Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Eibach czy Monroe ?

Featured Replies

Napisano

Jakiś tydzień temu, przy okazji łatania drutem dziury w dolocie od icka, stwierdziłem brak kawałka sprężyny. Amorki i tak chciałem wymienić, wiec będzie przy okazji.

Po zagłębieniu się w temat (z milion postów w szukajce) postawiłem na Monroe + Monroe seria lub Bilstein B4 + Eibach -30. Z gleby już się wyleczyłem ale przecież -30 to nie gleba wink.gif. Cenowo to to wychodzi niezbyt miło dla portfela (ok. 1600-1700 pln) ale co zrobić.

I teraz natrafiłem na dylemat. Znalazłem w necie zawias Eibach Pro-System -30. Springi i amory z jednej firmy, więc ich charakterystyka powinna być raczej dobrana do siebie. Cena z dwie stówy większa, ale ..... kusi biglaugh.gif

Przerabiał już ktoś z SSP ten temat ? Będzie toto trzymało parametry -30 i nie stracę plomb z zębów ?

Jeśli temat wymiany zawiasu zbyt mało techniczny, to proszę o przeniesienie zlosnik.gif

Napisano

> Jakiś tydzień temu, przy okazji łatania drutem dziury w dolocie od icka, stwierdziłem brak kawałka

> sprężyny. Amorki i tak chciałem wymienić, wiec będzie przy okazji.

> Po zagłębieniu się w temat (z milion postów w szukajce) postawiłem na Monroe + Monroe seria lub

> Bilstein B4 + Eibach -30. Z gleby już się wyleczyłem ale przecież -30 to nie gleba . Cenowo

> to to wychodzi niezbyt miło dla portfela (ok. 1600-1700 pln) ale co zrobić.

> I teraz natrafiłem na dylemat. Znalazłem w necie zawias Eibach Pro-System -30. Springi i amory z

> jednej firmy, więc ich charakterystyka powinna być raczej dobrana do siebie. Cena z dwie stówy

> większa, ale ..... kusi

> Przerabiał już ktoś z SSP ten temat ? Będzie toto trzymało parametry -30 i nie stracę plomb z zębów

> ?

z tego co czytałem amory dla eibacha robi sachs, wiec powinny być ok.na pewno lepiej niż b4 bo b4 to seria. porządna ale seria. przy eibachu masz amorka ze skróconym skokiem. a w ogole to bierz b8 biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> a w ogole to

> bierz b8

Tiaaa.

Może gdyby nie mała kumulacja (rozrząd, płyny, filtry a wczoraj zaliczyłem pierwszy poślizg sprzęgła angryfire.gif) to kto wie. hmm.gif

Napisano
  • Autor

> eibach

oki. Ale czy Eibach -30 to naprawdę -30 ? Nie siądzie mi po paruset kilometrach ? Trzyma toto parametry ?

A w ogóle ma tu ktoś JTD na springach albo zawiasie Eibacha ?

Napisano

> oki. Ale czy Eibach -30 to naprawdę -30 ? Nie siądzie mi po paruset kilometrach ? Trzyma toto

> parametry ?

> A w ogóle ma tu ktoś JTD na springach albo zawiasie Eibacha ?

wszystkie opinie z jakimi się spotkałem na temat eibacha były pozytywne. a drążę już ten temat od dłuższego czasu.

ale co raz bardziej skłaniam się do zestawu koni -35mm z regulowaną siłą tłumienia... biglaugh.gif

Napisano

> A w ogóle ma tu ktoś JTD na springach albo zawiasie Eibacha ?

I drive.gif na zestawie z opisu

Napisano
  • Autor

> I na zestawie z opisu

normalnie ślicznotka brawo.gif

ale coraz bardziej się zastanawiam nad tym obniżaniem hmm.gif

Napisano

> ale coraz bardziej się zastanawiam nad tym obniżaniem

W/g mnie, sprężyny do -40mm w stosunku do serii, to rozwiązanie optymalne (rozsądne).

• 1 miesiąc później...
Napisano

U mnie w JTD115 są amortyzatory Koni Sport w połączeniu ze sprężynami Eibach Sportline. Po wymianie auto zamieniło się po prostu w gokarta ok.gif Jest o niebo lepsze trzymanie drogi niż przy seryjnych amortyzatorach i sprężynach.

> wszystkie opinie z jakimi się spotkałem na temat eibacha były pozytywne. a drążę już ten temat od

> dłuższego czasu.

> ale co raz bardziej skłaniam się do zestawu koni -35mm z regulowaną siłą tłumienia...

• 3 miesiące później...
Napisano

Odgrzewam kotleta

Jako ze sprężyny org. usiadły, lesjoforsy usiadły, kayaby jednak również powoli opadają, rozważam montaż eibacha -30.

Czy ktoś z szanownych użytkowników ww. sprężyn mógłby zmierzyć odległość pomiędzy rantem błotnika a środkiem felgi? Bardzo pomogłoby mi to dokonać wyboru - miałbym namacalny dowód jak te sprężyny wytrzymują w praktyce.

Z góry dzieki 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.