Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowe reflektory

Featured Replies

Napisano

Witam.

Szykuje mi się w Uno zmiana reflektorów. Teraz mam oryginał Carello oraz jeden bodajże Silt, który wstawił "Mietek-blacharz" jak Uno miało dzwon z winy poprzedniego właściciela (dodam jeszcze, że trzy przeglądy, ustawianie świateł i zupełnie zero uwag ze stron diagnostów)

Najchętniej kupiłbym nowe, ale...

Carello, Magneti Marelli, DJ, Depo, Silt, a nawet Bosch...

Jazda 99%miasto, raczej nie używam świateł drogowych...

Które wybrać? Regulacja ręczna więc Carello najtańsze jakie znalazłem to koszt ok. 120zł.

Co z resztą? To prawda, że nie można ich ustawić (Dj, Depo)?

Czy odbłyśnik w Depo przystosowany jest do ciepła wytwarzanego przez H4? Może zda egzamin zamiennik tylko na 45tkę R2?

Może oryginał z alledrogo, ale używany?

Przeglądałem sobie tematy w szukajce z ostatnich dwóch lat, ale nie znalazłem jakiejś klarownej wypowiedzi...

Napisano

miałem swego czasu założone DEPO i po ok 3 latach wróciłem do Carello, bo DEPO "przestały" świecić sick.gif

ja osobiście kupiłbym Carello waytogo.gif

Napisano

Tylko i wyłącznie Carello.

Mam 2x Depo i już podczas 1 korekty regulacji po roku czasu, popękały te dźwigienki w środku, które trzymają odbłyśnik i nimi się reguluje. Na dodatek nie pasują z Carello żeby je przełożyć. Więc musiałem rzeźbić i dorobić całe praktycznie mocowanie odbłyśnika wraz z regulacją nowe metalowe.

Odpukać póki co świecą w miarę dobrze po około 3 latach, ale drugi raz bym ich nie kupił.

Napisano

Carello z tego co pamiętam to firma-córka MM, więc tutaj amsz dwie te same, a co do lamp, only Carello

Napisano

ja bym wybieral tylko sposrod 2 firm, carello lub magneti marelli

Napisano
  • Autor

> ja bym wybieral tylko sposrod 2 firm, carello lub magneti marelli

Te drugie trochę tańsze są... można dostać 80zł za sztukę.

Napisano

MM robi lampy ?

jak ostatnio kupowałem halogeny p/m to w pudełkach MM były halogeny Carello

Napisano

> Zobacz w ten link: wydaje mi się, że na lampie masz MM i coś jeszcze...

> A może kolejne chiny i niby Magneti?

> http://allegro.pl/reflektor-lampa-prawa-fiat-uno-89-809980-magneti-i1433083969.html#gallery

ponoć magneti marelli i carello to to samo, mój dziadek kupował kiedyś do uno szkło do lampy, na pudełku było mm a na szkle pisze carello

Napisano

Zgadza sie która kolwiek nową lampe Carello widziałem to zawsze było w pudełku MM, więc to jeden kit jak masz pudło MM to na pewno to bedzie Carello

Napisano

kup drugi carello i daj oba do regeneracji, wyczyszczą, napylą odbłyśnik i wygrzeją, poskładają do kupy i będzie dobrze świeciło, jak dobrze zrobią wink.gif

Napisano
  • Autor

Tak, tylko tu na lampie nie ma napisu Carello tylko MM, a cena niższa wink.gif

Napisano

> miałem swego czasu założone DEPO i po ok 3 latach wróciłem do Carello, bo DEPO "przestały" świecić

> ja osobiście kupiłbym Carello

JA po prostu z zasady co 3-5 lat wymieniam całe reflektory nie przejmując się na jakie, bo i tak dłużej świecić porządnie nie będą. Mam dosyć prosty fotometr, którym w ustalonych warunkach co jakiś czas sprawdzam jasność świecenia lamp tuż pod poziomem odcięcia. Nowe dają w skali względnej 30-32, po kilku latach schodzą do 7-9. A co ciekawe "na oko" świecą tak samo jasno, jak nowe, choć wcale tak drogi nie oświetlają.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.