Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

alternator

Featured Replies

Napisano

mam problem mierzyłem ładowanie i bez obciążenia mam 14,2 ze światłami 13,7 a jak włączę ogrzewanie mam 12,6 wymieniłem regulator ze szczotkami i łożyska przy okazji i dalej jest to samo. Wymienić mostek ?? Pacjent uno 899

Napisano

Ja posiadam Uno 1,4 ieS 97 r i u mnie ładowanie jest 13,8 bez obciążenia i jest wszytko ok.Miełem nie dawno taki problem ze miałem ładowanie 16,5 wymieniłem regulator napięcia i teraz mam napięcie ładowania tak jak pisałem 13,8.Ciec nie wiem jaki masz problem.

Napisano

> mam problem mierzyłem ładowanie i ....

Witam,

W takiej sytuacji polecam Koledze dokładnie oczyscić i zakonserwować wszelkie połączenia na drodze: alternator - akumulator oraz akumularor - masa.

Jeżeli to nie pomoże to proponuję wykonać pomiary w ten sposób:

http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&Number=284578179&an=0&page=1#Post284578179

Dodam, że niedawno miałem Uniaka i wyniki przy sprawnym układzie ładowania były bardzo zblizone.

EDIT:

Należy skupić się na prądzie płynącym przez akumulator a nie na napięciu.

Napisano

u mnie w alternatorze jest tak jak silnik jest na wolnych obrotach to ładowanie rośnie a jak się zwiększy obroty silnika to ładowanie spada nawet bez włączonych świateł i śmierdzi pasek a zapach to taki jakby spalona guma co jest tego przyczyną???? alternator już na maxa naciągnięty

Napisano

> u mnie w alternatorze jest tak jak silnik jest na wolnych obrotach to ładowanie rośnie a jak się

> zwiększy obroty silnika to ładowanie spada nawet bez włączonych świateł i śmierdzi pasek a

> zapach to taki jakby spalona guma co jest tego przyczyną???? alternator już na maxa

> naciągnięty

pewnie masz pasek 913x10, a powinieneś mieś 888x10.

krótszy pasek był stosowany w modelach produkowanych do końca 88 roku.

pozdr

Napisano

> pewnie masz pasek 913x10, a powinieneś mieś 888x10.

> krótszy pasek był stosowany w modelach produkowanych do końca 88 roku.

> pozdr

nie wiem to ojciec kupował i taki jakiś czas temu założyłem ale co najlepsze to jak się zwiększy obroty i wieczorem to widać że z paska lecą iskry nie ciągle ale kilka iskier leci z paska

Napisano

> nie wiem to ojciec kupował i taki jakiś czas temu założyłem ale co najlepsze to jak się zwiększy

> obroty i wieczorem to widać że z paska lecą iskry nie ciągle ale kilka iskier leci z paska

a nie sypią się one z alternatora?

może koło pasowe na nim nie jest dobrze dokręcone?

pozdr

Napisano

> a nie sypią się one z alternatora?

> może koło pasowe na nim nie jest dobrze dokręcone?

> pozdr

no właśnie tak jakby stamtąd tak widać i z paska śmierdzi

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.