Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowa Lancia Ypsilon

Featured Replies

Napisano

> Fiat w tej chwili nie ma swojej platformy aby stworzyć od podstaw auto na miarę Themy. Do tego

> kiepski wizerunek marki. Ryzyko budowania auta od zera i utopienia kasy dla firmy było wysokie

> dlatego moim zdaniem unifikacja z Chryslerem to bardzo dobry krok aby Lancia mogła zaistnieć

> na europejskich rynkach. Ale jeśli ten krok powiedzie się to kolejnym powinna być budowa

> nowych aut tylko dla Lanci - ale dopiero wtedy.

Ja nie mówię o budowie od zera. Mówię o tym że brakuje takich typowych dla ,lancii pomysłów jak np aktywny spojler. Budowanie od zera marki mika się z celem. Auto byłoby konkurencja dla fiata i alfy.

Napisano

Dajmy im trochę czasu. W ciągu roku Lanci przybędzie kilka nowych modeli, jeśli to zadziała i sprzedaż ruszy to może wtedy bardziej zaryzykują.

Swoją drogą wczoraj oglądałem Deltę i auto mnie zauroczyło mimo, że wcześniej byłem na nie.

Napisano

> Pytam bo Ka zrobiłem dziesiątki tysięcy kilometrów ma porównanie do aut w tym segmencie i jestem

> odmiennego zdania.

Ja zrobilem kolo 2000 km - wiec sporo mniej. Ale pozwala wyrobic sobie zdanie.

> Chciałem się więc dowiedzieć jaki masz punkt odniesienia, ponieważ

> wyrażenie "słabo jeździ" nabiera sensu dopiero jeżeli mamy do czego ów samochód przyrównać.

Z malych samochodow to tylko do 106 moge porownac, poniewaz jedzilem w tym samym czasie. Z autami, ktorymi jezdzilem kiedys jest ciezko, poniewaz pamiec figle plata smile.gif

> Osobiście uważam że 500 prowadzi się b.dobrze, jak na przedstawiciela segmentu, KA jest wg

> mnie ciut lepsze (kwestia zestrojenia), a z tego co mi wiadomo Y nie prowadzi się gorzej od

> swoich braci.

Wiadomo, 106 jest niski a Panda/Ka/500 wysokie - wiec wypadly gorzej w kategorii trzymania sie drogi. Ale tam gdzie sie ich uzywac powinno - w miescie, beda w zupelnosci wystarczajace ok.gif

To co mnie tak naprawde denerwowalo w Ka to silnik - 1.2 69KM to jakies nieporozumienie moim zdaniem. W Skodzie mam silnik o tej samej pojemnosci, palacy mniej, a jezdzacy duzo lepiej.

Dlatego Ypsilon to tylko z TwinAir ok.gif

Napisano

> Niech włożą do niej mocne V8, zamontują elektrycznie podnoszony spojler i mogę ją przełknąć.

> Tak naprawdę to co boli to fakt, że komuś brakuje jaj żeby zaryzykować i stworzyć coś na miarę

> dawnych aut tej marki.

Albo przynajmniej mogliby probowac udawac, jak robi to Alfa Romeo.

Jest jeden pozytywny aspekt. "Nowa" Thema bedzie miala klasyczny naped,

czego brakowalo wczesniej... W pewnym sensie to postep.

• 3 tygodnie później...
Napisano

mi się bardzo podoba nowa lancia

w środku ma nawet sporo miejsca jak na tak małe auto

a jest tylko 8 cm dłuższa od 500

cena podobno koło 50k

więc raczej u nas ciężko będzie ją spotkać

i ma fajny bajer

po przekręceniu kluczyka jest test wskazówek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.