Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fiat Panda z małym przebiegiem !!!

Featured Replies

Napisano

> Dlatego, ze nie ma klimy i wspomagania

> Jak dla mnie wystarczy, zeby na wstepie odrzucic takie auto...

No pewnie i najlepiej by ktoś za dramo oddał bo to fiat i do tego będzie wstyd przed sąsiadami a jeszcze większy jak znajomy zapyta!!

To samochód do jazdy "wokół komina", który ma spełniać podstawowym cel, jakim jest przejazd po mieście z punktu A do B.

Mam takie auto od prawie 7 lat i jakoś nie widzę kłopotu z brakiem wspomagania- no ale jak zwykle głupoty opowiadają mistrzowie AK którzy w życiu tym samochodem nie jechali!! waytogo.gif

Napisano

Klimę rozumiem, ale wspomaganie w Pandzie to zbędny gadżet.

Napisano

> Z jakim przebiegiem? Jak znasz jeszcze jakichś altruistów to też chętnie kupię za mniej niż 12

> tysiaków Pandę do miasta. Przebieg może być między 20 a 30 tys. co mi tam...

Altruista może będzie miał wiosną na zbycie używanego przez siebie służbowego Yarisa (o ile się uda go wydębić od firmy zarządzającej flotą) - 2007r 25 000 km. Wprawdzie nie Panda i nieco drożej, ale dowód na to że okazje się zdarzają smile.gif

Napisano

> Za 10 sprzeda na pniu, jeszcze zależy jaki bolesny jest poziom "biedy" wyposażenia. Jak ma radio i

> wspomaganie to może się rozglądać za kimś kto zaoferuje 11000-12000.

> Jesienią ub. roku Pandę z małym przebiegiem sprzedawałem ok. miesiąca - dużo osób nie chciało

> uwierzyć w przebieg, a poza tym ludzie patrzą najpierw na te najtańsze w danym roczniku - nie

> zażywszy, że mają one 80-100 kkm.

Tyle to mają na liczniku a w rzeczywistości ile to tego najstarsi górale nie wiedzą ile jest.

ja wiem jedno - nauczony swoim doświadczeniem - kupienie dobrej Pandy minimum w wersji Active poniżej 14 tyś graniczy z cudem.

Napisano

> Altruista może będzie miał wiosną na zbycie używanego przez siebie służbowego Yarisa (o ile się uda

> go wydębić od firmy zarządzającej flotą) - 2007r 25 000 km. Wprawdzie nie Panda i nieco

> drożej, ale dowód na to że okazje się zdarzają

Ja tak jakiś czas temu wziąłem Mondeo, więc nie mówię, że okazje się nie zdarzają. smile.gif

Napisano

> Nie ma się z czego śmiać kolego- kup pandę załóżmy za 11-12 tyś która wymaga lekkiego

> doinwestowania. To teraz dolicz rozrząd wahacze, amorki oleje klocki tarcze, opony etc i

> policz jaka suma z tego wyjdzie.

Od razu tyle żeczy nie wymieni napewno. Rozrząd ,oleje,płyny,filtry .A nawet jakby miał wsadzic swoje to ma doinwestowane auto na kolejne lata.

Napisano

> Rozumie że chcesz czarować rzeczywistość i w samochodzie 3,5 metra mieć bagażnik 500 litrów?

Van, Paaanie, Van wink.gif

Poza tym, lepsza pewna Panda, niż coś "klepanego" sprowadzonego skromny.gif

Napisano

> Od razu tyle żeczy nie wymieni napewno. Rozrząd ,oleje,płyny,filtry .

Czasem możesz się zdziwić do jakiego stopnia userzy potrafią zdemolować pojazd.

Dla przykładu w komisie przysalonowym Fiata w Rzeszowie była jedna panda z 2004 r. z 65 tkm na liczniku która po lekkich oględzinach miała następujące usterki:opony łyse jak kolana,wywalone tuleje wahaczy przód,wylane oba amorki przód, dziurawy tłumik, zapadnięty fotel, ledwo zipiący aku

Do tego wydruk ze ścieżki wręczony mi z uśmiechem przez sprzedawcę i zapewnieniach o idealnym stanie auta wskazał na brak hamulców z tyłu, amorki przód na poziomie 10% sprawności. 45 % różnica siły hamowania przód.

