Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Centralka wtrysku GP 1.4 16V

Featured Replies

Napisano

Witam!

Serwis orzekł pad powyższej buu.gif. Chciałbym się dowiedzieć jaki rodzaj centralki występuje w tym modelu i czy są szanse na tańszy ratunek tj. naprawę samej centralki?

Napisano

> Witam!

> Serwis orzekł pad powyższej . Chciałbym się dowiedzieć jaki rodzaj centralki występuje w tym

> modelu i czy są szase na tańszy ratunek tj. naprawę samej centralki? boje_sie.gif

Ile latek ma to autko i jaki nalot?

Napisano
  • Autor

> Ile latek ma to autko i jaki nalot?

140kkm, 2007 rocznik. Odpaliłem z rozruchu/matki (aku padł rankiem). Po przejechaniu kilometra (mea culpa paliła się kontrolka ładowania) silnik zgasł i już nie odpala tj. nie ma sygnału na wtryskach.

Napisano

> 140kkm, 2007 rocznik. Odpaliłem z rozruchu/matki (aku padł rankiem). Po przejechaniu kilometra (mea

> culpa paliła się kontrolka ładowania) silnik zgasł i już nie odpala tj. nie ma sygnału na

> wtryskach.

Co ma kontrolka ładowania do centralki wtrysku hmm.gif. Posprawdzaj bezpieczniki , jest ich do cholery i ciut ciut

w przedziale silnika

F20 nr47

F28 nr30 cewki, wtryskiwacze itp

F29 nr 33 regulator fazy

Napisano

Jakieś alarmy są zamontowane?

Napisano
  • Autor

> Co ma kontrolka ładowania do centralki wtrysku .

Też mnie to dziwi - opisuje tylko okoliczności w jakiś nastąpiła awaria.

Posprawdzaj bezpieczniki , jest ich do cholery i

Auto jest a ASO. Dwa dni siedzieli nad diagnozą. Mam nadzieję, że sprawdzili bezpieczniki.

> ciut ciut

> w przedziale silnika

> F20 nr47

> F28 nr30 cewki, wtryskiwacze itp

> F29 nr 33 regulator fazy

Napisano
  • Autor

> Jakieś alarmy są zamontowane?

Nie, ale jak jechałem ten kilometr to oprócz kontrolki ładowania świeciła się też kontrolka code z blokadą. A jest taka możliwość, że nie rozpoznaje kluczyka?

Napisano

> Nie, ale jak jechałem ten kilometr to oprócz kontrolki ładowania świeciła się też kontrolka code z

> blokadą. A jest taka możliwość, że nie rozpoznaje kluczyka?

No jasne , po rozładowaniu aku immo zgłupiało i body odcina zapłon . Spróbuj drugim kluczykiem odpalić. Co do ASO to naprawia w miare ładnie na gwarancji , jak tylko płaci klient to już ciągną za kieszeń.

Napisano
  • Autor

Wymieniając centalkę trzeba zawsze w komplecie wymienić body i stacyjkę? Chodzi o zakup samej centrali na Allegro.

Napisano

> Wymieniając centalkę trzeba zawsze w komplecie wymienić body i stacyjkę? Chodzi o zakup samej

> centrali na Allegro.

Nie wiem jak w GP ale w Punto II były wady centraliki wtrysku w początkowych egzemplarzach póxniej juz to poprawili, jak padała centalka trzea było kupić NOWĄ czystą, po wsadzeniu programowała się automatycznie- powiedzmy że dogadywała sie z BODY, teraz juz coraz więcej warsztatów ma w ofercie czyszczenie używanych centralek więc nie musisz kupowac nowej wink.gif Nie wiem jak w GP ale pewnie jest podobnie, a i poszukaj po forach internetowych czy komuś padał taka centralka w GP i czy wogóle cos takiego się zdarza bo ja bym do końca nie był pewien czy to to wink.gif

Napisano
  • Autor

Centralka nie daje sygnału na wtryski (Examiner:"Błąd wtrysku 1,2,3,4). To podpowiedzcie proszę o sprawdzenie jakich elementów mogę jeszcze nagabywać ASO. Odłączyli całkowiecie gaz i sprawdzili wiązkę. Na tą chwilę czeka mnie wydatek prawie 2tysie i stojący w warsztacie pojazd z każdym dniem generuje straty.

> Nie wiem jak w GP ale w Punto II były wady centraliki wtrysku w początkowych egzemplarzach póxniej

> juz to poprawili, jak padała centalka trzea było kupić NOWĄ czystą, po wsadzeniu programowała

> się automatycznie- powiedzmy że dogadywała sie z BODY, teraz juz coraz więcej warsztatów ma w

> ofercie czyszczenie używanych centralek więc nie musisz kupowac nowej Nie wiem jak w GP ale

> pewnie jest podobnie, a i poszukaj po forach internetowych czy komuś padał taka centralka w GP

> i czy wogóle cos takiego się zdarza bo ja bym do końca nie był pewien czy to to

Napisano

> Też mnie to dziwi - opisuje tylko okoliczności w jakiś nastąpiła awaria.

> Posprawdzaj bezpieczniki , jest ich do cholery i

> Auto jest a ASO. Dwa dni siedzieli nad diagnozą. Mam nadzieję, że sprawdzili bezpieczniki.

