Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[VC] cdti 150km: jak z paliwem ?

Featured Replies

Napisano

Witam,

Przymierzam sie do zakupu Vectry C z motorem 150km CDTI

Chciałem sie zapytać czy te motory są czułe na jakość paliwa ? Na jakim paliwie jezdzicie ? Co lać zeby nie popsuc auta ?

Dzieki smile.gif

Napisano

Ja od dwóch lat jeżdżę tylko na on verva i nie mam najmniejszych problemów z paliwem.

Napisano
  • Autor

> paliwo tylko z markowych stacji

czyli carefour czy auchan nie chetnie ? frown.gif

Napisano

> czyli carefour czy auchan nie chetnie ?

wszystko zależy od opinii kierowców o paliwach z danej stacji, jeżeli jesteś ich pewien to bym tankował a jak jakość zależna jest od dostawy to omijałbym z daleka

niestety albo rybki albo akwarium wink.gif

Napisano

> Chciałem sie zapytać czy te motory są czułe na jakość paliwa ? Na jakim paliwie jezdzicie ? Co lać

> zeby nie popsuc auta ?

> Dzieki

Co prawda mam motor 120KM ale to ten sam dokladnie motor bo 16V. Da rade pojechac na wszystkim. Ja glownie na NESTE tankuje i daje rade ok.gif Ale staram sie nie tankowac na takich stacjach jak Auchan czy Carrefour. wink.gif

Napisano

> czyli carefour czy auchan nie chetnie ?

te silniki nie są przesadnie wrażliwe na jakość paliw , mój jtdm od roku jeździ na paliwie z neste i nic się nie dzieje

Napisano

> te silniki nie są przesadnie wrażliwe na jakość paliw , mój jtdm od roku jeździ na paliwie z

> neste i nic się nie dzieje

u mnie w miescie na neste jest porazka - w zime pozamarzalo ludziom paliwo

Napisano
  • Autor

> u mnie w miescie na neste jest porazka - w zime pozamarzalo ludziom paliwo

tego pilnuje akurat, depresatora mam pod dostatkiem, chodziło mi oto czy jak zaleje zwyklego diesla pokroju orlen czy nic sie nie stanie w tym motorze, mam poprostu zle doswadczenia po pasku B6 2,0 tdi zlosnik.gif

Napisano

> tego pilnuje akurat, depresatora mam pod dostatkiem, chodziło mi oto czy jak zaleje zwyklego diesla

> pokroju orlen czy nic sie nie stanie w tym motorze, mam poprostu zle doswadczenia po pasku B6

> 2,0 tdi

Orlen Orlenowi nie równy.

Tankuję głównie na Orlenie, mam cztery sprawdzone stacje.

Są dwie które omijam.

Napisano
  • Autor

> Orlen Orlenowi nie równy.

> Tankuję głównie na Orlenie, mam cztery sprawdzone stacje.

> Są dwie które omijam.

no własnie skromny.gif dlatego pytam czy VC CDTI przetrzyma ewentualne kiepskie Orleny wink.gif

Napisano

> Witam,

> Przymierzam sie do zakupu Vectry C z motorem 150km CDTI

> Chciałem sie zapytać czy te motory są czułe na jakość paliwa ? Na jakim paliwie jezdzicie ? Co lać

> zeby nie popsuc auta ?

> Dzieki

ja z zasady tankuję tylko na Statoil albo BP - nigdy nie miałem żadnych problemów.

Myślę, że jak paliwo jest normalne, to będzie ok - nie sądze, żeby ktoś w obecnych czasach sprzedawał jakiś shit. A już na pewno nie markowe stacje.

Napisano

> tego pilnuje akurat, depresatora mam pod dostatkiem, chodziło mi oto czy jak zaleje zwyklego diesla

> pokroju orlen czy nic sie nie stanie w tym motorze,

bez problemu, lej zwykły ON

mam moje auto kilka lat i od zawsze jeździ na zwykłej gnojówce , żadnych hiper duper verva

Napisano

Orlen, Auchan , Tesco, BP, Shell- omijam tylko stacje no name w małych miejscowościach. I daje radę waytogo.gif

Napisano

Ja tankuje wszystkie autka TDI CDTI i D na SHELL-u w sojej miejscowości. Nigdy nie miałem najmniejszego problemu. Samochody formowe jeżdżą na SHELLowskim paliwie cały czas i też jest oki.

> Orlen, Auchan , Tesco, BP, Shell- omijam tylko stacje no name w małych miejscowościach. I daje radę

Napisano

Ja od 2 lat jezdze glownie na NESTE, czasem na Shellu tankuje. Pare dni temu Vpowera wlalem i nie widze roznicy miedzy stacjami.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.