Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Slyszal ktos o wahaczach firmy: LEMFOENDERA ???

Featured Replies

Napisano

> Mowia, ze dobre.

Nie LEMFOENDER tylko LEMFÖRDER.

Dobra firma. Aczkolwiek dziś to nie wiadomo co się tak naprawdę kupuje.

Napisano

> eeee... niz TRW to na pewno nie lepsze

Akurat w przypadku wahaczy do Bravo/Brava to chyba wszystko jest tak samo tragiczne - gorzej być nie może... Może Lemforder poprawi sytuację ?

Niby TRW to marka sama w sobie, ale... Tak jak już kolega powiedział dzisiaj to wszystko jest jedna wielka lipa jeśli chodzi o części aftermarket...

Ojcu w Mondeo padły łożyska SKF'a na przodzie po 30kkm, a na 4 końcówki wtryskiwaczy boscha 1 była od razu na złom więc ja już w nic nie wierzę oslabiony.gif

Człowiek kupuje najdroższe zamienniki, a to wszystko i tak jeden wielki... wrrr.gif

Wysprzęglik hydrauliczny Boscha w Bravie z ASO wytrzymał ok. 95kkm (fabryczny wytrzymał 10kkm i na gwarancji był wymieniany), a wiele wysprzęglików robi 250-300kkm... Stąd w Bravie mam już 3 wysprzęglik po przebiegu ok. 113kkm - żenada... sciana.gif

Ogólnie jakość części zamiennych obecnie wydaje się być na tragicznym poziomie - dopóki coś jest FABRYCZNE to jeszcze jako tako się trzyma, ale jak już się zacznie coś wymieniać to... tongue.gif

Oczywiście niektóre części zamienne są OK i raz wymienione zapewniają spokój, ale jednak jest dużo części na prawdę marnych mimo tego, że są rzekomo "markowe"... screwy.gif

Pytanie do autora tematu - czy widziałeś gdzieś realnie dostępne na magazynie wahacze Lemfordera do Bravy ? Jeśli tak to jaka cena ? hmm.gif

Napisano

Bardzo dobra firma. Chwalona właśnie za elementy zawieszenia, takie jak tuleje metalowo gumowe i elementy gumowe itp ok.gif Cenowo jednak zdecydowanie drożej niż konkurencja crazy.gif

Napisano
  • Autor

> Bardzo dobra firma. Chwalona właśnie za elementy zawieszenia, takie jak tuleje metalowo gumowe i

> elementy gumowe itp Cenowo jednak zdecydowanie drożej niż konkurencja

wahacz TRW to koszt jakies 250 PLN za sztuke albo i wiecej

a ten LEMF cos tam - 200 PLN i sprzedawca polecal, chociaz ma od najtanszych po TRW

Napisano
  • Autor

> Akurat w przypadku wahaczy do Bravo/Brava to chyba wszystko jest tak samo tragiczne - gorzej być

> nie może... Może Lemforder poprawi sytuację ?

> Niby TRW to marka sama w sobie, ale... Tak jak już kolega powiedział dzisiaj to wszystko jest jedna

> wielka lipa jeśli chodzi o części aftermarket...

> Ojcu w Mondeo padły łożyska SKF'a na przodzie po 30kkm, a na 4 końcówki wtryskiwaczy boscha 1 była

> od razu na złom więc ja już w nic nie wierzę

> Człowiek kupuje najdroższe zamienniki, a to wszystko i tak jeden wielki...

> Wysprzęglik hydrauliczny Boscha w Bravie z ASO wytrzymał ok. 95kkm (fabryczny wytrzymał 10kkm i na

> gwarancji był wymieniany), a wiele wysprzęglików robi 250-300kkm... Stąd w Bravie mam już 3

> wysprzęglik po przebiegu ok. 113kkm - żenada...

> Ogólnie jakość części zamiennych obecnie wydaje się być na tragicznym poziomie - dopóki coś jest

> FABRYCZNE to jeszcze jako tako się trzyma, ale jak już się zacznie coś wymieniać to...

