Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fiat Panda z małym przebiegiem !!!

Featured Replies

Napisano

Koleżanka z pracy będzie sprzedawała pandę rok 2004 przebieg 40000 km. Igła ale raczej bieda wypas. Po wyjechaniu z salonu nie była malowana, zakładam że przed sprzedażą też zlosnik.gif czy 12000 zł to dużo ?

Napisano

jak sprzeda za 10 tys brutto to powinna sie cieszyc...

Napisano

> Koleżanka z pracy będzie sprzedawała pandę rok 2004 przebieg 40000 km. Igła ale raczej bieda wypas.

> Po wyjechaniu z salonu nie była malowana, zakładam że przed sprzedażą też czy 12000 zł to

> dużo ?

Jeśli nie była malowana to myślę że dobra cena. Są co prawda z lepszym wyposażeniem do kupna ale na pewno są albo malowane albo liczniki mają kręcone. Pandę bezwypadkową ciężko kupić.

Napisano

> jak sprzeda za 10 tys brutto to powinna sie cieszyc...

Jak czytam takie opinie to od razu nasuwa mi się facepalm.gif

Napisano

najlepiej jak by oddala za darmo i by sie cieszyla

Napisano

Zawsze trzeba próbować. Są jeszcze ludzie którzy szukają auta w dobrym stanie i są gotowi dobrze za niego zapłacić.

Napisano

> Koleżanka z pracy będzie sprzedawała pandę rok 2004 przebieg 40000 km. Igła ale raczej bieda wypas.

> Po wyjechaniu z salonu nie była malowana, zakładam że przed sprzedażą też czy 12000 zł to

> dużo ?

jak dla mnie niedużo o ile rzeczywiście to "igłą"

Taki samochód z racji wieku powinien mieć wymieniony rozrząd.

Radzę przyjrzeć się hamulcom ( tarcze, klocki szczęki) amortyzatorom oraz wahaczom przód.

Napisano

Jak chce szybko sprzedać - to może być problem... Kupujacy będą krecić nosem i narzekać na cenę...

Ale

Jeżeli poczeka, tak myślę, do 2 miesięcy to podjedzie do niej obywatel znudzony oglądaniem "okazji", lub młode małżeństwo i bardzo możliwe, że kupią za jej cenę...

Niech wystawi i poczeka - rynek zweryfikuje.

Dobrze by było, aby miała jakieś fakturki na wydatki itp...

Napisano
  • Autor

> jak dla mnie niedużo o ile rzeczywiście to "igłą"

> Taki samochód z racji wieku powinien mieć wymieniony rozrząd.

> Radzę przyjrzeć się hamulcom ( tarcze, klocki szczęki) amortyzatorom oraz wahaczom przód.

Jest serwisowana, za miedzą naszej firmy mamy dilera fiata, tam też była kupiona

Napisano

> dużo ?

Przedział allegro

11.300 - 14.900

Samochód jest warty tyle ile zapłaci za niego kupujący wink.gif

Napisano

> Jest serwisowana, za miedzą naszej firmy mamy dilera fiata, tam też była kupiona

Jak napisałem wyżej- jeżeli jest wszystko oki pod kątem technicznym i nie wymaga inwestycji wskazanych przeze mnie wyżej to nawet bym się nie zastanawiał bo to bardzo dobra cena- mimo że jak piszesz full bieda wersja.

Dla znajomej szukałem pandy prawie rok- sam złom.

I tak się zastanawiam ile dostanę za moją Pandę z 2004 roku z przebiegiem 80tkm i bezwypadkową- według jednego z wypowiadających się w tym wątku powinienem dostać tak z 5 tyś a najlepiej oddać za darmo i przeprosić

Napisano

> Jak czytam takie opinie to od razu nasuwa mi się

Wybacz, ale za 12 tys mozna kupic naprawde przyzwoite chociazby Cliook.gif

Bedzie moze max 2 lata starsze, czesci tanie i ogolnie dostepne.

To auto bedzie mialo w zasadzie wszystko co do szczescia potrzeba (klima, elektykra) i nie bedzie nim strach wyjechac za miasto...

Ja wiem, ze masz Pande ale troche obiektywizmu.

Napisano

> Przedział allegro

> 11.300 - 15.400*

> *

Nie ma się z czego śmiać kolego- kup pandę załóżmy za 11-12 tyś która wymaga lekkiego doinwestowania. To teraz dolicz rozrząd wahacze, amorki oleje klocki tarcze, opony etc i policz jaka suma z tego wyjdzie.

Napisano

> Wybacz, ale za 12 tys mozna kupic naprawde przyzwoite chociazby Clio

Można kupić chociażby i Mercdesa i co z tego?