Mam nadzieje, że nie trafiłeś do takiego ASO jak mój znajomy. PII świeci kontrolka code i check, puka jakiś przekaźnik w skrzynce z bezpiecznikami Samochód nie odpala. Diagnoza ASO po 2 dniach sprawdzania - uszkodzony ECU silnika - wymiana na nowy 1600PLN. Dzięki podpowiedzi WaldiegoGSI poprawiono masę kompa - odkręcono i przykręcono ponownie 1 kabelek samochód zagadał od dotknięcia rozrusznika i do dzisiaj tak pali. Mina elektronika z serwisu kiedy autko odpaliło - to rzecz bezcenna. Jak widać serwis też może się mylić.

Napisano

ktoś tu niedawno z reszta opisywał przeboje z masą w StarJet'ach ok.gif

Napisano

> ktoś tu niedawno z reszta opisywał przeboje z masą w StarJet'ach

Ja to byłem wink.gif

No dyskoteka na desce była konkretna spineyes.gif

Tyle, że u mnie nawet rozrusznik nie zakręcił. Ale faktem jest, że dobrze takie "błahe" sprawy sprawdzić.

Bo jak zadzwoniłem do znajomego ASO to też teorie były rożne. Oczywiście co najmniej czterocyfrowe crazy.gif

Napisano

> Ja to byłem

wiedziałem, że Ty, ale nie chciałem nicka przekręcić ok.gifzlosnik.gif

Napisano

> wiedziałem, że Ty, ale nie chciałem nicka przekręcić

Generalnie GP spoko fura ale ostatnio przestała działać szyba kierowcy (niby się odzywał silnik ale szyba się nie ruszyła)

Powód:

284727972-gp.JPG

post-16402-14352511679937_thumb.jpg

Napisano

a propos podnośnika szyb, to co jakiś czas mi się zacina ten od strony kierowcy... stuka/puka coś w drzwiach a szyba stoi... po jakimś czasie sama rusza... na szczęście mam luźne podejście do produktów Fiata to na razie olewam zlosnik.gif

Napisano

> a propos podnośnika szyb, to co jakiś czas mi się zacina ten od strony kierowcy... stuka/puka coś w

> drzwiach a szyba stoi... po jakimś czasie sama rusza... na szczęście mam luźne podejście do

> produktów Fiata to na razie olewam

no u mnie tak samo to wyglądało. Raz działała, raz nie (było słychać że silniczek startuje ale tak jakby szyba przymarznięta do uszczelki była) spineyes.gif

Motyw jeszcze był taki:

- boczek zdjęty - działa

- boczek założony - nie działa icon_eek.gifspineyes.gif

a chodziło o to że:

- drzwi otwarte - kabel się układał inaczej i styk był

- drzwi zamknięte - kabel po staremu/złamany

co dziwne to tak, zasilający silnik - złamany, masowy - przerwana izolacja, i jeszcze dwa cieniutkie - też już izolacja nadszarpnięta.

Ja nie wiem. za często wsiadam/wysiadam do tego auta czy jak? spineyes.gif

Napisano

no to pewnie mam to samo, ale sprytnie to urządzili... przez trzy lata daje radę, a potem bach... i trzeba sztukować zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

Fiat wraca do starych norm jakościowych, byle w czasie gwarancji działało a potem niech się dzieje co chce.

Napisano

> Fiat wraca do starych norm jakościowych, byle w czasie gwarancji działało a potem niech się dzieje

> co chce.

jak znam Fiata od kilkunastu lat to nic się nie zmieniło zlosnik.gif... a sorry - po drodze mieli problem, żeby gwarancję ich dzieła bezawaryjnie przejeździły zlosnik.gif

Napisano

> jak znam Fiata od kilkunastu lat to nic się nie zmieniło ... a sorry - po drodze mieli problem,

> żeby gwarancję ich dzieła bezawaryjnie przejeździły

Sporo czasu Cię nie było na tym kąciku, znów zakupiłeś Fatalną Imitację Auta Turystycznego - a

Napisano

> Sporo czasu Cię nie było na tym kąciku, znów zakupiłeś Fatalną Imitację Auta Turystycznego - a

powrót do przeszłości... na razie tragedii nie ma ok.gif

Napisano

> no to pewnie mam to samo, ale sprytnie to urządzili... przez trzy lata daje radę, a potem bach... i

> trzeba sztukować

Robota tam jest kijowa. przewodu, jak to w nowym aucie "na styk". żeby to wyciągnąć od strony drzwi trzeba by je całe pruć tongue.gif

Ja się zabrałem za to, jak nie miałem jak za parking zapłacić zlosnik.gif

Mam jeszcze kłopoty z "wypadaniem zapłonów" jakby ktoś chciał jeszcze pogadać n/t elektryki w GP zlosnik.gif

Napisano

> Fiat wraca do starych norm jakościowych, byle w czasie gwarancji działało a potem niech się dzieje

> co chce.

Na razie są to pierdoły (no może poza urwaną masą co mi unieruchomiła auto zlosnik.gif ).

Inna sprawa, że elektroniki....taniej elektroniki jest tam od groma icon_rolleyes.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.