Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fiat Panda z małym przebiegiem !!!

Featured Replies

Napisano

> A mogę spytać jakim cudem taki przebieg? Bo mi prawie jak nie jeżdżę i tak wychodzi minimum 10 tys.

> rocznie.

> I nie traktuj tego jak zaczepki, po prostu jestem ciekaw.

> Swoją drogą auta bez klimy już nie kupię. Ostatnio w ogłoszeniu bardzo wyraźnie zaznaczyłem, że nie

> ma klimy. 3/4 dzwoniących zaczynało rozmowę od pytania o klimę. Bo przecież mogłem ot tak od

> niechcenia zamontować...

Kilka wątków niżej przeczytasz, że rok temu znalazłem dla teściowej Polo 2007r. z przebiegiem 280km, więc taka Panda jest tym bardziej możliwa... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Co do Pandy - Starsze małrzeństwo na emeryturze... On zmarł w tamtym miesiącu, Ona sprzredaje...

Napisano

> Znalazłem rok temu dla teściowej Polo 2007. 5 drzwi, jakieś bajery, ale bez klimy z przebiegiem

> 280km!!!!!! Za cenę poniżej rynkowej...

Nie boisz się, że właściciel będzie go jednak szukał?

Napisano

jakiś tydzień temu znajomy jako pierwszy właściciel sprzedawał Pandę z 2005r. silnik 1.1 bez radia, klimy itp, jedynie zderzaki w kolorze nadwozia i wystawił cenę 13.400. Sprzedał w ciągu 3 dni za 12.500. Miałem nawet ją kupić ale trafiła mi się konkurencja dla tej Pandy grinser006.gif

Wziąłem Punto ze wszystkimi "bajerami" tylko 3 drzwiowe też z 2005r.

I to jest konkurencja dla Pandy 270635636-JUMP2.gif

Napisano

> Wziąłem Punto ze wszystkimi "bajerami" tylko 3 drzwiowe też z 2005r.

> I to jest konkurencja dla Pandy

Trzydrzwiowy samochód do miasta to nie konkurencja, tylko koszmar ćpuna. screwy.gif Nawet, gdy na tylnych siedzeniach nikt nie będzie jeździł, drzwi są po prostu za długie, żeby je wygodnie otwierać na parkingu.

Napisano

> Tak, każdy samochód ma swoje przeznaczenia, ale niestety w Polsce wielu ludzi musi iść na swego

> rodzaju kompromis ze względu na brak możliwości utrzymania dwóch (czy więcej) samochodów.

> Ja kupiłem astrę w nadwoziu kombi, pomimo że w większości przypadków jeżdżę sam lub w 2 osoby.

> Teoretycznie takie auto mi nie potrzebne, wystarczyłaby Panda, ale... no właśnie, zdarza mi

> się - raz częściej, raz rzadziej potrzebować jednak tej przestrzeni, którą na co dzień

> wydawałoby się niepotrzebnie wożę za plecami.

> Owszem, gdybym miał większe możliwości, kupiłbym Pandę (albo coś tego pokroju) jako auto na miasto

> i na co dzień oraz coś klasy średniej - najlepiej kombi. Ale musiałem pójść na kompromis,

> którym okazał się kompakt kombi.

> Tak więc byłbym ostrożniejszy z tym krytykowaniem i ocenianiem ludzi, którzy jeżdżą większymi

> autami po mieście, bo samemu wpada się w pułapkę posługiwania się stereotypami.

Gdybyś przeczytał dokładnie co napisałem to wiedziałbyś, że nie odnoszę się do przypadków w których samochód np w nadwoziu kombi jest niezbędny np do pracy, czy z racji wielkości rodziny bo to oczywiste. waytogo.gif

Odnoszę się do sytuacji, w której ludziska kupują auto wiedząc, że nigdy nie wykorzystają jego możliwości nawet w 10 %. I potem oglądamy te wrzucone na Youtube sceny pod supermarketami z techniki parkowania facepalm.gif

Tak wiec podany przeze mnie stereotyp o kupowaniu samochodu "dla innych" i jako lokaty kapitału jest jak najbardziej aktualny waytogo.gif

Napisano

> Gdybyś przeczytał dokładnie co napisałem to wiedziałbyś, że nie odnoszę się do przypadków w których

> samochód np w nadwoziu kombi jest niezbędny np do pracy, czy z racji wielkości rodziny bo to

> oczywiste.