Pyta kolega o konkretny samochód - czytaj ze zrozumieniem a nie rób z postu kolejnego śmietnika typu "co w zamian można kupić" bo nie o to pytał

Napisano

> Nie ma się z czego śmiać kolego- kup pandę załóżmy za 11-12 tyś która wymaga lekkiego

> doinwestowania. To teraz dolicz rozrząd wahacze, amorki oleje klocki tarcze, opony etc i

> policz jaka suma z tego wyjdzie.

Wyedytowałem - za 15 z groszem jest automat wink.gif

Napisano

> Można kupić chociażby i Mercdesa i co z tego?

> Pyta kolega o konkretny samochód - czytaj ze zrozumieniem a nie rób z postu kolejnego śmietnika

> typu "co w zamian można kupić" bo nie o to pytał

No ale przeciez napisalem, ze 12 tys za 7-LETNIA Pande to troche przesada.

Zwlaszcza za biedawersje bez klimy...

Napisano

> No ale przeciez napisalem, ze 12 tys za 7-LETNIA Pande to troche przesada.

> Zwlaszcza za biedawersje bez klimy...

Tak jak i ja napisałem- zależy od konkretnego przypadku i potrzeb potencjalnego kupującego.

Ale w sumie samochód z logo fiata to powinien być za darmo albo najlepiej właściciel żeby kupującemu dopłacił.

Prawda jest taka że rynek samochodów używanych jest bardzo zepsuty i kupić auto w rzeczywiście z bardzo dobrym stanie, bez przygód blacharskich i pełną historią serwisową graniczy z cudem.

Problemem tego modelu jest także fakt notorycznych przeróbek wyeksploatowanych vanów na osobówki, co znacząco zaniża ceny.

Zapewniam cie ze jeśli samochód jest oki to nigdy nie trafi na otomoto et, tylko sprzeda się miedzy znajomymi za cenę znacznie wyższą niż to co widnieje na allegro.

Napisano

> dużo ?

o cenie decyduje rynek; moja, wtedy 3,5-letnia (35oookm), Dynamic bez klimy poszła błyskawicznie za 50% ceny, czyli 18ooozł

Napisano

> jak dla mnie niedużo o ile rzeczywiście to "igłą"

> Taki samochód z racji wieku powinien mieć wymieniony rozrząd.

> Radzę przyjrzeć się hamulcom ( tarcze, klocki szczęki) amortyzatorom oraz wahaczom przód.

no i to, te, znaczy się SPRZĘGŁO zlosnik.gif

Napisano

> no i to, te, znaczy się SPRZĘGŁO

U mnie W Getz ma 156k km i nie zapowiada się ku końcowi grinser006.gif

Napisano

I bardzo dobrze, trzeba się cenić, dobre auto to i klienta znajdzie, Fiaty mają swoich fanów i taki na pewno w końcu przyjedzie i kupi.

Napisano

> dużo ?

Szwagier kupiłł taką 1.5 roku temu za 12 tys. zł

Auto miało 27 tys. km przebiegu

1. Hamulce musiał wymienić bo stare zastane były zlosnik.gif

2. Auto bez jakiegokolwiek wyposażenia (chyba tylko alarm z CZ ma)

Brak wspomagania - bardzo męczący!!

Napisano

> Szwagier kupiłł taką 1.5 roku temu za 12 tys. zł

> Auto miało 27 tys. km przebiegu

> 1. Hamulce musiał wymienić bo stare zastane były

> 2. Auto bez jakiegokolwiek wyposażenia (chyba tylko alarm z CZ ma)

I minimum jedną poduszkę powietrzną

> Brak wspomagania - bardzo męczący!!

proszę Cię, maglownica jest tak skonstruowana, że na standardowych oponach wbrew pozorom kręci się bardzo leciutko ok.gif

Napisano

> Brak wspomagania - bardzo męczący!!

Pojezdzij P2 JTD z popsutym wspomaganiem - wtedy pogadamy spineyes.gif

Napisano

> Pojezdzij P2 JTD z popsutym wspomaganiem - wtedy pogadamy

Model ze wspomaganiem ma inne przełożenie w przekładni kierowniczej niż model bez wspomagania.

Napisano

> Model ze wspomaganiem ma inne przełożenie w przekładni kierowniczej niż model bez wspomagania.

A do tego silnik wspomagania stawia dodatkowy opor.

Napisano

> najlepiej jak by oddala za darmo i by sie cieszyla

Za darmo to też za drogo

Napisano

> Model ze wspomaganiem ma inne przełożenie w przekładni kierowniczej niż model bez wspomagania.

To raz, a dwa w przypadku lanosa model ze wspomaganiem ma większy kąt wyprzedzenia sworzni zwrotnic.

