Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Chiptuning 2.0HDI/90

Featured Replies

Napisano

Witam.

Chipował ktoś 90-konną wersję 2.0HDi w 307-ce lub innym Pugu?

Jak wrażenia? I pytanie podstawowe - jak ew. awaryjność (sprzęgło i reszta przeniesienia napędu). Jak spalanie w cyklu miejskim?

Jakby ktoś miał wykresy charakterystyki silnika przed i po chipie, to byłoby idealnie - interesuje mnie jak bardzo poprawia się dolny zakres obrotów.

Pozdrawiam

Napisano

> Witam.

> Chipował ktoś 90-konną wersję 2.0HDi w 307-ce lub innym Pugu?

>

w XP ten silnik po zachipowaniu mniej pali... jezdze takim od ponad 200 kkm i nic sie nie dzieje z kladem przeniesienia napedu smile.gif

pozdr.

M.

Napisano
  • Autor

> w XP ten silnik po zachipowaniu mniej pali... jezdze takim od ponad 200 kkm i nic sie nie dzieje z

> kladem przeniesienia napedu

Czyli to co było u mojego kolegi, czyli pad sprzęgła w mniej niż 1kkm od chipa to przypadek?

Od kolegi Cinka_ już dostałem wycenę za chipa. Trzeba się więc temat gruntowniej przemyśleć.

Jeszcze dopytam: jak się jeździ w cyklu miejskim teraz? Różnica jest duża czy tylko ledwo zauważalna?

Napisano

o

> zauważalna?

roznica do 0.5 litra na 100km ale tym autem sie po prostu da jezdzic jak ma te 108 KM i odpowiednia ilosc niutkow... stawiam na to, ze i tak bylo zajezdzone... To auto, ktorym jezdze ma chipa praktycznie od samego poczatku...

pozdr.

M.

Napisano
  • Autor

> o

> roznica do 0.5 litra na 100km ale tym autem sie po prostu da jezdzic jak ma te 108 KM i odpowiednia

> ilosc niutkow... stawiam na to, ze i tak bylo zajezdzone... To auto, ktorym jezdze ma chipa

> praktycznie od samego poczatku...

> pozdr.

> M.

No właśnie chodziło mi o różnicę nie w spalaniu, lecz w "jakości jazdy". Ale skoro chip jest od początku, to ciężko Ci porównać przed/po.

No nic, dzięki i tak za info.

Napisano

Też bym Puziola zaszczepił, ale boje sie trochę bo mam 1.6 HDI 90KM, a to ponoć mniej trwałe niż 2.0.

Napisano

> Też bym Puziola zaszczepił, ale boje sie trochę bo mam 1.6 HDI 90KM, a to ponoć mniej trwałe niż

> 2.0.

Wszystkie wersje 1.6HDi 16V mechanicznie sa wlasciwie takie same, nie ma znaczenie czy masz wersje 75 czy 90 to bebechy sa takie jak w 109 (a ta ludzie robia na 130/300 i jezdza bez problemow, nawet z FAPem). Roznice sa w osprzecie (turbo, kolo zamachowe/sprzeglo itd).

Napisano

> Wszystkie wersje 1.6HDi 16V mechanicznie sa wlasciwie takie same, nie ma znaczenie czy masz wersje

> 75 czy 90 to bebechy sa takie jak w 109 (a ta ludzie robia na 130/300 i jezdza bez problemow,

> nawet z FAPem). Roznice sa w osprzecie (turbo, kolo zamachowe/sprzeglo itd).

Czyli myslisz żeby sie nie bać i podkręcić to trochę? Bo wiesz 90 KM przy 307 kombi to raczej nie jedzie ....

Napisano

> No właśnie chodziło mi o różnicę nie w spalaniu, lecz w "jakości jazdy". Ale skoro chip jest od

> początku, to ciężko Ci porównać przed/po.

> No nic, dzięki i tak za info.

Jakosc jazdy poprawila sie znacznie w porownaniu z 90 KM smile.gif roznice czuc zapewniam Cie...

pozdr.

M.

Napisano

> Wszystkie wersje 1.6HDi 16V mechanicznie sa wlasciwie takie same, nie ma znaczenie czy masz wersje

> 75 czy 90 to bebechy sa takie jak w 109 (a ta ludzie robia na 130/300 i jezdza bez problemow,

> nawet z FAPem). Roznice sa w osprzecie (turbo, kolo zamachowe/sprzeglo itd).

A jak to wygląda przy skrzyni automatycznej?

Napisano

A ile takie czipowanie kosztuje?

Napisano

> Czyli myslisz żeby sie nie bać i podkręcić to trochę? Bo wiesz 90 KM przy 307 kombi to raczej nie

> jedzie ....

miałem użytkownika 307 kombi z 1.6 HDi 90km

auto miał służbowe od nowości, pojeździł miesiąc i jęczał do zarządu ze mu trochę mało tych koni i czy może... hmm.gif więc na dzień dobry dostał wirusa

mówił mi ze jest o wiele lepiej i już nie narzekał na brak mocy

z usterek - w sumie nic się nie działo złego, dopiero przy 80 kkm zrobiłem mu sprzęgło bo już ciężko chodziło a że to dyrektorska noga .. i auto służbowe to zrobiliśmy dla swiety.gif spokoju

co do spalania to chyba nawet ktoś napisał ze nawet potrafił niej spalić niż przed wirusem

Napisano
  • Autor

> A ile takie czipowanie kosztuje?

Ja już wstępną wycenę od Cinka dostałem. Napisz do niego na priv i będziesz wiedział.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.