Czarę goryczy przelał brak jakichkolwiek historii serwisowej mimo zapewnień sprzedawcy ( serwisowane ale na ..gwarancji rotfl.gif)

Takie auto salon sprzedawał za 15 tyś i.... poszło po 4 dniach.

I jeśli takie samochody sprzedają salony firmowe facepalm.gif to aż strach pomyśleć co stoi po komisach po 10 tyś i mniej a jeszcze ktoś na tym musi zarobić.

Napisano

> Van, Paaanie, Van

> Poza tym, lepsza pewna Panda, niż coś "klepanego" sprowadzonego

Nie przekonasz tu nikogo wszak pierdziel od dziadka z Niemiec najlepiej w tedeiku powoduje ścisk pewnych części ciała niewiast pod remizą i pełen respekt na dzielni.

Pipper takie poglądy będą do czasu, kiedy samochód nie stanie się normalnym narzędziem życia codziennego takim jak np telefon a będzie wyznacznikiem rzekomego statusu społecznego.

A tak za ostatni gorsz kupuje naród ten zajeżdżony złom, żyjąc mitem o ogromnej okazji na jaką trafili.

Napisano

> najlepiej jak by oddala za darmo i by sie cieszyla

To wszystko dlatego, że zadawane są takie pytania. Patrzy się na cenę rynkową stawia się swoją propozycje

a resztę życie weryfikuje.

Napisano

> Od razu tyle żeczy nie wymieni napewno. Rozrząd ,oleje,płyny,filtry .A nawet jakby miał wsadzic

> swoje to ma doinwestowane auto na kolejne lata.

Ale nawet jakby.

W mojej Pandzi roku 2005 (golizna, 77kkm) trzeba bedzie wymienic rozrząd, wykonac reg. zaworków i kupić nowe letnie opony (choć do ustawowego min. jeszcze daleko). To wszystko na dzień dzisiejszy. Przednie amorki wymienione 40kkm do tyłu, tarcze, klocki, wszystkie płyny wzeszłym roku. 1000zł i masz relatywny spokój na jakiś czas.

Normalnym jest że używane wymagają wkładu - ale kosztują 10k a nie 25k zł.

Na moją P. mam dwóch kupców "od ręki".

Napisano

No tak ,ale te usterki można gołym okiem wyłapać i auta nie kupic.Bo juz widac że dziad jeżdził zlosnik.gif. Bardziej pisałem o stanie dobrym na pierwszy rzut oka opony itp.Wiadomo że mozna jeżdzić pierwsze 6 miesiecy jak auto dobre jest bez problemowo. Ale predzej czy pózniej koszty wychodzą po kolei.No nie wiem ja jeszcze tak nie trafiłem zeby wszystko sie sypało ok.gif jedynie raz trafiłem na astrę (x16xel)która zarła olej 1l/1kkm mad.gifnawet babcia zauwazyła że cos za często kupuje ten olej smile.gifsmile.gif Francuz nic nie bierze ok.gif I od tego czasu boje sie samego silnika w nowym aucie frown.gif

Napisano

Ja tez wymieniłem bardzo duzo rzeczy w reno pewnie bedzie tego razem ze 3,5 tys zł od 2,5roku ale eksploatacja. Od rozrzadu,oleju w skrzyni-osłon ,w tamtym roku cały układ hamulcowy,łozyska ,poducha pod skrzynia no masa rzeczy .Teraz mam spokój na 3 lata z tym . Przepraszam ... we wtorek wymiana końcówek drążków (bo pewnie od nowości są),zbierzność ,aha 2 opony na lato hehe.gif.

Pewnie, mam tez kupca w rodzinie od roku. Bo widzi ze auto zadbane, jak jeżdze itp.. a swoje wsadziłem. 270751858-jezyk.gif Szkoda pózniej to sprzedawać ,bo on pojeżdzi hoho,a ty głupku kupiłeś nowe ,to wsadzaj od nowa zlosnik.gif

Napisano

> No pewnie i najlepiej by ktoś za dramo oddał bo to fiat i do tego będzie wstyd przed sąsiadami a

> jeszcze większy jak znajomy zapyta!!