Napisano

> lub młode małżeństwo i bardzo możliwe, że kupią za jej cenę...

"wymarzone" auto dla młodego małżeństwa sick.gif

Napisano

akurat panda dobrze znosiduże przebiegi więc może być problem, ze szwagrem kupilismy taka z przebiegiem 240 tys ( piotrek jak coś popraw ) i juz kolejna dyszka dodana a z awarii tylko naprawa reduktora i pro forma konserwacja. Żonie będe kupował pandę i oglądałem narazie dwie z klimą, wspomaganiem, lpg tylko kolor nie ten i cena oscylowała wokół13 tysięcy

Napisano

> akurat panda dobrze znosiduże przebiegi więc może być problem, ze szwagrem kupilismy taka z

> przebiegiem 240 tys ( piotrek jak coś popraw ) i juz kolejna dyszka dodana a z awarii tylko

> naprawa reduktora i pro forma konserwacja. Żonie będe kupował pandę i oglądałem narazie dwie z

> klimą, wspomaganiem, lpg tylko kolor nie ten i cena oscylowała wokół13 tysięcy

potwierdzam ok.gif moje byłe auto grinser006.gif

do pandy mam sentyment i już, mimo że teraz mam niby lepsze auto ale i tak twierdze że panda jest super jak za tą cene. Sprzęgło wymieniłem przy 190tyś. (na upartego jeszcze pojeździło by z 20-30)

Co do autora to cena 14tyś jest dobrą ceną ok.gif

Napisano

> potwierdzam moje byłe auto

> do pandy mam sentyment i już, mimo że teraz mam niby lepsze auto ale i tak twierdze że panda jest

> super jak za tą cene. Sprzęgło wymieniłem przy 190tyś. (na upartego jeszcze pojeździło by z

> 20-30)

> Co do autora to cena 14tyś jest dobrą ceną

jak sie ktos trafi za 14 to koleżanka jeszcze powinna się odwdzięczyć.

btw, pande z powodu mojego zboczenia rozebralismy w środku i zero wykwitów rdzy czy coś, wszystko po to by ta panda jeździła jeszcze sporo latek.

Napisano

Quote:

"wymarzone" auto dla młodego małżeństwa

Śmieszą mnie takie wypowiedzi zeby.GIF nie ma to jak zaśmiecanie topicu bzdurnymi tekstami. Wypowiadaj się człowieku tam gdzie masz jakieś pojęcie w temacie. Wracając do tematu. Cena okey ale trzeba wziąć pod uwagę, że będzie do wymiany rozrząd (koszt z pompą 200 zł) ale ja bym w sumie pompy przy takim przebiegu nie wymieniał. Druga sprawa to obowiązkowo oponki bo pewnie nie zmieniane od nowości.

Napisano

> No ale przeciez napisalem, ze 12 tys za 7-LETNIA Pande to troche przesada.

> Zwlaszcza za biedawersje bez klimy...

i min dlatego ze sa inne alternatywy które Ty pokazałes Panda cieszy sie duzym zainteresowaniem na rynku wtornym....

na szczescie ludzie juz troszke zmadrzeli i nie kupuja juz aut w owczym pedzie aby "sasiad widzial jak sie woze"

notabene powiedz mi dlaczego taka Panda bedzie zła do miasta??

Napisano

> jak sie ktos trafi za 14 to koleżanka jeszcze powinna się odwdzięczyć.

cena wysoka, ale przebieg i historia pewna.

> btw, pande z powodu mojego zboczenia rozebralismy w środku i zero wykwitów rdzy czy coś, wszystko

> po to by ta panda jeździła jeszcze sporo latek.

to fajnie słyszeć że auto się sprawuje ok.gif

Napisano

Taki troche EOT, ale przypomnialo mi sie jak sprzedawalem Punto II rodziców.

Auto z salonu, full bieda, 0 napraw, przebieg smiesznie niski 37 tysiecy na 4 lata uzytkowania i zadnych faktur na potwierdzenie.

Wystawilem za niby wyska cene i nie zapomnie maili jakiegos handlarzyny, któremu usilnie tlumaczylem, ze Wielun to male miasto i mama jedzila nim tylko 2 km do pracy codziennie, a on na to, ze to tez zle, bo gdy auto dlugo stoi to rdzewieje silnik i wezmie za 5 k nizej niz chcialem grinser006.gif

Bawilo mnie pisanie z takim deklem biglaugh.gif

Napisano

> cena wysoka, ale przebieg i historia pewna.

> to fajnie słyszeć że auto się sprawuje

niby tak ale to co oglądałem tez 1 własciciel i przebiegi 80-90tys a wyposazenie sporo lepsze

Napisano

> dużo ?

