Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowa Lancia Ypsilon

Featured Replies

Napisano

To jest ta nowa "Panda" premium, która ma być produkowana u nas w miejsce starej? Ładny samochód, ale pod warunkiem że w mieście będą takie najwyżej trzy w różnych kolorach grinser006.gif

Napisano

Płyta podłogowa dzielona z pandą (I czy II gen ?) ? A może to większe auto ? hmm.gif

Napisano

Wygląda jak Panda po wybuchu petardy w środku no.gif

Napisano

Kupiłbym gdyby cena była porównywalna do Punto zlosnik.gif

Napisano

Moim zdaniem z zewnątrz zmiana na gorsze.

W przypadku poprzedniej generacji im dłużej wpatrywałem się w to brzydactwo tym bardziej mi się podobało. Ba, patrząc pod odpowiednim kątem i z odpowiedniej strony było naprawdę ciekawe oink.gif.

Jak patrzę na to nowe, nie potrafię dostrzec nic ciekawego. Auto wydaje mi się mniej dopracowane niż poprzedni brzydal.

Dodatkowe drzwi poprawią funkcjonalność, ale jest to odejście od pewnej tradycji. Fajnie, że kurnik na desce został na swoim miejscu. Miejmy nadzieję, że auto będzie się prowadzić lepiej od poprzedniej generacji.

Napisano

> Brzydka, nie otarła się o jakikolwiek styl niestety

Twinsen, przecież wiemy co Ci się podoba najbardziej ok.gifzlosnik.gif

kwadrat_web.jpg

Napisano

> Wygląda jak Panda po wybuchu petardy w środku

Cena pewnie tez będzie rozsadzona...

Napisano

> Wygląda jak Panda po wybuchu petardy w środku

Bez porównania ładniejsza od pandy coby nie mówić...panda to taki pudełkowaty klocek no ale o gustach sie nie dyskutuje...

Napisano

> Bez porównania ładniejsza od pandy coby nie mówić...panda to taki pudełkowaty klocek no ale o

> gustach sie nie dyskutuje...

Jeśli będzie w cenie Pandy to ją kupię biglaugh.gifhehe.gif

Napisano

> Jeśli będzie w cenie Pandy to ją kupię

Będzie w cenie Fiata 500 i przy podobnym wypasie klienci podzielą się po połowie grinser006.gif, kasa i tak zostanie w rodzinie zlosnik.gif

Napisano

> Będzie w cenie Fiata 500 i przy podobnym wypasie klienci podzielą się po połowie , kasa i tak

> zostanie w rodzinie

Bo i wyglada bardziej jak 500 5D na wypasie ok.gif

Napisano

> a gdzie tu widzisz pande w tym?

Ja widze wszędzie, gdzie nie popatrze grinser006.gif. W środku i na zewnatrz te same elementy, te same proporcje i ogólny zarys bryły. Ale może się za dużo napatrzyłem na Pandę, stąd takie wnioski hehe.gif

Napisano

> Ja widze wszędzie, gdzie nie popatrze . W środku i na zewnatrz te same elementy, te same proporcje

> i ogólny zarys bryły. Ale może się za dużo napatrzyłem na Pandę, stąd takie wnioski

na żywo wygląda bardziej mocarnie niż panda, bardziej przypomina poprzednią Y niż pande, jak dla mnie zlosnik.gif

Napisano

Hmm, nie wiem, ale jakoś mi się wydaje że coś tu jest nie tak.

Poprzednia była dużo bardziej atrakcyjna.

Do tego linia boczna kojarzy mi się z pierwszym C3. hmm.gif

Ogólnie - taka sobie ok.gif/ no.gif

Napisano

Cena tego brzdąca pewnie powali nasz rynek samochodowy na kolana ok.gifalien.gif

Napisano

> Hmm, nie wiem, ale jakoś mi się wydaje że coś tu jest nie tak.

> Poprzednia była dużo bardziej atrakcyjna.