> Oczywiście niektóre części zamienne są OK i raz wymienione zapewniają spokój, ale jednak jest dużo

> części na prawdę marnych mimo tego, że są rzekomo "markowe"...

> Pytanie do autora tematu - czy widziałeś gdzieś realnie dostępne na magazynie wahacze Lemfordera do

> Bravy ? Jeśli tak to jaka cena ?

Wahacze LEMFOR cos tam - znalazlem przez allegro. Sprzedawca podal cene 200 PLN za sztuke (ale chyba w komplecie sa koncowki drazkow i laczniki stabilizatora)

Przynajmniej w komplecie wahaczy DELPHI od tego sprzedawcy byly.

Taki komplet Delphi to 340 PLN (dwa wahacze, koncowki i laczniki)

Co do jakosci... wiesz kiedys kupowalem wahacze po 80 PLN sztuka i to dopiero byl chlam.

Pozniej kupilem TRW i zdecydowanie bylo lepiej.

Ostatnio znow jakies no name a teraz sprobuje te LEMF cos tam...

Napisano

koncówki drążków od nich mam juz 1,5 roku i wszystko wporzadku smile.gif

Napisano
  • Autor

> koncówki drążków od nich mam juz 1,5 roku i wszystko wporzadku

Niestety w komplecie nie ma koncowek i lacznikow - trzeba dodatkowo zaplacic.

Wezme chyba komplet z koncowkami i lacznikami DELPHI za 340 PLN

Napisano

Jest jeszcze LEMFÖRDER - może o niego Tobie chodzi ? Ta wkłada fabrycznie do samochodów grupy VAG wahacze i inne klamoty.

Napisano
  • Autor

> Jest jeszcze LEMFÖRDER - może o niego Tobie chodzi ? Ta wkłada fabrycznie do samochodów grupy VAG

> wahacze i inne klamoty.

Tak o to chodzi :-)

Napisano

> Tak o to chodzi :-)

To ma solidne elementy metalowo-gumowe, ale drogie.

Napisano
  • Autor

> To ma solidne elementy metalowo-gumowe, ale drogie.

Tak - juz wiem, ze drogie.

Komplet wahaczy z koncowkami i lacznikami - 600 PLN

A za to samo DELPHI: 344 PLN

Napisano

Jednak za wymianę i zbieżność też zapłacisz, więc czasem lepiej zainwestować w trwalsze !?

Napisano
  • Autor

> Jednak za wymianę i zbieżność też zapłacisz, więc czasem lepiej zainwestować w trwalsze !?

Ja wiem - masz racje. Lepsze sa te drozsze, ale niestety az 600 zlotych nie zaplace.

Napisano

> Ja wiem - masz racje. Lepsze sa te drozsze, ale niestety az 600 zlotych nie zaplace.

To już lepiej zamiast Delphi bierz jakieś najtańsze... Akurat Delphi w częściach zawieszenia słynie z ... dziadostwa ! nono.gif

Więc albo bulisz 600zł albo kup cokolwiek innego niż Delphi... spineyes.gif

Napisano
  • Autor

> To już lepiej zamiast Delphi bierz jakieś najtańsze... Akurat Delphi w częściach zawieszenia słynie

> z ... dziadostwa !

> Więc albo bulisz 600zł albo kup cokolwiek innego niż Delphi...

No teraz to juz zupelnie nie wiem...

Nie chce tez kupowac najgorszego chlamu.. a to DELPHI takie wyposrodkowane.

Napisano

Ja wymieniałem przed wakacjami. Miałem zamiar kupic Delphi, po przygodach z innymi markami, ale sprzedawca ze sklepu (zreszta bardzo sympatyczny Pan) odradził ten wybór. Zamiast tego zaproponował Optimal - to zdaje sie polska firma, ale elementy gumowe wahacza miały napis Germany. Cena na strone około 150, jak dobrze pamiętam. Od wymiany, czyli jakieś 15-20kkm, spokój. Jak narazie jestem zadowolony.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.