Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[H] Zgrzypiące zawieszenie

Featured Replies

Napisano

Zawieszenie nie ma żadnych luzów, nie puka nie stuka, autko dobrze się prowadzi, ale...

Na poprzecznych nierównościach (policjant itp) bardzo zgrzyta całe zawieszenie podczas dużego wychylenia zawieszenia angryfire.gif brzmi to jak w starym zaporożcu.

Gdzie szukać przyczyny niewiem.gif . Na blacie 100kkm, ale realnie trzeba liczyć 200kkm.

Napisano

Gumy mocujące drążek stabilizatora do nadwodzia. Tak samo jest w Astrze G.

Z kanału powinieneś wyczuć że stabilizator ma luz góra -dół

Napisano

potwierdzam rację przedmówcy, też tak miałem w AII po 19 tys km przebiegu i na pierwszym przeglądzie gwarancyjnym wymieniono na gwarancji. Odgłosy potwora z filmu OBCY.

pzdr

Napisano

mam to samo, da radę wymienić te gumy bez kanału?

Napisano

> Gumy mocujące drążek stabilizatora do nadwodzia. Tak samo jest w Astrze G.

> Z kanału powinieneś wyczuć że stabilizator ma luz góra -dół

Ja jestem po wymianie i skrzypi crazy.gif Ale zauważyłem ,że występuje to przy minusowych temperaturach

Napisano

> mam to samo, da radę wymienić te gumy bez kanału?

Nie. Nawet z kanałem to klnie.gif gimnastyka Bo nie dość że torxy to dostęp taki że klucz musi byc chyba z gumy.

Napisano

> Ja jestem po wymianie i skrzypi Ale zauważyłem ,że występuje to przy minusowych temperaturach

Ułoży sie smile.gif Ja już 2 razy naprawiałem. Raz wymiana a raz dołożyłem kawałek gumy z dętki rowerowej. Za każdym razem przestawało skrzypieć

Napisano

> Ja jestem po wymianie i skrzypi Ale zauważyłem ,że występuje to przy minusowych temperaturach

Mam to samo w Asi H, przy minusowych temp. skrzypi, jest troszkę powyżej +1 i skrzypienie ustępuje

Napisano

Też tak miałem zeszłej zimy, potem było ok i tej zimy temat wrócił. Mechanik mówił że nie ma sensu wymieniać (nie pamiętam jakmówił co to było).

Napisano

Mam to samo, ale w astrze G.. Po przejechaniu ok 10 km problem ustepuje... Myslalem, ze auto mi sie rozlatuje

Napisano

> Mam to samo, ale w astrze G..

wymieniłem na nowe oryginały i nic nie skrzypi-wcześniej jak auto postało cały dzień na mrozie to też skrzypiało i stukało

po wymianie cisza

Napisano

> wymieniłem na nowe oryginały i nic nie skrzypi-wcześniej jak auto postało cały dzień na mrozie to

> też skrzypiało i stukało

> po wymianie cisza

To dodajmy do tego jeszcze astre f, na początku zeszłego roku wymieniałem całe zawieszenie i niestety tej zimy pojawiły się skrzypienia, jeszcze dodatkowo mam skrzypienia przy skręcaniu kołami i też po przejechaniu około 10 km hałas ustępuje.

Może jak się trochę odkuje to powymieniam, ale póki co jeżdżę.

PZDR VEN

Napisano
  • Autor

No to troche się uspokoiłem palacz.gif

Na razie tak będę jeździł, a na wiosnę na kanał i się zobaczy

Napisano

tak jak pisałem skrzypiało wymienili w ASO i teraz czy -20 czy + 20 nie skrzypi ani, ani smile.gif

pzdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.