Która to była poprzednia?, ta "trójkątna? Mi się to auto podoba, ja lubię małe fajne samochodziki i ta Lancia wydaje mi się właśnie mało "pedalska". Fiata 500 mimo ze mi się cholernie podoba i chciał bym mieć nie kupię biglaugh.gif, ale taka Lancia mógł bym spokojnie jeździć i pewnie kumple z Mondeo, Bravo czy CRV słowa by mi nie powiedzieli zlosnik.gif

Napisano

Super ladne auto. Ciekawe tylko jak bedzie sie przedstawiala "premiumowatosc" tego auta? Czy bedzie dobrze wyciszone? Czy mniej plastikowe od pandy/ka/500? Obawiam sie, ze nie frown.gif

Bo prowadzic bedzie sie srednio, to juz wiadomo.

Napisano

Trochę już tego jeździ...Tyle, że oklejone masakrycznie zlosnik.gif

Napisano
panic.gif brzydkie i pewnie będzie drogie frown.gif
Napisano

> brzydkie i pewnie będzie drogie

W każdym razie, zapewne za mniejsze pieniądze będzie można kupić inne auto z podobnym wyposażeniem.

Napisano

Wydaje mi się, że ma wysoko poprowadzony przód. Podoba mi się skromny.gif

Napisano

> W każdym razie, zapewne za mniejsze pieniądze będzie można kupić inne auto z podobnym wyposażeniem.

Cena pewnie jak MITO. Gabaryty hmm wyglada że to taka Panda.

Napisano

> Super ladne auto. Ciekawe tylko jak bedzie sie przedstawiala "premiumowatosc" tego auta? Czy bedzie

> dobrze wyciszone? Czy mniej plastikowe od pandy/ka/500? Obawiam sie, ze nie

> Bo prowadzic bedzie sie srednio, to juz wiadomo.

A skąd to wiesz?

Napisano

Przynajmniej oryginalna, w odróżnieniu od dwóch kolejnych "premier"

Thema

284712599-thema.jpg

Grand Voyager (tu nawet nazwę zostawili)

284712599-grandvoyager.jpg

post-30103-14352511643292_thumb.jpg

Napisano

> To jest ta nowa "Panda" premium, która ma być produkowana u nas w miejsce starej? Ładny samochód,

> ale pod warunkiem że w mieście będą takie najwyżej trzy w różnych kolorach

Lancia będzie robiona w miejscu linii seicento, panda będziesz dalej robiona, ale nie wiem do kiedy.

Jako ciekawostke dodam, że oklejona lancie które jeżdża po drogach mają doklejoną klamkę w tylnych drzwiach hehe.gif

Napisano

> Lancia będzie robiona w miejscu linii seicento, panda będziesz dalej robiona, ale nie wiem do

> kiedy.

Pewnie tak długo jak będzie na nią popyt. Pewnie EU rzuci się na nową, "włoską" Pandę, a nasz ryned dalej będzie potrzebował małego i nowego auta 5d (zwłasza w wersji van).

Napisano

> Przynajmniej oryginalna, w odróżnieniu od dwóch kolejnych "premier"

> Thema

> Grand Voyager (tu nawet nazwę zostawili)

i Lancia Flavia (Chrysler 200)

motori905g_1.jpg

motori905g_2.jpg

Napisano

siedzialem juz w niej zeby.GIF najs car zeby.GIF chociaz zegary moglyby byc po stronie kierowcy nie na srodku :/

Napisano

Te lancie, to zawsze mają trzy drzwi?

Napisano

> Te lancie, to zawsze mają trzy drzwi?

do tej pory miały, teraz mają mieć pięć, ale nie wiem czy tylko 5 czy będą 3 i 5 d. Na zdjęciach biała ma 5d.

Napisano

> siedzialem juz w niej najs car chociaz zegary moglyby byc po stronie kierowcy nie na srodku :/

po co? to charakterystyczny element w Y-kach

Napisano

> A skąd to wiesz?

Lepiej niz w Ka raczej tego nie zrobia - a ten sie prowadzi, delikatnie mowiac, srednio.

Napisano

> Lepiej niz w Ka raczej tego nie zrobia - a ten sie prowadzi, delikatnie mowiac, srednio.

przepraszam a prowadzi się delikatnie mówiąc średnio w porównaniu do czego?

Napisano

> przepraszam a prowadzi się delikatnie mówiąc średnio w porównaniu do czego?