> Odnoszę się do sytuacji, w której ludziska kupują auto wiedząc, że nigdy nie wykorzystają jego

> możliwości nawet w 10 %. I potem oglądamy te wrzucone na Youtube sceny pod supermarketami z

> techniki parkowania

> Tak wiec podany przeze mnie stereotyp o kupowaniu samochodu "dla innych" i jako lokaty kapitału

> jest jak najbardziej aktualny

Ale mi np. kombi nie jest potrzebne ani do pracy ani ze względu na rodzinę (spokojnie na co dzień można by się pomieścić w hatchbacku) a jednak wybrałem kombi, ponieważ:

- koszt zakupu był porównywalny,

- koszt użytkowania jest praktycznie taki sam,

- wygoda parkowania nawet lepsza niż w wielu hatchbackach (auto kończy się tam gdzie szyba, a nie jeszcze trochę za szybą - wbrew pozorom kombi do parkowania - przynajmniej dla mnie - jest wygodniejsze),

a dodatkowo mam wygodniejszy dostęp do bardziej ustawnego bagażnika (zazwyczaj też większego).

Tak więc drogą rozsądku wybrałem kombi, nawet jeśli tak naprawdę potrzebuję go dwa, trzy razy do roku, ponieważ na co dzień nie jest bardziej uciążliwe, a od czasu do czasu bardziej użyteczne.

Odnośnie filmików na youtube, to... no cóż, wiele których widziałem dotyczyło właśnie małych samochodów, a jakość parkowania zależy od kierowcy a nie od tego jakim jeździ samochodem (przynajmniej w większości przypadków).

Poza tym odnoszę wrażenie, że o kupowaniu samochodów "dla innych" itp. najczęściej wypowiadają się - i pielęgnują ten stereotyp - ludzie, których nie po prostu nie stać na większe, czy lepsze samochody w ten sposób niejako podświadomie wmawiając sobie, że kupili mniejszy samochód, bo większego nie potrzebują - podczas gdyby mieli taką możliwość kupiliby coś większego.

Podsumowując, ja gdybym miał wybierać między samochodem mniejszym a większym, bardziej komfortowym i bezpieczniejszym, wybrałbym zdecydowanie ten drugi. Nie dla sąsiadów, nie dla respektu na dzielni, ale po prostu dla swojej wygody.

Owszem, są ludzie, którzy kupują większe samochody by zaimponować sąsiadom itp., ale moim zdaniem w naprawdę bardzo wielu przypadkach jest to wybór komfortu. Już prędzej byłbym skłonny przychylić się do tego, że dla szacunku na dzielni kupowane są pewne marki, no bo np. większy szacunek na dzielni będzie miał ktoś kto ma peugeota 406 czy Golfa IV? Oczywiście w towarzystwie, w którym takie sprawy mają znaczenie.

Napisano

> U mnie W Getz ma 156k km i nie zapowiada się ku końcowi

założę się, że są Pandy ze sprzęgłami robiącymi 200 tysięcy kilometrów ok.gif

z wyjątkiem tych, gdzie sprzęgła szarpały już po 30, jak u mnie blush.gifzlosnik.gif

Napisano

> Trzydrzwiowy samochód do miasta to nie konkurencja, tylko koszmar ćpuna. Nawet, gdy na tylnych

> siedzeniach nikt nie będzie jeździł, drzwi są po prostu za długie, żeby je wygodnie otwierać

> na parkingu.

Są Punto 5 drzwiowe 270751858-jezyk.gif

no cóż jeśli 3 drzwi Ci aż tak przeszkadzają że nie możesz wyjść z samochodu to radzę wciągnąć trochę brzuch. Zresztą według mnie nie ma co porównywać Pandy do Punto, które jest klasę wyżej biglaugh.gif

Dla mnie wybór był oczywisty. Punto ma radio klimę,poduchy, el szyby lusterka porządne wspomaganie i silnik, felgi alu i 2 tysiaki taniej niż Panda, której jedynym atutem był pierwszy właściciel i 4 drzwi, jeżdżona dodatkowo 6 lat zimą. sick.gif Cenę weryfikuje rynek. Można dać ogłoszenie i "sprzedać" bądź "sprzedawać" 270635636-JUMP2.gif

Napisano

> Wybacz, ale za 12 tys mozna kupic naprawde przyzwoite chociazby Clio

> Bedzie moze max 2 lata starsze, czesci tanie i ogolnie dostepne.

> To auto bedzie mialo w zasadzie wszystko co do szczescia potrzeba (klima, elektykra) i nie bedzie

> nim strach wyjechac za miasto...

> Ja wiem, ze masz Pande ale troche obiektywizmu.

zaczyna sie hehe.gif

uwielbiam odpowiedzi w stylu "za tyle to mozna kupic co innego"

Napisano

> Koleżanka z pracy będzie sprzedawała pandę rok 2004 przebieg 40000 km. Igła ale raczej bieda wypas.

> Po wyjechaniu z salonu nie była malowana, zakładam że przed sprzedażą też czy 12000 zł to dużo ?

Wedle mojej i nie tylko opinii temat się wyczerpał, zaczyna się bazarowa pyskówka ... pozwól zamknę ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.