Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaki moto o takich wymaganiach

Featured Replies

Napisano

Może będziecie w stanie coś podpowiedzieć smile.gif

Założenia są takie motocykl ma być na wtrysku, ma mało palić, ma mieć MINIMUM 70KM, powinien być w miarę lekki (poniżej 200kg), kosztować jak najmniej biglaugh.gif tj. na pewno poniżej 10 tys zł. ale im mniej tym lepiej.

Możecie coś polecić, jeśli chodzi o typ. to albo sport, albo naked, albo turystyk smile.gif

Napisano

> fazer 600 tylko poniżej 200kg nie zejdzie

Masz wymagania w stosunku do motocykla takie jak ja wink.gif. Szukam moto z wtryskiem do 10tys zł od jakiegoś czasu i ciężko jest coś znaleźć sensownego i sprawnego w tej cenie.

Ale za 15tys. to znajdziesz spokojnie.

Ewentualnie Varadero 125 z lat 2004 w wzwyż.

Napisano

> Masz wymagania w stosunku do motocykla takie jak ja . Szukam moto z wtryskiem do 10tys zł od

> jakiegoś czasu i ciężko jest coś znaleźć sensownego i sprawnego w tej cenie.

> Ale za 15tys. to znajdziesz spokojnie.

> Ewentualnie Varadero 125 z lat 2004 w wzwyż.

Jeśli nie przeszkadzała by Wam masa 230kg to idealna jest VFR. Nic innego na wtrysku w tej cenie nie przychodzi mi do głowy. Wtryski późno przyjęły się do motocykli i teraz takie motocykle kosztują powyżej 10k. Pamiętajcie że nie ma okazji:) TO jak szukanie auta do 10tys. na full wyposażeniu i żeby miało max 3 lata:)

Napisano

> Może będziecie w stanie coś podpowiedzieć

> Założenia są takie motocykl ma być na wtrysku, ma mało palić, ma mieć MINIMUM 70KM, powinien być w

> miarę lekki (poniżej 200kg), kosztować jak najmniej tj. na pewno poniżej 10 tys zł. ale im

> mniej tym lepiej.

> Możecie coś polecić, jeśli chodzi o typ. to albo sport, albo naked, albo turystyk

honda cbr 600 f4i

Napisano

> honda cbr 600 f4i

Ciężko o dobrą sztukę w tej cenie. Według mnie nawet jak kupi ię tanio jakiś motocykl to trzeba będzie do niego tyle dołożyć że i tak wyjdzie cena taka sama jak dobrej sztuki. Same opony to koszt 700zł, napęd itp. Nikt nie sprzedaje tanio dobrego motocykla:)

Napisano

> Jeśli nie przeszkadzała by Wam masa 230kg to idealna jest VFR. Nic innego na wtrysku w tej cenie nie przychodzi mi do głowy.

Mi przychodzi do głowy SV650S po roku 2003. 170kg masy 72KM i wtrysk. Sam jeżdże VFR800 i uważam że w sv650 są inne konie mechaniczne (ładnie idzie przez silnik V2 i niską masę). Jak szukałem moto to myślałem o suzi, ale jak dla mnie zbyt sportowa, pochylona pozycja i przez to mniejsza wygoda, ale jak zawsze coś za coś. Lepiej się siedzi na sv bez owiewki, ale tu odpadają większe prędkości.

Pytanie dlaczego wtrysk - wg mnie wcale on nie pomógł w rozwoju motocykli (tyle samo plusów co i minusów), oczywiście poza możliwością włożenia katalizatora.

Napisano

> Może będziecie w stanie coś podpowiedzieć

> Założenia są takie motocykl ma być na wtrysku, ma mało palić, ma mieć MINIMUM 70KM, powinien być w

> miarę lekki (poniżej 200kg), kosztować jak najmniej tj. na pewno poniżej 10 tys zł. ale im

> mniej tym lepiej.

> Możecie coś polecić, jeśli chodzi o typ. to albo sport, albo naked, albo turystyk

coś takiego

http://moto.allegro.pl/aprilia-rsv-1000-mille-i1445267809.html

tylko pali dychę zlosnik.gif

Napisano

Wazy >200, pali <10 270751858-jezyk.gif

aprilia-rsv-mille-06.jpg

To tylko test z gazety, ale akurat znajomek mial i rzeczywiscie palila sporo mniej od mojej VTR.