A coz to za uszczypliwy ton? smile.gif

W mojej opinii Ka prowadzi sie kiepsko (tereny testowe wymagajace, bo gorzyste) i tyle. Opinie wlasna mam prawo miec. Z porownan, to z malych aut pug 106 prowadzi sie lepiej.

Napisano

Jakos mi sie ta unifikacja Lancia-Chrysler nie podoba z przodu. hmm.gif .... widac do czego to zmierza. Resztawaytogo.gif.

Ciekawe tylko jak konsument przelknie cene premium pod znakiem Chryslerhmm.gif...

Ale powodzenia w konkurencji Mini/DS3idea.gif

Napisano

> Thema

> Grand Voyager (tu nawet nazwę zostawili)

To oficjalne zdjęcia czy "domysły"?

Napisano

> To oficjalne zdjęcia czy "domysły"?

Owszem - oficjalne fotki skromny.gif

No i na koniec zunifikowana grilowo Delta

324788_6990_big_lancia-new-delta-03.jpg

Napisano

> A coz to za uszczypliwy ton?

> W mojej opinii Ka prowadzi sie kiepsko (tereny testowe wymagajace, bo gorzyste) i tyle. Opinie

> wlasna mam prawo miec. Z porownan, to z malych aut pug 106 prowadzi sie lepiej.

Od razu uszczypliwy grinser006.gif

Pytam bo Ka zrobiłem dziesiątki tysięcy kilometrów ma porównanie do aut w tym segmencie i jestem odmiennego zdania. Chciałem się więc dowiedzieć jaki masz punkt odniesienia, ponieważ wyrażenie "słabo jeździ" nabiera sensu dopiero jeżeli mamy do czego ów samochód przyrównać. Osobiście uważam że 500 prowadzi się b.dobrze, jak na przedstawiciela segmentu, KA jest wg mnie ciut lepsze (kwestia zestrojenia), a z tego co mi wiadomo Y nie prowadzi się gorzej od swoich braci.

Napisano

Poczekamy zobaczymy.

Wydaje sie, ze kompletnie stracila proporcje...

Ale to juz zaczelo sie nieco wczesniej.

855__580x_lancia-ypsilon-3.jpg

858__580x_lancia-ypsilon.jpg

852__580x_lancia-ypsilon-6.jpg

Niemniej jednak miala wlasciwe sobie, 3 drzwiowe nadwozie.

Napisano

> Która to była poprzednia?, ta "trójkątna? Mi się to auto podoba, ja lubię małe fajne samochodziki i

> ta Lancia wydaje mi się właśnie mało "pedalska". Fiata 500 mimo ze mi się cholernie podoba i

> chciał bym mieć nie kupię , ale taka Lancia mógł bym spokojnie jeździć i pewnie kumple z

> Mondeo, Bravo czy CRV słowa by mi nie powiedzieli

Generalnie obydwie poprzednie bardziej mi się podobają, ale jeszcze trzeba by to zobaczyć na żywo.

A jeśli o "pedalskość" chodzi - też lubię małe auta, ale akurat Lancii Y nie rozpatrywałem nigdy w innej kategorii niż jako auto dla mojej mulher.gif

Napisano

> Generalnie obydwie poprzednie bardziej mi się podobają, ale jeszcze trzeba by to zobaczyć na żywo.

> A jeśli o "pedalskość" chodzi - też lubię małe auta, ale akurat Lancii Y nie rozpatrywałem nigdy w

> innej kategorii niż jako auto dla mojej

Akurat wersja MS Design jest bardzo fajna serduszka.gif

Napisano

> Thema

Niech włożą do niej mocne V8, zamontują elektrycznie podnoszony spojler i mogę ją przełknąć.

Tak naprawdę to co boli to fakt, że komuś brakuje jaj żeby zaryzykować i stworzyć coś na miarę dawnych aut tej marki.

Napisano

Fiat w tej chwili nie ma swojej platformy aby stworzyć od podstaw auto na miarę Themy. Do tego kiepski wizerunek marki. Ryzyko budowania auta od zera i utopienia kasy dla firmy było wysokie dlatego moim zdaniem unifikacja z Chryslerem to bardzo dobry krok aby Lancia mogła zaistnieć na europejskich rynkach. Ale jeśli ten krok powiedzie się to kolejnym powinna być budowa nowych aut tylko dla Lanci - ale dopiero wtedy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.