Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rav4

Featured Replies

Napisano

> Witam

> Do czego służy ten mały wyświetlacz kole lewarka widoczny na siódmej fotce ?

nie jest to jakiś panel do zestawu głośnomówiącego bluetooth ?

Napisano

> nie jest to jakiś panel do zestawu głośnomówiącego bluetooth ?

też tak pomyślałem hmm.gif

Napisano

> Witam

> Do czego służy ten mały wyświetlacz kole lewarka widoczny na siódmej fotce ?

Tak jak kolega Koonrad wspomnial jest to wyswietlacz od zestawu głośnomówiącego bluetooth firmy Parrot.

Parrot_CK3100.jpg

Edyta:

Umiejscowienie jak dla mnie co najmniej idiotyczne. Na wyswietlaczu mozna widziec czyj numer sie wybiera a patrzenie w okolice podstawy drazka zmiany biegow nie jest za najlepszym rozwiazaniem podczas jazdy.

Napisano

> Witam

> Do czego służy ten mały wyświetlacz kole lewarka widoczny na siódmej fotce ? I jeszcze jedno

> pytanko, czy można w polskim ASO Toyota sprawdzić po nr. Vin historie autka sprowadzonego z

> zagranicy ?

> link don fotki

> http://otomoto.pl/toyota-rav-4-d-cat-z-niemiec-zarejstrowan-C15694796.html

Zestaw glosnowmowiacy BT firmy Parrot model 3100, co wygralem biglaugh.gif ?

Mam taki sam wink.gif

Napisano

Rav4 ma taką przykrą cechę, że tylne drzwi otwierają się na bok i zajmują sporo miejsca. Ale to oczywiście opinia jakichś tam marud. No i nie wiem, czy się otwierają tak jak w Yarisie Verso czy po europejsku. Nie mam jak sprawdzić a pytać głupio. Edit: otwierają się oczywiście po japońsku / brytyjsku / australijsku.

Poza tym - to ponoć bardzo porządny samochód. Jechałem nim 2 razy jako pasażer i wrażenia miałem pozytywne. Raz mierzyłem się do niego w salonie Toyoty, ale wydał mi się nieco przekreklamowany, ciasny i bez polotu. Krótko mówiąc - nieco już starzyzną trąci od RAV4.

Napisano

Witam serdecznie.

> Rav4 ma taką przykrą cechę, że tylne drzwi otwierają się na bok i zajmują sporo miejsca. Ale to

> oczywiście opinia jakichś tam marud...

Tak, to jest opinia jakichś marud, które nigdy tego nie używały. Kompletnie bezpodstawna.

Słyszałem kiedyś wyjaśnienie, że ponoć lepiej jest jak klapa otwiera się na lewo, bo kiedy się zaparkuje na poboczu to: "osłania"...

Tylko, że to kompletna bzdura, bo auto jest przechylone wtedy w prawo i klapa zwyczajnie się zamyka.

Klapa otwierana na prawo to najlepsze co można sobie wyobrazić.

Kiedy coś wkładasz lub wyjmujesz z bagażnika, nie musisz chodzić dookoła auta. Wystarczy lekko uchylić klapę.

Nie zamyka się kiedy zaparkujesz przechylonym lekko autem na poboczu.

Nie spada na głowę, po większych opadach śniegu.

Nie masz problemu, kiedy Cię ktoś przystawi na parkingu. Po prostu uchylasz klapę i po kłopocie. W podnoszonej albo w ogóle nie można jej otworzyć albo trzeba by było się chyba czołgać?!?

W 95% przypadków w ogóle nie musisz jej otwierać do końca. Wystarczy uchylić. Normalną zawsze podnosisz maksymalnie.

Jedyna zaleta podnoszonej, to, że działa jak daszek podczas deszczu ale przy okazji leci z niej syf przy każdym podnoszeniu. Teraz to fatalne rozwiązanie. Kurtka ciągle zasyfiona.

Miałem oba rozwiązania i tęsknię za klapą otwieraną na bok, najlepiej na prawo.

Pozdrawiam

Napisano

> Miałem oba rozwiązania i tęsknię za klapą otwieraną na bok, najlepiej na prawo.

autor ma vitare, wiec zna problem otwieranych drzwi na bok wink.gif

żeby było śmieszniej to ma też auto z klapą do góry wink.gif

ja to w sumie nie wiem co lepsze (mam oba rozwiązania)

tak patrząc z pkt widzenia osobówki to jednak klapa do góry

tyle że w 4x4 masz koło na klapie i ciężko to zrobić inaczej jak w bok

fajny jest patent z samą szybą otwieraną do góry, a klapa na bok ok.gif takie 2w1

acha, w viatrze jest siłownik i klapa nie leci sama, nawet jak jest pochyło ok.gif

Napisano

Fajnie jest w Hondzie Element. Klapa dzielona na pół - szyba i nieco klapy leci do góry, dół otwiera się jak w pikapie.

2011-Honda-Element5.jpg

honda_element_trunk.jpg

I jeszcze hondowska mania unoszenia siedzeń i dawania megaprzestrzeni donicom z kwiatami jak w Jazz/Fit - przecież kupuje się taką Jazz do wożenia głównie donic, co nie? wpysk.gif

Napisano

W Toyocie historie zagraniczną po vinie sprawdzisz bez problemu...

Pytanie "po co...???". Skoro Vin podany jest w ogłoszeniu to wszystko będzie grało, z danymi z ASO.

Pozostaje pytanie, czy dane z ASO są zgodne z prawdą?

Napisano

> W Toyocie historie zagraniczną po vinie sprawdzisz bez problemu...

Nieprawda. Tylko i wyłącznie naprawy gwarancyjne - jeżeli wogóle takie były robione.

Napisano

> Czyli faktyczny przebieg sprowadzonej toyotki zawsze będzie wielką niewiadomą ?

Pod kątem sprawdzenia tego przez wpisy w systemie - tak.

Napisano

> Witam

> Do czego służy ten mały wyświetlacz kole lewarka widoczny na siódmej fotce ? I jeszcze jedno

> pytanko, czy można w polskim ASO Toyota sprawdzić po nr. Vin historie autka sprowadzonego z

> zagranicy ?

> link don fotki

> http://otomoto.pl/toyota-rav-4-d-cat-z-niemiec-zarejstrowan-C15694796.html

To co decyzja już zapadła grinser006.gif koszt w naszym aso to chyba 300 pln, Sprawdzą chyba tylko jak coś było robione w ASO w PL. z tego co pamiętam jakiś czas temu chciałem Awensisa i kolega z ASO powiedział ze maja tylko jeden wpis a fura była ewidentnie z D sprowadzona. Chyba ze ktoś wyżej postawiony więcej może.

Napisano
  • Autor

Ja się jakieś autko napatoczy np. Ravka albo Santa Fe to kupie, tylko musi być blisko domu bo jeździć po Polsce za samochodem to mi się nie chce i nie mam czasu. Najbardziej to na się podoba Santa Fe, spory bagażnik, dobrze wypasione są i ta wysoka pozycja za kierownicą. cool.gif

Napisano

> Ja się jakieś autko napatoczy np. Ravka albo Santa Fe to kupie, tylko musi być blisko domu bo

> jeździć po Polsce za samochodem to mi się nie chce i nie mam czasu.

Kurcza ale jak ja nie miałem czasu i chciałem blisko to się tu ( i nie tylko) śmiali ze mnie ze długo samochodu szukałem. Życzę owocnych poszukiwań.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.