> To samochód do jazdy "wokół komina", który ma spełniać podstawowym cel, jakim jest przejazd po

> mieście z punktu A do B.

> Mam takie auto od prawie 7 lat i jakoś nie widzę kłopotu z brakiem wspomagania- no ale jak zwykle

> głupoty opowiadają mistrzowie AK którzy w życiu tym samochodem nie jechali!!

Ty nie widzisz, a ja widze...

Panda jechalem, mialem nawet UNO, zlego slowa na nie powiem bo dowiozlo mnie zawsze i wszedzie.

Ale po prostu majac wybor, wole cos wiekszego i z lepszym wyposazeniem...

Nie bez znaczenia jest tez tutaj bezpieczenstwo bierneok.gif

Napisano

słowo klucz - dla Ciebie

Napisano

> słowo klucz - dla Ciebie

No tak, majac do wybory taka Pande lub 1-2 lata starsze Clio z klima, wybor jest prosty...

Ciezko mi znalezc argument za Panda...

Napisano

> wiekszego mowisz...

> mowisz wozic powietrze w bagazniku

A co to za roznica? Na plecach tego nie nosze przeciezhehe.gif

Obecnie jezdze 99% sam Primera i nie widze zadnego problemu...

Natomiast w razie W mam troche wiecej blachy i poduszek do dyspozycji...

Napisano

> No tak, majac do wybory taka Pande lub 1-2 lata starsze Clio z klima, wybor jest prosty...

> Ciezko mi znalezc argument za Panda...

np. koszty eksploatacji??

np. pewna historia auta??

gdybym mial wybierac auto z pewna historia nawet w biedzie wyposazeniu a szukac "kota w worku" z lepszym wyposazeniem zdecydowanie biore auto pewne

Napisano

> A co to za roznica? Na plecach tego nie nosze przeciez

> Obecnie jezdze 99% sam Primera i nie widze zadnego problemu...

> Natomiast w razie W mam troche wiecej blachy i poduszek do dyspozycji...

mowisz ze koszty eksploatacji primery i pandy beda takie same??

chociazby spalanie, rozrzad, klocki, itp. itd

Napisano

> mowisz ze koszty eksploatacji primery i pandy beda takie same??

> chociazby spalanie, rozrzad, klocki, itp. itd

Oczywiscie, ze nie!

Dlatego tak naprawde jedynym argumentem za Panda sa tak naprawde koszty...

Cala reszta to dorabianie ideologii na sile...

Napisano

> No tak, majac do wybory taka Pande lub 1-2 lata starsze Clio z klima, wybor jest prosty...

> Ciezko mi znalezc argument za Panda...

aha- znajdź takie autko jak piszesz z rocznika 2002-2004 z klimą z salonu i od pierwszego właściciela za 12 tyś- podaj choć jedno takie ogłoszenie

Napisano

> Oczywiscie, ze nie!

> Dlatego tak naprawde jedynym argumentem za Panda sa tak naprawde koszty...

> Cala reszta to dorabianie ideologii na sile...

ale co wydaje Ci sie ze ktos kupuje Pande z milosci czy z powodow czysto ekonomicznych??

jednoczesnie masz odpowiedz dlaczego Panda a nie Primera czy starsze auto z lepszym wypasem (ktory to bedzie pociagal za soba wyzsze koszty eksploatacji)

Napisano

bezpieczeństwo bierne mówisz... który rocznik tej Primery?

Napisano

> bezpieczeństwo bierne mówisz... który rocznik tej Primery?

2005, uwazasz ze nowa Panda jest bezpieczniejsza? zlosnik.gif

Napisano

> aha- znajdź takie autko jak piszesz z rocznika 2002-2004 z klimą z salonu i od pierwszego

> właściciela za 12 tyś- podaj choć jedno takie ogłoszenie

wszystkie na allegro sciagniete z Francji/Niemiec/Belgi hehe.gif

Napisano

> 2005, uwazasz ze nowa Panda jest bezpieczniejsza?

i wyceniasz Primere na 12 tys zl ???

Napisano

> ale co wydaje Ci sie ze ktos kupuje Pande z milosci czy z powodow czysto ekonomicznych??