Co do wagi, to moze miec <200, ale na sucho, bo tak zazwyczaj podaja producenci.

No i na pewno nie jest to moto na poczatek, ale nie wiem, czy zalozyciel tematu juz jezdzil, czy nie.

Jak dla mnie najlepsza propozycja chyba sv-ka. Albo S albo N w zaleznosci od upodoban grinser006.gif

Napisano

> Mi przychodzi do głowy SV650S po roku 2003. 170kg masy 72KM i wtrysk. Sam jeżdże VFR800 i uważam że

> w sv650 są inne konie mechaniczne (ładnie idzie przez silnik V2 i niską masę). Jak szukałem

> moto to myślałem o suzi, ale jak dla mnie zbyt sportowa, pochylona pozycja i przez to mniejsza

> wygoda, ale jak zawsze coś za coś. Lepiej się siedzi na sv bez owiewki, ale tu odpadają

> większe prędkości.

> Pytanie dlaczego wtrysk - wg mnie wcale on nie pomógł w rozwoju motocykli (tyle samo plusów co i

> minusów), oczywiście poza możliwością włożenia katalizatora.

Też nie wiedziałem co daje wtrysk dopuki nie kupiłem VFR;p Po dwóch miesiącach stania odpalil jak w lecie... Nie spotkalem się jeszcze z motocyklem z gaźnikami który by tak fajnie odpalał po długiej przerwie

Napisano

> Wazy >200, pali

nie było napisane czy to na sucho czy na mokro zlosnik.gif

a prawidłowo użytkowana pali więcej niż dyszkę, słowo skauta ok.gif

Napisano

> Też nie wiedziałem co daje wtrysk dopuki nie kupiłem VFR;p Po dwóch miesiącach stania odpalil jak w

> lecie... Nie spotkalem się jeszcze z motocyklem z gaźnikami który by tak fajnie odpalał po

> długiej przerwie

Zapraszam do mnie do garazu po przerwie zimowej - moto nie odpalane kilka miesiecy skromny.gif

Napisano

> nie było napisane czy to na sucho czy na mokro

> a prawidłowo użytkowana pali więcej niż dyszkę, słowo skauta

Ok, jako posiadacz litowej v-kie wieze grinser006.gif

Napisano

> Ok, jako posiadacz litowej v-kie wieze

VTR?

edit - doczytalem w poprzednim poscie zlosnik.gif

fajne moto, sam się swego czasu przymierzałem do 1000F, ale skończyło się na bandicie 1200 zlosnik.gif

Napisano

Oczywiscie jako ze kazdy poleca to na czym jezdzi(ł) wink.gif to ja polece SVke.

1. Motocykl gotowy do jazdy (z pelnym zbiornikiem) wazy 185kg,

2. Ma 72KM "fałkowe" konie,

3. Wersja od 2003 posiada "wytrysk"

4. Do wyboru wersja "golas" bądź "sport" - z innymi kierownicami i pozycjami. Przy budzecie 10tys mamy juz wybor w egzemplarzach.

5. Nie wiem co to znaczy "małe spalanie". Mi gaznikowa wersja nie spalila nigdy wiecej niz 6,5, a spalanie na trasie przy jezdzie na pol gwizdka i nieprzekraczaniu 140 wynosi 5 z małym haczykiem. Wtryskowa pewnie pali troszke mniej.

Napisano

> motocykl ma być na wtrysku, ma mało palić, ma mieć MINIMUM 70KM, powinien być w

> miarę lekki (poniżej 200kg), kosztować jak najmniej tj. na pewno poniżej 10 tys zł.

Proponuje kupic katalog i powertowac oferty.

Jezeli bedzie tanie to na pewno nie bedzie na wtrysku i napewno nie bedzie wazylo mniej niz 200 kg - cudow niema.

Pozatym, co dla Ciebie oznacza palic malo ?

Chcesz malo palacy to jedynie cos ze 125 ccm w 4 T.

wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.