Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

co to jest

Featured Replies

Napisano

Panowie co to jest?Domyslam sie ze moze to byc cos w rodzaju pompki paliwa?Ulamalem rurke wychodzaca z tego czegos(tam gdzie jest strzalka) no i jest problem.To sie jakos rozbiera tak zebym mogl to zaniesc do sklejenia.

284712895-IMG_0279.jpg

ttpic

post-69214-14352511646096_thumb.jpg

Napisano

witaj w klubie hehe.gif też tak mi się stało, ja rozwierciłem ten otwór tak aby ta ułamana rurka weszła na wcisk - wsunąłem ją na tyle aby można założyć przewód paliwowy, rurkę obsmarowałem klejem 2 składnikowym i jest ok waytogo.gif

możesz pokusić się o kupno z internetu lub aso wg epera ten zbiorniczek kosztuje ok 100 zł

Napisano
  • Autor

> witaj w klubie też tak mi się stało, ja rozwierciłem ten otwór tak aby ta ułamana rurka weszła na

> wcisk - wsunąłem ją na tyle aby można założyć przewód paliwowy, rurkę obsmarowałem klejem 2

> składnikowym i jest ok

Dobrze ze sie ktos znalazl.Ja wymyslilem cos innego a mianowicie wzialem stary wklad do dlugopisu moze ktos pamieta taki metalowy gruby w zenitach byl wink.gif i wszedl doslownie na wcisk i z jednej strony i z drugiej ale zakleilem zwyklym super glue i widze ze przemaka.A za pare dni czeka mnie ok 2000Km i musze to na szybko zrobic ale tak zeby jednak nie przemakalo. Pytanie teraz do kolegi kolega to sklejal tak na samochodzie czy to sie da spokojnie wykrecic w calosci?a czy moze jakos sama gora schodzi?

Napisano

od strony grodzi masz 2 śruby na klusz 10 - 1 przy bagnecie 2 na środku tego zbiorniczka, pościągaj tylko pozostałe przewody, odtłuść benzyną ekstrakcyjną, kleiłem takim oto klejem: klej dostępny w sklepach motoryzacyjnych a także widziałem go w brico marsze swiety.gif

2 -3 godinki i można drive.gif

Napisano
  • Autor

A mozsze mi to pokazac w eper bo nie moge tego znalesc bo moze kupilbym to i mailabym pewnosc ale musze miec to na rysunku wink.gif bo jestem poza granicami PL

Napisano

to je to

284713068-kolektor.JPG

post-72389-14352511646679_thumb.jpg

Napisano

ja tez mialem ten sam problem..przy zaslepianiu EGR'a sie ulamalo..troche kleju..potem odpowietrzenie i gitara zlosnik.gif

Napisano

> ja tez mialem ten sam problem..

Więc ten klub jest wielki hehe.gif....

Ja wymieniłem na nowy ok.gif - po klejeniu coś tam przemakało....

Napisano
  • Autor

> Ja wymieniłem na nowy - po klejeniu coś tam przemakało....

U mnie tez przemaka jade kupic nowy. Cos musze wiedziec przed wymiana ?Z tym odpowietrzaniem nie jestem pewien, poprawcie mnie jesli sie myle, wystarczy pare razy przed odpaleniem przekrecic kluczyk w pozycji yyy...no tak, zeby sie zegary zaswiecily.Pompka sama naciagnie paliwa?Mam racje, czy raczej sie myle?

Napisano

> Więc ten klub jest wielki ....

o właśnie, mnie się rozszczelnił na łączeniu i od czasu do czasu cieknie zeby.GIF nie ma to jak zapach diesla o poranku fly.gif

Napisano

> Cos musze wiedziec przed wymiana ?Z tym odpowietrzaniem nie

> jestem pewien, poprawcie mnie jesli sie myle, wystarczy pare razy przed odpaleniem przekrecic

> kluczyk w pozycji yyy...no tak, zeby sie zegary zaswiecily.Pompka sama naciagnie paliwa?Mam

> racje, czy raczej sie myle?

Ja zaciągałem po wymianie filtra paliwa, podobno nie potrzebnie. Najczęstsze uzasadnienie - to nie opel rotfl.gif

Sam się odpowietrzy...

Wiem to nie filtr, ale poduszka powietrzna z filtra przechodzi dalej, dlatego obstawiam niekonieczność odpowietrzania.

Napisano

> kluczyk w pozycji yyy...no tak, zeby sie zegary zaswiecily.Pompka sama naciagnie paliwa?Mam

> racje, czy raczej sie myle?

Masz racje... ten kolektorek jest na wyjściu do zbiornika więc nie ma znaczenia czy jest tam powietrze czy paliwo ... na wszelki wypadek jednak ( bo może paliwo wyciekło z filtra ... )poczekaj z odpaleniem 30 sekund .... i za 2-gim razem odpalaj...

W nowszych wersjach jest to już metalowe...

Napisano
  • Autor

Z filtra nie wycieknie.Fakt z tego kolektora idzie przewod do filtra ale od gory.

Tak czy inaczej czesc zamowiona a jak zamontuje odczekam az naciagnie paliwa.

Z gory panowie dziekuje za pomoc.

Napisano

ile cię to będzie kosztować ganja.gif

Napisano
275490107-glaszcze.gif trzeba było zrobić tak jak ci napisałem 130 miał byś na 20.GIFzlosnik2.gif
Napisano
  • Autor

Wiem i zawsze jestem zwolennikiem reperowanai niz kupowania nowego wink.gif zwlaszcza jesli to nie jest wielka robota ale czeka mnie niedlugo dystans ok 2500 km i nie chce zeby czasem to sie rozsypalo po drodze bo wtedy to ja zaplace znacznie wiecej niz te 150PLN;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.