> jednoczesnie masz odpowiedz dlaczego Panda a nie Primera czy starsze auto z lepszym wypasem (ktory

> to bedzie pociagal za soba wyzsze koszty eksploatacji)

Ja nie, ale jak czytam AK i caly ten dzihad fiatowski mam wrazenie, ze wlasnie wielu tak mysli zlosnik.gif

Napisano

> i wyceniasz Primere na 12 tys zl ???

Nie ale porownywalem Pande do Clio...

I uwazam, ze Clio bedzie sporo bezpieczniejszeok.gif

Napisano

> Ja nie, ale jak czytam AK i caly ten dzihad fiatowski mam wrazenie, ze wlasnie wielu tak mysli

dzihadowcem nie bylem/nie jestem, ale jezeli auto ma sluzyc jako srodek transportu na odcinku dom/praca/sklep glownym atrybutem ma byc cena eksploatacji a nie to czy bedzie wozic 500 ltr powietrza czy 200 w bagazniku

Napisano

> Oczywiscie, ze nie!

> Dlatego tak naprawde jedynym argumentem za Panda sa tak naprawde koszty...

No pewnie że tak - a co w tej klasie ma decydujące znaczenie jak nie koszty? hmm.gifniewiem.gif

> Cala reszta to dorabianie ideologii na sile...

Nie zauważasz , że właśnie ją dorabiasz. Spójrz prawdzie w oczy - Panda jest MIEJSKIM, mało awaryjnym samochodem z tanimi częściami zamiennymi, które jest idealne do miasta i ku twojej rozpaczy i niezadowoleniu relatywnie dobrze trzyma swoja wartość w relacji do ceny zakupu nowego samochodu.

Napisano

> Nie ale porownywalem Pande do Clio...

> I uwazam, ze Clio bedzie sporo bezpieczniejsze

a jak z ekonomia??

mysle ze gdybys kogos bylo stac na cos lepszego (z perspektywy pozniejszego utrzymania) kupilby lepsze wozidlo a nie Pande, ale ...

nie problem kupic auto ktore pozniej ma stac bo nie ma kasy na eksploatacje

Napisano

> 2005, uwazasz ze nowa Panda jest bezpieczniejsza?

Nie, ale gdyby to był poprzedni model (który możnaby dostać za ~12tys.) to ocena bezpieczeństwa jego vs Pandy byłaby dość podobna w przypadku zderzenia bocznego lub uderzenia w stałą przeszkodę, Primera wygrywałaby w tym porównaniu w przypadku np. zderzenia czołowego dzięki większej masie ok.gif

Napisano

> Ja nie, ale jak czytam AK i caly ten dzihad fiatowski mam wrazenie, ze wlasnie wielu tak mysli

Zapewniam Cie ze się mylisz - przynajmniej w stosunku do Pandy- wielu z nas chwali to autko nie z powodu jakiejś "szczególnej ślepej miłości" ale z faktu jej praktyczności i kosztów utrzymania.

Sam mam także OII która ... więcej stoi w garażu bo jest dla mnie komplet niepraktyczna do miejskiej dżungli.

Napisano

notabene to auto fajnie sie sprzedaje u naszych sasiadow wlasnie jako 2/3 auto - oni tez widocznie sa naiwini bo nie kupuja duzych aut do miasta

Napisano

> Wybacz, ale za 12 tys mozna kupic naprawde przyzwoite chociazby Clio

Tu nie będę obiektywny, miałem Pande ponad 5 lat poszła bez ogłoszenia w 1 dobę. Żadnych problemów , full bida.

Tu będę obiektywny , nie wiem czemu uparłeś sie na Clio . tego nawet porównać się da. Z racji że mam pod "opieką" w rodzinie Clio z 2001 r to nie powiem komfort w miare , dynamika (1.2) no.gif a koszty serwisu nawet poza ASO powalają. O głupiejących czujnikach nie wspomne.

Z resztą opinii tyle co userów . Ja zaś mógłbym tak dla jaj dać do porównania w tej kwocie Astre II , bardzo rozsądne auto.

