Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

cos z sprzęgłem

Featured Replies

Napisano

jechałem autkiem do pracy 70 kilometrów i wszystko było ok a jak wracałem z pracy starsznie cięzko mi chodzi sprzegło.... co to może być?

Napisano

> jechałem autkiem do pracy 70 kilometrów i wszystko było ok a jak wracałem z pracy starsznie cięzko

> mi chodzi sprzegło.... co to może być?

zacząłbym od linki wink.gif

Napisano

> zacząłbym od linki

mogła zamarznąć w pancerzu waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> mogła zamarznąć w pancerzu

i nie rozmarznąć przy 40 minutowej jeżdzie? silnik był pewnie ładnie nagrzany...

Napisano

> i nie rozmarznąć przy 40 minutowej jeżdzie? silnik był pewnie ładnie nagrzany...

Jednak mimo to zaczął bym od linki. Może nie zamarzła, ale pekł pancerz, lub popękały pojedyńcze druty w lince i chaczą o pancerz. Przy sprzęgle nie ma zbyt dużo opcji. Najpierw pooglądaj okolice linki (od pedału zaczynając a na dzwigni przy skrzyni biegów kończąc), a jeśli nic nie znajdziesz to wtedy pozostaje wyciągnięcie skrzyni. Ja miałem podobną sytuację w poprzednim samochodzie (ZAZ Tavria cool.gif). Sprzegło musiałem wciskać z dużo większą siłą, a dotego wysprzęglał przy samej podłodze. Przyczyną był pęknięty docisk (słoneczko).

Napisano
  • Autor

> Jednak mimo to zaczął bym od linki. Może nie zamarzła, ale pekł pancerz, lub popękały pojedyńcze

> druty w lince i chaczą o pancerz. Przy sprzęgle nie ma zbyt dużo opcji. Najpierw pooglądaj

> okolice linki (od pedału zaczynając a na dzwigni przy skrzyni biegów kończąc), a jeśli nic nie

> znajdziesz to wtedy pozostaje wyciągnięcie skrzyni. Ja miałem podobną sytuację w poprzednim

> samochodzie (ZAZ Tavria ). Sprzegło musiałem wciskać z dużo większą siłą, a dotego

> wysprzęglał przy samej podłodze. Przyczyną był pęknięty docisk (słoneczko).

dodam że jak wciskam sprzegło to słychac jak silnik trochę inaczej pracuje(coś zgrzyta) a jak puszczam jest ok

Napisano

U mnie jest wręcz odwrotnie, jak puszcze gaz to słychać a jak depne mu to zgrzytanie cichnie. Taki mam objaw łożyska oporowego więc to co innego.

Napisano
  • Autor

> Łożysko oporowe

a droga jest ewentualna wymiana tego łozyska?

Napisano

> U mnie jest wręcz odwrotnie, jak puszcze gaz to słychać a jak depne mu to zgrzytanie cichnie. Taki

> mam objaw łożyska oporowego więc to co innego.

Dokładnie:) niestety u mnie to samo frown.gif

Napisano

> a droga jest ewentualna wymiana tego łozyska?

Samego łożyska nie warto wymieniać, robocizna kosztuje tyle, co wymiana całego sprzęgła, W przypadku Uno to może być więcej, niż komplet części sprzęgła (tarcza, docisk, łożysko)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.