Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zakup C5 kombii 2008

Featured Replies

Napisano

Witam,

Przymierzam się z zakupem C5 w kombii z rocznika 2008, silnik 1,6 bądź 2.0 w dieselku.

Na co zwrócić warto uwagę? Kolega jeden odradzał mi ten model, bo ma w firmie 5 sztuk i na wszystkie narzeka (kumpel generalnie na wszystko narzeka).

Natknąłem się, że część z tego rocznika nie koniecznie ma zawieszenie hydro. Które lepsze?

Pozdrawiam

Napisano

> Piszesz o C5 II gen?

No wersja bez hydro chyba wystepowala jedynie w II gen.

Napisano
  • Autor

> Piszesz o C5 II gen?

Coś takiego i kurcze ile one mają kW? Jedni piszą 80 kW a inni 81 kW ? To dwa różne modele czy jak?

Napisano

> Coś takiego i kurcze ile one mają kW? Jedni piszą 80 kW a inni 81 kW ? To dwa różne modele czy

> jak?

A tak z ciekawości zapytam: jak to autko jeździ z tym silnikiem? W sumie to spory samochód, a silnik - choć diesel - to tylko 110 KM. Np. takie warunki: autostrada, 4 osoby na pokładzie i bagażnik zapakowany "wakacyjnie". Odpycha się toto sprawnie, czy raczej do spokojnej jazdy taki motorek? hmm.gif

Napisano

> czy raczej do spokojnej jazdy taki motorek?

Do spokojnej jazdy taki motorek... smile.gif z reszta dotyczy to zarowno C5 jak i peugeota 407 smile.gif

pozdr.

M.

Napisano

> Przymierzam się z zakupem C5 w kombii z rocznika 2008, silnik 1,6 bądź 2.0 w dieselku.

> Na co zwrócić warto uwagę?

Chyba na to co przy zwyklych autach ... czyli realny stan. Wiem np. ze chyba zarowka do swiatel dziennych nie jest tania (200-300zl?) wiec dobrze jak by swiecily grinser006.gif Chyba oprocz stanu generalnego zwrocil bym uwage na dzialanie wszelkich elektrycznych rzeczy bo pozniej moga byc drogie w naprawie (jakies pierdoly ktorych jest w tym aucie sporo ). W sumie w C5 montowano raczej sprawdzone silniki PSA wiec generalnie ok.

mam stycznosc c5 III 2.0 hdi fakt ze narazie w rok zrobil z 8 tys km wiec pryszcz... i byl brany z salonu ale mimo to przy tym aucie wolalbym chyba pneumatyczne zawieche do pelni szczescia bo tym autem sie sunie niz wycina zakrety skromny.gif . 2.0 jest dosc dynamiczny...i IMHO daje rade tej masie (chyba cos kolo 1.5 tony) 1.6 podejzewam ze juz nie tak bardzo ...

A z ciekawosci na co narzekal kolega?

Napisano

> No wersja bez hydro chyba wystepowala jedynie w II gen.

Pierdu pierdu. Hydro nie ma właśnie w mkIII za wyjątkiem wersji Exclusive. mkI i mkII hydro było we wszystkich wersjach.

Napisano

> Pierdu pierdu. Hydro nie ma właśnie w mkIII za wyjątkiem wersji Exclusive. mkI i mkII hydro było we

> wszystkich wersjach.

Moj blad, mialem na mysli oczywiscie to najnowsze C5.

Zawsze mi sie wydawalo, ze w 2004 byl jedynie lifting, a nie kolejna generacjaok.gif

Napisano

> Zawsze mi sie wydawalo, ze w 2004 byl jedynie lifting, a nie kolejna generacja

Dobrze Ci sie wydawalo, w 2004 wyszlo C5 MkII czyli poliftowa wersja C5 MkI.

Napisano

> Coś takiego i kurcze ile one mają kW? Jedni piszą 80 kW a inni 81 kW ? To dwa różne modele czy

> jak?

Jest 1.6HDi 16V 80kW/109KM.

Napisano

> Witam,

> Przymierzam się z zakupem C5 w kombii z rocznika 2008, silnik 1,6 bądź 2.0 w dieselku.

> Na co zwrócić warto uwagę? Kolega jeden odradzał mi ten model, bo ma w firmie 5 sztuk i na

> wszystkie narzeka (kumpel generalnie na wszystko narzeka).

> Natknąłem się, że część z tego rocznika nie koniecznie ma zawieszenie hydro. Które lepsze?

> Pozdrawiam

W slabych wersjach silnikowych np 1.8i 16V czy 1.6HDi wogole nie bylo hydro. W mocniejszych wersjach i w wyposazeniu Exclusive zawsze jest dostepne hydro. Wersja Dynamic to sprezyny, wersja Confort to hydro.

Mam w firmie dwie pierwsze C5 III 2.0HDi Exclusive '2008 (jedna w manualu, druga w automacie) jakie Citroen sprzedal klientowi w Polsce. Spisuja sie dobrze i jakis wiekszych problemow nie bylo (jakies drobne w pierwszym roku z racji wieku dzieciecego).

Napisano

Mój padre interesował się w zeszłym roku tymi autami. Ceny były podejrzanie niskie, 50 tys za 2 letnie duże auto z klekotem i dobrym wyposażeniem od handlarza. Potem widziałem widziałem lawetę z takimi c5, wszystkie po powodzi oslabiony.gif.

Mówili, że 1.6 w poprzedniej budzie dawało radę do turlania, przeważało pozytywne zaskoczenie. Tu będzie gorzej bo nowe jest cięższe. Tak od siebie dodam, że nie wziąłbym citroena klasy średniej bez hydro, musi być i już.

To ogłoszenie, które wrzuciłeś jako przykład wisi od października zeby.GIF.

Napisano

Jeżeli lifting nazwiemy nową generacją, to jestem w stanie się z tobą zgodzić zeby.GIF.

Napisano

> Jeżeli lifting nazwiemy nową generacją, to jestem w stanie się z tobą zgodzić .

na klubie cytryny nazywaja to jako MKIII wiec chyba tak (http://www.klub.citroen.triger.com.pl/modules/newbb/viewforum.php?forum=17)

PS. ma ktos konto na tym forum i moglby podeslac prv. do kogos z adminow... bo konto mi nie zatwierdzili jeszcze ... od paru miechow juz angryfire.gif

Napisano

> na klubie cytryny nazywaja to jako MKIII wiec chyba tak

> (http://www.klub.citroen.triger.com.pl/modules/newbb/viewforum.php?forum=17)

Kwestia nazewnictwa na wiki en rozróżniają I generacje C5 na C5 I (2001-2004) i C5 2 (2004-2008) i II generację C5 (2008-)

> PS. ma ktos konto na tym forum i moglby podeslac prv. do kogos z adminow... bo konto mi nie

> zatwierdzili jeszcze ... od paru miechow juz

Ja mam.

Napisano
  • Autor

> To ogłoszenie, które wrzuciłeś jako przykład wisi od października .

Jak sprawdziłeś? smile.gif

Napisano

> Jak sprawdziłeś?

Po pierwsze wydało mi się, że ogłoszenie już widziałem ale sprawdziłem sobie. TU

Z tym, że podana jest tam data archiwizacji.

O dacie ogłoszeń na otomoto jeszcze jest TU

4 miechy ogłoszenia i 4 tyś w dół, przy dość atrakcyjnej cenie wyjściowej. To śmierdzi na kilometr, jak większość c5 na allegro. Za dobry egzemplarz z polskiej sieci dealerskiej wołają koło 60k Pln.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.