Napisano

> notabene to auto fajnie sie sprzedaje u naszych sasiadow wlasnie jako 2/3 auto - oni tez widocznie

> sa naiwini bo nie kupuja duzych aut do miasta

Od mniej więcej 2 lat mam co poranek następujący widok z okna w pracy - Koleżanka o wzroście ok 160 cm dojeżdżająca samotnie do pracy ok 5 km Ave kombi w dieslu i usiłująca zaparkować. facepalm.gifgrinser006.gif

Efektem tego jest odrapany gdzie się tylko da wóz userki i oczywiście brak jakichkolwiek zniżek ubezpieczeniowych z powodu wielu szkód parkingowych. grinser006.gif

Na moje pytanie dlaczego na dojazdy do pracy nie kupi czegoś mniejszego i praktyczniejszego z wielkim oburzeniem usłyszałem że to byłby obciach i wstyd facepalm.gif nie miałem więcej pytań. grinser006.gif

Fakt jest faktem wpisała się w 1000% w obraz typowego polaka kupującego samochód dla... sąsiadów i znajomych brawo.gifpub2.gif

Napisano

> Tu nie będę obiektywny, miałem Pande ponad 5 lat poszła bez ogłoszenia w 1 dobę. Żadnych problemów

> , full bida.

> Tu będę obiektywny , nie wiem czemu uparłeś sie na Clio . tego nawet porównać się da. Z racji że

> mam pod "opieką" w rodzinie Clio z 2001 r to nie powiem komfort w miare , dynamika (1.2) a

> koszty serwisu nawet poza ASO powalają. O głupiejących czujnikach nie wspomne.

> Z resztą opinii tyle co userów . Ja zaś mógłbym tak dla jaj dać do porównania w tej kwocie Astre

> II , bardzo rozsądne auto.

I tu sie z Toba zgadzam. Sam bym w tych pieniadzach szukal Astry II.

Ale nie chcialem jej dawac za przyklad, zeby mi nie zarzucano, ze stawiam Pande na rowni z kompaktemok.gif

A co do innych wypowiedzi to uwazam, ze Panda jest idealna ale wlasnie jako 2-3 auto w rodzinie, typowo do miasta...

NIestety mieszkamy w PL i sam bym sobie zyczyl, zeby tak wlasnie bylook.gif

Napisano

> słowo klucz - dla Ciebie

takich osób które nie kupią nawet miejskiego samochodu bez klimy i wspomagania jest duzo. Jak sprzedawałem Pandę, to 3/4 potencjalnych interesantów rozłączało się po usułyszeniu "nie proszę Pana nie ma wspomagania", niektórzy robili, to tak szybko, że nawet nie zdazyli powiedzieć "do widzenia".

Napisano

tylko patrzac przez twoj pryzmat rodzi sie pytanie-czemu primera?jest tyle dobrych aut-audi a6,bmw serii 5 lexus,infiniti itp.na pewno sa bezpieczniejsze i lepsze jakosciowo.czy aby tez[jak w przypadku pandy]nie decydowaly o tym te glupie pieniadze?

Napisano

> tylko patrzac przez twoj pryzmat rodzi sie pytanie-czemu primera?jest tyle dobrych aut-audi a6,bmw

> serii 5 lexus,infiniti itp.na pewno sa bezpieczniejsze i lepsze jakosciowo.czy aby tez[jak w

> przypadku pandy]nie decydowaly o tym te glupie pieniadze?

No pewnie, ze decydowaly...

Ale rownie dobrze moglem kupic np nowa Pande.

Jak dla mnie to EOT bo jak zwykle na AK na Fiata nie mozna powiedziec zlego slowa zlosnik.gif

Napisano

Masa ludzi jak sie rozejrzysz pod marketami to duze kombi samochody .I jeżdza albo 1-2 osoby,taka moda jest,lub dobrobyt.

Napisano

> Masa ludzi jak sie rozejrzysz pod marketami to duze kombi samochody .I jeżdza albo 1-2 osoby,taka

> moda jest,lub dobrobyt.

