Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zrobiło fotke czy tylko straszył???

Featured Replies

Napisano

dziś wracając z poznania podobno zrobiło mi fotkę (miałem ok 90/50) przed fotografem. Maszyna oczywiście stała zawsze, ale zapomniałem że tam stoi sick.gif

A wiec przeleciałem fotoradar i nic, ale ktoś kto jechał za mną krzyczy "kolego z tej astry ale Ci ładne foto zrobiło, strzeliło że aż miło" na odpowiedz że "nic nie błysło" usłyszałem "bo błyska z opóźnieniem"

Czy jest taka opcja że dopiero po przejechaniu fotoradar błysnął a zdjęcie mi zrobiło wcześniej? Zrobiło mi w życiu 2fotki i zawsze widziałem jak błyska.

Napisano

> Czy jest taka opcja że dopiero po przejechaniu fotoradar błysnął a zdjęcie mi zrobiło wcześniej?

Tak. Fotoradar wywołał lokalne zaburzenie w czasoprzestrzeni. Prawdopodobnie policja postawiła tam czarną dziurę i Twój obraz jest tam ciągle widoczny na horyzoncie zdarzeń.

Napisano
  • Autor

> Tak. Fotoradar wywołał lokalne zaburzenie w czasoprzestrzeni. Prawdopodobnie policja postawiła tam

> czarną dziurę i Twój obraz jest tam ciągle widoczny na horyzoncie zdarzeń.

szczerze mówiąc tez tak myślałem...

Napisano

"kolego z tej astry ale Ci ładne foto zrobiło, strzeliło że aż miło" na odpowiedz że "nic nie błysło" usłyszałem "bo

> błyska z opóźnieniem"

Ale Ciebie Kolega z CB w konia zrobił zlosnik2.gif

Napisano
  • Autor

> "kolego z tej astry ale Ci ładne foto zrobiło, strzeliło że aż miło" na odpowiedz że "nic nie

> błysło" usłyszałem "bo

> Ale Ciebie Kolega z CB w konia zrobił

to samo sobie pomyślałem ale jako młody i mało doświadczony chciałem się upewnić u starszych kolegów grinser006.gif

Czyli co? błysk powinien być wyraźny i na pewno bym go zobaczył tak?

Napisano

W jakiej mieścinie to było? ja czekam na mandat juz 3 miesiace i nic i tez cos niby błysnęło .

Napisano

> Czyli co? błysk powinien być wyraźny i na pewno bym go zobaczył tak?

tak!

do tego byś odruchowo depnął na hamulec i wypowiedział sakramentalne k#!Wa!

grinser006.gif

Napisano

Nauczka - zwalniaj na ograniczeniach, a szczególnie w terenie zabudowanym.

Fotoradar to tylko kara pieniężna. Gorzej jakby prędkość przyczyniła się do zdarzenia drogowego.

Lepiej nie ryzykować i zdjąć nogę z gazu.

Napisano

Nie martw się na zapas.

Od paru miesięcy zazdrośnicy mają akcję na CB "błysnęło Ci"

Jechałem z klientami ich autem z CB

1. Touareg

2. Mitsu Outlander

3. Mercuś

i na paru miejscach się zdarzyło że nas "zazdrośnicy" poinformowali że : ....... własnie Ci fotę zrobiło

do dziś nic nie dostali od pierwszego przypadku będzie w kwietniu rok

Pomijam kwestię bezpieczeństwa - byli świadomi swej prędkości i grzecznie przyjmą mandat na klatę - stać ich

ten od Mesia ma już ładną kolekcje mandacików wink.gif

Napisano
  • Autor

> W jakiej mieścinie to było? ja czekam na mandat juz 3 miesiace i nic i tez cos niby błysnęło .

kotlin

Napisano
  • Autor

> Nauczka - zwalniaj na ograniczeniach, a szczególnie w terenie zabudowanym.

> Fotoradar to tylko kara pieniężna. Gorzej jakby prędkość przyczyniła się do zdarzenia drogowego.

> Lepiej nie ryzykować i zdjąć nogę z gazu.

leciałem sobie przepisowo 90km/h wleciałem w teren zabudowany i za 40m już był fotograf...

Napisano
  • Autor

> tak!

> do tego byś odruchowo depnął na hamulec i wypowiedział sakramentalne k#!Wa!

hamulec był na sam widok, "K**wa" brakło skończyło się na samym "OOOoooo...." grinser006.gif

Napisano

> leciałem sobie przepisowo 90km/h wleciałem w teren zabudowany i za 40m już był fotograf...

I dobrze. Znaków nie było widać ? U mnie dziś był wypadek z ofiarą śmiertelną bo ktoś 'wleciał' sobie na skrzyżowanie na czerwonym.

Napisano

> leciałem sobie przepisowo 90km/h wleciałem w teren zabudowany i za 40m już był fotograf...

czy tylko mi sie wydaje ze znak : teren zabudowany : automatycznie oznacza zwolnij do max 50kmph

Napisano

> trzeba wcisnąć pedał hamulca

a ja gupi zawsze redukuje i puszczam gaz sciana.gifsciana.gifgrinser006.gif

Napisano

> kotlin

Dlatego jak jadę zawsze na sląsk to jadę z Jarocina na rondzie w prawo na krotoszyn.Tam sa same łaki i pola zlosnik.gif A moze z 3 razy jechałem na Ostrów -obwodnicą pleszewa to nie wygodnie mi sie tam jedzie. Duzo mieścin ,zwężeń i te radary. mad.gif

Napisano

> Czy jest taka opcja że dopiero po przejechaniu fotoradar błysnął a zdjęcie mi zrobiło wcześniej?

weź to przeczytaj jeszcze raz, a potem sam się z siebie pośmiej

Napisano

> dziś wracając z poznania podobno zrobiło mi fotkę (miałem ok 90/50) przed fotografem. Maszyna

> oczywiście stała zawsze, ale zapomniałem że tam stoi

> A wiec przeleciałem fotoradar i nic, ale ktoś kto jechał za mną krzyczy "kolego z tej astry ale Ci

> ładne foto zrobiło, strzeliło że aż miło" na odpowiedz że "nic nie błysło" usłyszałem "bo

> błyska z opóźnieniem"

> Zrobiło mi w życiu 2fotki i zawsze widziałem jak błyska.

Nie sraj stary. Jak Ci zrobił fotkę to napewno ją dostaniesz zeby.GIF

Napisano

Lampa błyskowa ma na celu doświetlenie zdjęcia.

Błyska wtedy kiedy jest robione zdjęcie zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> czy tylko mi sie wydaje ze znak : teren zabudowany : automatycznie oznacza zwolnij do max

> 50kmph

młody jestem i jeszcze dobrze znaków nie znam wink.gif

Napisano
  • Autor

> Dlatego jak jadę zawsze na sląsk to jadę z Jarocina na rondzie w prawo na krotoszyn.Tam sa same

> łaki i pola A moze z 3 razy jechałem na Ostrów -obwodnicą pleszewa to nie wygodnie mi sie

> tam jedzie. Duzo mieścin ,zwężeń i te radary.

no tak tylko jak lece z ostrowa to innej drogi niż 11-nastki niema, poczekam na autostradę grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.