Ja chciałbym mieć GIDa i BC i sterownie radiem z kierownicy

wiem, że wiekszość to wszystko posiada dlatego co nie kupię to będę zadowolony wink.gif

klimatronic chyba występuje tylko razem z GID-em?

a sterowanie fajna rzecz wink.gif

Napisano

> Poszukuję informacji na temat tego auta z tym silnikiem.

> Z tego co do teraz znalazłem to wiem, że:

> - nie posiada dwumasy,

> - turbina bez zmiennej geometrii łopatek

> - rozrząd na pasku

> - silnik nie ma jakiś typowych usterek i ogólnie jest uważany za bezawaryjny

> - zawieszenie trwałe

> - czasem sypia sie elementy elektroniki np. CIM

> Czy jeszcze coś powinienem wiedzieć?

> Najbardziej jednak interesują mnie opinie właścicieli 1,7 CDTI 80KM a dokładnie jak to auto

> zachowuje sie podczas jazdy z kilkoma pasażerami, czy wówczas można mówic o w miare sprawnej

> jeździe ?

Jazda jak najbardziej sprawna zlosnik.gif. Ja kiedyś taki miałem w kombiku, w 4 osoby na wczasy też jechaliśmy, szału nie było ale spoko dawał rade.

Też się zastanawialem przed zakupem czy taki silnik w kombi da rade (przed tym zakupem jeździłe astraG 1,7 dti 75 KM hatchback). Tu tylko 5 koni więcej a i fura o wiele potężniejsza. I miło się zaskoczyłem, szła o wiele lepiej od tego poprzednika.

Napisano

> wiem, że wiekszość to wszystko posiada dlatego co nie kupię to będę zadowolony

Z innych rzeczy, to ten silnik był montowany tylko w rocznikach 2004 i 5, więc mamy wybór tylko 6 lub 7-letnie autko.

Napisano
  • Autor

> Z innych rzeczy, to ten silnik był montowany tylko w rocznikach 2004 i 5, więc mamy wybór tylko 6

> lub 7-letnie autko.

na młodsze nie mam kasy więc jak dla mnie może być wink.gif

Napisano
  • Autor

> Uważaj tylko by nie miała przejechane wiecej od białego bociana

jak to mówi klasyk, nie bój żaby cycu biglaugh.gif

Napisano

> sledze jakiś czas portale z ogłoszeniami i nie odczułem tego, częściej benzyny bywają full bida

> edition

Zobaczyłem poniższe zdjęcie na otomoto (Astra H, 2004, 1.7 CDTI 80KM) i przypomniałem sobie to Twoje określenie "full bida edition" zeby.GIF

Wcześniej nawet nie wiedziałem, że zwykłe radio można w Astrze H zamontować smile.gif

C13524438_3.jpg

Napisano
  • Autor

> Zobaczyłem poniższe zdjęcie na otomoto (Astra H, 2004, 1.7 CDTI 80KM) i przypomniałem sobie to

> Twoje określenie "full bida edition"

nie jest jeszcze pełen full - radio przecież jest wink.gif

Napisano

> nie jest jeszcze pełen full - radio przecież jest

I elektryczne lusterka też. Jak na bide to już prawie rozpusta biglaugh.gif

Co do radia to mam wrażenie że to jakaś rzeźba. ZTCP to każda miała radio. Coś mi sie wydaje że radio ktoś zajumał a user wstawił zaślepke 2DIN i ją poprzerabiał robiąc miejsce na radio i półkę .

Napisano

No coś Ty, jak nie chciałeś płacić za radio w salonie to radia nie miałeś. Była tylko przygotowania instalka, czyli antena i głośniki.

Napisano

> nie jest jeszcze pełen full - radio przecież jest

I jakie piękne miejsce na drugie grinser006.gif

Napisano

> No coś Ty, jak nie chciałeś płacić za radio w salonie to radia nie miałeś. Była tylko przygotowania

> instalka, czyli antena i głośniki.

Nigdy nie kupowałem auta w salonie. facepalm.gif

Ale już wiem bo rzuciłem okiem na jakis stary katalog Astry i oczywiście masz racje że Essentia miała tylko instalke po radio.

Napisano

> I elektryczne lusterka też. Jak na bide to już prawie rozpusta

Nie widziałem jeszcze żadnej Astry z ręcznymi lusterkami, chociaż z instrukcji obsługi wynika, że niby takie są.

> Co do radia to mam wrażenie że to jakaś rzeźba. ZTCP to każda miała radio. Coś mi sie wydaje że

> radio ktoś zajumał a user wstawił zaślepke 2DIN i ją poprzerabiał robiąc miejsce na radio i

> półkę .

Takie rozwiązania widziałem w Astrze G i bardzo drażniła mnie ta dziura.

Napisano

> Nie widziałem jeszcze żadnej Astry z ręcznymi lusterkami, chociaż z instrukcji obsługi wynika, że

> niby takie są.

> Takie rozwiązania widziałem w Astrze G i bardzo drażniła mnie ta dziura.

O widzisz biglaugh.gif A mnie wręcz przeciwnie. Jedyna rzecz jaka mi się w AH nie podobała to właśnie brak tej dziury pod radiem. W końcu wyrzezałem toporkiem inną ale jako, że kolejne radio się do samochodu zbliża to dziury znów brak. A taka półeczka to idealne miejsce na montaż. Z drugiej strony konsolka Ah jest taka ładna, że na pewno nie zdecyduję się na wymianę jej na radio 1DIN grinser006.gif Jak już to na jakąś chińszczyznę z telewizją biglaugh.gif

Napisano

> Nie widziałem jeszcze żadnej Astry z ręcznymi lusterkami, chociaż z instrukcji obsługi wynika, że

> niby takie są.

ja miałem okazje taką widzieć i potwierdzam są.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.