Każdy ma prawo jeździć tym czym mu się podoba.Ja na chętnych na moją gołą Pandę nie narzekam. Krzykaczom z tego forum mówię - nie przejmujcie sie tak moim wózkiem. Szczególnie tym co to radzą aby kupić audi w dieslu nawet jak cie nie stać na utrzymanie -bo w przypadku drogiej naprawy można przecież wózek postawić do garażu i sie zapożyczyć... crazy.gif

Zresztą jak sie w Polsce kupuje widać po przykładzie C2-ki, o którą pytałem kilka wątków niżej. Autko cud malina i w ogóle. Sprzedawca "solidny" a podczas badania samochodu w serwisie Citroena wyszło, że wózek był bity... Niby nie pisali/mówili że był bezwypadkowy ale niesmak jednak pozostał.

Napisano

> Masa ludzi jak sie rozejrzysz pod marketami to duze kombi samochody .I jeżdza albo 1-2 osoby,taka

> moda jest,lub dobrobyt.

No oczywiście ze mamy wolny kraj każdy robi co uważa za słuszne ale dla mnie to nie ma nic wspólnego z modą czy bogactwem tylko głupotą użytkowanika.

A potem ogląda się żenujące obrazki z parkowania wrzucane nawet na AKfacepalm.gif

Każde auto ma swoje przeznaczenie i określoną grupę docelową- jak widać nie w tym kraju.

Jednym słowem potwierdzasz swoją wypowiedzią stereotyp kupowania samochodu dla sąsiadów i znajomych i taktowania go jako lokatę kapitału. hehe.giffacepalm.gif

Napisano

> Każde auto ma swoje przeznaczenie i określoną grupę docelową- jak widać nie w tym kraju.

> Jednym słowem potwierdzasz swoją wypowiedzią stereotyp kupowania samochodu dla sąsiadów i znajomych

> i taktowania go jako lokatę kapitału.

Tak, każdy samochód ma swoje przeznaczenia, ale niestety w Polsce wielu ludzi musi iść na swego rodzaju kompromis ze względu na brak możliwości utrzymania dwóch (czy więcej) samochodów.

Ja kupiłem astrę w nadwoziu kombi, pomimo że w większości przypadków jeżdżę sam lub w 2 osoby. Teoretycznie takie auto mi nie potrzebne, wystarczyłaby Panda, ale... no właśnie, zdarza mi się - raz częściej, raz rzadziej potrzebować jednak tej przestrzeni, którą na co dzień wydawałoby się niepotrzebnie wożę za plecami.

Owszem, gdybym miał większe możliwości, kupiłbym Pandę (albo coś tego pokroju) jako auto na miasto i na co dzień oraz coś klasy średniej - najlepiej kombi. Ale musiałem pójść na kompromis, którym okazał się kompakt kombi.

Tak więc byłbym ostrożniejszy z tym krytykowaniem i ocenianiem ludzi, którzy jeżdżą większymi autami po mieście, bo samemu wpada się w pułapkę posługiwania się stereotypami.

Napisano

Znalazłem rok temu dla teściowej Polo 2007. 5 drzwi, jakieś bajery, ale bez klimy z przebiegiem 280km!!!!!! Za cenę poniżej rynkowej... zlosnik.gif

Napisano

Wywoławcza, raczej ok.... ok.gif Za każdą kwotę powyżej 11kpln niech oddaje bez zastanowienia... ok.gif

Napisano

> 2005r.

> Czerwona

> 18 000 km

> Wersja bieda na maksa

> 14kpln - chcesz???

A mogę spytać jakim cudem taki przebieg? Bo mi prawie jak nie jeżdżę i tak wychodzi minimum 10 tys. rocznie. zlosnik.gif

I nie traktuj tego jak zaczepki, po prostu jestem ciekaw.

Swoją drogą auta bez klimy już nie kupię. Ostatnio w ogłoszeniu bardzo wyraźnie zaznaczyłem, że nie ma klimy. 3/4 dzwoniących zaczynało rozmowę od pytania o klimę. zlosnik.gif Bo przecież mogłem ot tak od niechcenia zamontować...

Napisano

> Koleżanka z pracy będzie sprzedawała pandę rok 2004 przebieg 40000 km. Igła ale raczej bieda wypas.

> Po wyjechaniu z salonu nie była malowana, zakładam że przed sprzedażą też czy 12000 zł to

> dużo ?

Normalna cena.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.