Imho dużo. Ja kupiłem od kolegi z AK za mniejszą kwotę z przebiegiem 12 tys.

Napisano

> "wymarzone" auto dla młodego małżeństwa

Dla mnie było OK. Nawet dziecko jeszcze zdążyła przywieźć ze szpitala, później poszła na sprzedaż.

Dla dwojga ludzi z portfelem "studenckim" Panda to świetne auto, myślę że koledze się w... głowie poprzewracało troszkę. zlosnik.gif

Napisano

> Imho dużo. Ja kupiłem od kolegi z AK za mniejszą kwotę z przebiegiem 12 tys.

Z jakim przebiegiem? icon_eek.gif Jak znasz jeszcze jakichś altruistów to też chętnie kupię za mniej niż 12 tysiaków Pandę do miasta. Przebieg może być między 20 a 30 tys. co mi tam...

Napisano

> Z jakim przebiegiem? Jak znasz jeszcze jakichś altruistów to też chętnie kupię za mniej niż 12

> tysiaków Pandę do miasta. Przebieg może być między 20 a 30 tys. co mi tam...

To nie był żaden altruista. Kolega chciał za to auto ciut więcej, ale nie było chętnych. Wielu od zakupu odrzucał brak wspomagania. Auto trochę wisiało na ogłoszeniach w AK i otomoto (za ciut wyższą cenę).

Napisano

> I minimum jedną poduszkę powietrzną

I relingi zlosnik.gif

> proszę Cię, maglownica jest tak skonstruowana, że na standardowych oponach wbrew pozorom kręci się

> bardzo leciutko

A przestań - w dzisiejszych czasach auto bez wspomagania, jak małe by było to i tak porażka.

Trochę tym autem jeździłem i dziękuję - na parkingu pod markeem lepiej manewruje się autem wielkości A6 niż tą pandą zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Pojezdzij P2 JTD z popsutym wspomaganiem - wtedy pogadamy

Nie popadajmy w skrajności zlosnik.gif

Jeździłem też dużym fiatem bez wspomagania i da się, ale nie o to chodzi zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Quote:

> "wymarzone" auto dla młodego małżeństwa

> Śmieszą mnie takie wypowiedzi nie ma to jak zaśmiecanie topicu bzdurnymi tekstami.

No to nie zaśmiecaj zlosnik.gif Opakowanie Pampersów do bagażnika wejdzie, ale z wózkiem to już gimnastyka będzie.

Napisano

> na szczescie ludzie juz troszke zmadrzeli i nie kupuja juz aut w owczym pedzie aby "sasiad widzial

> jak sie woze"

> notabene powiedz mi dlaczego taka Panda bedzie zła do miasta??

Dlatego, ze nie ma klimy i wspomagania sick.gif

Jak dla mnie wystarczy, zeby na wstepie odrzucic takie auto...

Napisano

> Dla mnie było OK. Nawet dziecko jeszcze zdążyła przywieźć ze szpitala, później poszła na sprzedaż.

To za długo nie posłużyło za pojazd "rodzinny" zlosnik.gif No nie oszukujmy się. Nie nada się, to nie czasy F126p smile.gif

Napisano

> To za długo nie posłużyło za pojazd "rodzinny" No nie oszukujmy się. Nie nada się, to nie czasy

> F126p

Rozumie że chcesz czarować rzeczywistość i w samochodzie 3,5 metra mieć bagażnik 500 litrów? hehe.giffacepalm.gif

Napisano

Za 10 sprzeda na pniu, jeszcze zależy jaki bolesny jest poziom "biedy" wyposażenia. Jak ma radio i wspomaganie to może się rozglądać za kimś kto zaoferuje 11000-12000.

Jesienią ub. roku Pandę z małym przebiegiem sprzedawałem ok. miesiąca - dużo osób nie chciało uwierzyć w przebieg, a poza tym ludzie patrzą najpierw na te najtańsze w danym roczniku - nie zażywszy, że mają one 80-100 kkm.

Napisano

> To za długo nie posłużyło za pojazd "rodzinny" No nie oszukujmy się. Nie nada się, to nie czasy

> F126p

Młode małżeństwa nie od razu zabierają się za powiększanie rodziny. Myśmy Pandą jeździli jakieś 2-2,5 roku i z przyjemnością wspominam ten samochód. Mimo, że nie miał klimy. zlosnik.gif

Napisano

> Rozumie że chcesz czarować rzeczywistość i w samochodzie 3,5 metra mieć bagażnik 500 litrów?

Nie czaruję rzeczywistości smile.gif Twierdzę tylko że Panda nie nadaje się na samochód dla "młodego małżeństwa". Na szczęście teraz można przebierać w różnych autach nie jak za PRLu smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.