Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

AC / Assistance - ciekawe przypadki

Featured Replies

Napisano

Czy moglibyście opisać Wasze doświadczenia z ubezpieczycielami w zakresie AC lub assistance?

Za co Wam wypłacili odszkodowanie, za co odmówili, do czego pomoc drogowa z assistance przyjechała i pomogła albo w czym nie chcieli pomóc?

Pierwszy raz mam takie ubezpieczenie i chciałbym się zorientować, jak to w praktyce wygląda. Z góry dziękuję za Wasze wpisy.

Napisano

> Czy moglibyście opisać Wasze doświadczenia z ubezpieczycielami w zakresie AC lub assistance?

> Za co Wam wypłacili odszkodowanie, za co odmówili, do czego pomoc drogowa z assistance przyjechała

> i pomogła albo w czym nie chcieli pomóc?

> Pierwszy raz mam takie ubezpieczenie i chciałbym się zorientować, jak to w praktyce wygląda. Z góry

> dziękuję za Wasze wpisy.

Z Assistance korzystałem kilka razy i zawsze było OK.

Dzwonisz, mówisz nr polisy i jaki masz problem a pani ci mówi, co ci przysługuje, np holowanie do warsztatu lub pod dom, nocleg w motelu itp.

Nigdy nie miałem z tym problemu, aby coś ściemniali.

Z AC też przyjemnie się szkody likwiduje, bo jesteś klientem, który świadomie wybrał TU i następnym razem możesz pójść gdzie indziej.

Napisano

> Czy moglibyście opisać Wasze doświadczenia z ubezpieczycielami w zakresie AC lub assistance?

> Za co Wam wypłacili odszkodowanie, za co odmówili, do czego pomoc drogowa z assistance przyjechała

> Pierwszy raz mam takie ubezpieczenie i chciałbym się zorientować, jak to w praktyce wygląda. Z góry

Z Assistance korzystalem raz.

W Nubirze odpadla jakas blaszka przy pompie wody i zaczelo grzechotac przy rozrzadzie.

Zadzwonilem, po 30 min byla laweta i mnie sciagneli we wskazane miejsce (jakies 150km).

Co do AC to korzystalem 2 razy (PZU), jezeli chcesz naprawic auto a nie przy okazji zarobic to wszystko jest OKok.gif

Problemy zaczynaja sie przy autach o malej wartosci <10tys PLN, bo paraktycznie za byle [motyla noga] bedziesz mial calke.

Napisano

mialem okazje pare razy sprawdzic jak to dziala ac i assistance i jak do tej pory nigdy nie bylo problemu a powiem ze wrecz wzorowo sprawy byly zalatwiane

albo naprawa bezgotowkowa albo kasa do reki lacznie ze szkoda calkowita i znalezieniem kupca na wrak przez ubezpieczalnie oraz korekta (in plus dla mnie) wysokosci wyplaty odszkodowania

zawsze zero problemow i bardzo szybko

z assistance tak samo... jak trafilem psa w szczerym polu przyjechali z drugim samochodem na lawecie zabrali moj wreczyli kluczyki do zastepczego i bezgotowkowo sprawa zalatwiona byla.... do tej pory same bez wpadek i nie jasnosci przypadki

takze kazdemu zycze by wrazie klopotow mial tylko takie doswiadczenia z ubezpieczalniami

Napisano

> z assistance tak samo... jak trafilem psa w szczerym polu przyjechali z drugim samochodem na

> lawecie zabrali moj wreczyli kluczyki do zastepczego i bezgotowkowo sprawa zalatwiona byla....

Które TU ma taką opcję?

Napisano

> Które TU ma taką opcję?

Nie "które TU", tylko "jaki operator assistance".

Jest to do zrobienia, pytanie jak duży worek dukatów zapłacisz za taki poziom obsługi.

Napisano

> Nie "które TU", tylko "jaki operator assistance".

Ja tam się nie znam - assistance zawsze kupowałem w TU. niewiem.gif

> Jest to do zrobienia, pytanie jak duży worek dukatów zapłacisz za taki poziom obsługi.

Słucham! ok.gif

Napisano

> Ja tam się nie znam - assistance zawsze kupowałem w TU.

> Słucham!

No bo Ty kupujesz w TU, ale TU zleca obsługę operatorowi, np. Allianz współpracuje z Mondial Assistance. Dla Ciebie sam operator nie ma znaczenia, tylko zakres polisy sprzedawanej przez TU.

Napisano

Właśnie dobrze postawił pytanie. Kupujesz polise w TU, która ma umowę z operatorami assistance. Jak TU zleci (i zapłaci) OA, by za popsuty samochód przywieźli bukiet kwiatów, to przywiozą. Większość OA ma różne programy: przychodzi klient (ubezpieczyciel, leasingodawca, często gwarant), płaci i ma.

> Jest to do zrobienia, pytanie jak duży worek dukatów zapłacisz za taki poziom obsługi.

Dobre ASSistance - 150-250 zł / rok za RP+UE. Dobre, tzn. sam. zastępczy na 7-14 dni, wysokie limity holowania, niski (albo nawet brak) promień braku odpowiedzialności, itp.

Napisano

> Które TU ma taką opcję?

wtedy mialem chyba ubezpieczony w liberty direct

calkowita zalatwialem w CU - obecnie aviva

mbank direct tez sie ze szkoda "udalo"

pzu tez "zaliczylem" pare ladnychlat temu

z tym, ze zawsze niezaleznie od firmy biore bardzo szeroki zakres ubezpieczenia ac i assistance tzw full opcja bez udzialow czy innych obnizajacych koszt ubezpieczenia

Napisano

czy duzo?

kwestia wzgledna

w aviva mialem ubezpieczonogo KJ`a i wynioslo cos ok 3500 ale po rozliczeniu szkody wrocilo sie to co dalem za samochod i za zalozenie gazu plus czesciowy zwrot skladki za nieskonsumowany okrec ubezpieczenia OC... wiec suma sumarum wyszlo dobrze

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.