Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wahacze do wymiany?

Featured Replies

Napisano

Panie i Panowie proszę o poradę. Jak można namacalnie nie na słuch dowiedzieć się czy wahacze są do wymiany?? Ponieważ u mnie jak na jadę na małą dziurkę na drodze słychać pukanie z przodu. Domyślam się, że to mogą być wahacze gdyż po swapie jak odbierałem autko to gość mi już powiedział, że wahacze powoli do wymiany. Dlatego pytam jak namacalnie to sprawdzić??? Z góry dziękuję za pomoc!

Napisano

Podjechać na SKP i za 10zł sprawdzić na trzepaczce.

Napisano
  • Autor

> Podjechać na SKP i za 10zł sprawdzić na trzepaczce.

Generalnie koło 15 lutego mam przegląd okresowy i tam mi pewnie powie?? Tylko zastanawiałem się czy po prostu jak chwycę i potrząsnę to jestem wstanie wyczuć, że to wahacz??

Napisano

> Generalnie koło 15 lutego mam przegląd okresowy i tam mi pewnie powie?? Tylko zastanawiałem się czy

> po prostu jak chwycę i potrząsnę to jestem wstanie wyczuć, że to wahacz??

na przeglądzie powinien diagnosta Ci to sprawdzić

samemu też idzie to sprawdzić

Napisano

U mnie objawiało się to tym, że słyszalne były głośne stuki na nierównościach. Dla pewności pojechałem na SKP i Pan potwierdził moje podejrzenia ok.gif

Napisano

Jak masz stuki to pewnie luzy na końcówce, a jak cie ściąga przy przyśpieszaniu czy odpuszczaniu gazu to na tulejach.

Więc jak stuka to wymień bo to już raczej pewne ze wahacze złe.

Napisano

dobrze prawi ok.gif ja jak miałem luz na tulejce to niedało się jechać i tak jak pisze, że przy przyspieszaniu targało w prawo a przy hamowaniu w lewo

Napisano

> dobrze prawi ja jak miałem luz na tulejce to niedało się jechać i tak jak pisze, że przy

> przyspieszaniu targało w prawo a przy hamowaniu w lewo

To zależy który silentblok jest najsłabszy i na którym wahaczu wink.gif

Ale generalnie to można podjechać gdziekolwiek, gdzie podniosą furę i mają breszkę.

Napisano
  • Autor

Aha, a powiedzcie mi czy to może być również objaw wahaczy, że jak się rozpędzam i przekroczę 120km/h zaczyna trząś całą budą! Im szybciej tym coraz mocniej ale jak puszczę gaz telepanie mija momentalnie. Mogą to być też właśnie objawy wahaczy?

Napisano

> Aha, a powiedzcie mi czy to może być również objaw wahaczy, że jak się rozpędzam i przekroczę

> 120km/h zaczyna trząś całą budą! Im szybciej tym coraz mocniej ale jak puszczę gaz telepanie

> mija momentalnie. Mogą to być też właśnie objawy wahaczy?

A koła masz dokręcone ?

Napisano
  • Autor

Oczywiście. Tylko na letnich Przy mniejszej prędkości to miałem czyli od 120km/h w górę, a na zimowych od 140km/h w górę. Myślę, że to może być też kwestia wyważenia kół dlatego na wiosnę wyważam letnie. Ale też właśnie zastanawia mnie czy to może być wina wahaczy!

Napisano

> Jak masz stuki ......

Ale ja to kolego wiem smile.gif U mnie juz sprawa dawno załatwiona ok.gif

Ja tylko podpowiadam, jak to się u mnie objawiało 20.GIF

Napisano

> Aha, a powiedzcie mi czy to może być również objaw wahaczy, że jak się rozpędzam i przekroczę

> 120km/h zaczyna trząś całą budą! Im szybciej tym coraz mocniej ale jak puszczę gaz telepanie

> mija momentalnie. Mogą to być też właśnie objawy wahaczy?

Ja miałem, może nie telepanie a bicie jak uwaliły mi się przeguby wewnętrzne, ale zmień wahacze i zobacz czy dalej telepie, może być to wina też źle wyważonych kół.

> Ale ja to kolego wiem U mnie juz sprawa dawno załatwiona

> Ja tylko podpowiadam, jak to się u mnie objawiało

Ja to pisałem do niego, ale przypadkowo mi sie klikneło na odpowiedź do Ciebie 270751858-jezyk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.