Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zdjęcie z fotoradaru.

Featured Replies

Napisano

Nie, nie jest to kolejny wątek z cyklu co zrobić żeby nie zapłacić, bo już po fakcie. zlosnik.gif

Z racji robienia porządków z dokumentami, znalazłem starą fotkę. zlosnik.gif

DSCF1151.JPG

No i teraz tak:

- Zdjęcie tablicy rejestracyjnej jest, ale pod samochodem. W miejscu w którym być powinna jest tylko białe pole. hmm.gif

- Zdjęcie zrobione 31.07.2009, a wydrukowane 30.09.2009

Mandat zapłacony, ale zastanawiam się teraz czy powinniśmy w ogóle go przyjmować, czy szukać jakiejś furtki w celu ominięcia kary. zlosnik.gif

A może wszystko z nim w porządku? hmm.gif

Napisano

to chyba normalne, bo też mam takie zdjęcie gdzie rejestracja jest poniżej

Napisano
  • Autor

> to chyba normalne, bo też mam takie zdjęcie gdzie rejestracja jest poniżej

Nie wiem.

Mam jeszcze jedno zdjęcie w archiwum, i tam widać normalnie tablice. zlosnik.gif

Napisano

> Nie wiem.

> Mam jeszcze jedno zdjęcie w archiwum, i tam widać normalnie tablice.

może to zależy od modelu fotoradaru

Napisano
  • Autor

> może to zależy od modelu fotoradaru

Raczej od ustawienia lampy błyskowej.

Na innej fotce widać także że błysnęła, ale słabiej bo tablica jest czytelna a odblaski nie odbiły światła.

edit: Zdjęcie które zamieściłem, oraz to którego tutaj nie widać, zostały zrobione fotoradarem Multanova 6F. ok.gif

Napisano

Nie no. W Szczecinku wszystkie fotoradary sa swietnie oznakowane. Jak mozna tam dostac fotke? facepalm.gif

Napisano
  • Autor

> Nie no. W Szczecinku wszystkie fotoradary sa swietnie oznakowane. Jak mozna tam dostac fotke?

Świetnie.

Te przenośne także? Bo nie wygląda mi to na zdjęcie z masztu. Spójrz także na datę. skromny.gif

Napisano

> Nie no. W Szczecinku wszystkie fotoradary sa swietnie oznakowane. Jak mozna tam dostac fotke?

Spodziewał byś się mandatu 69/50, czyli przekroczenie o 19km/h? hehe.gif Zagranie poniżej krytyki na poziomie niedowartościowanej SM no.gif. Nie łapali się na 73, to trzeba obniżyć, trudno będzie więcej papierkowej roboty ale kasa musi być. Dno zlosnik.gif

Napisano

> A może wszystko z nim w porządku?

W porządku. Była dyskusja już na ten temat. Fotoradar robi dwa zdjecia - jedno z mocnym błyskiem, na którym prześwietla się tablica (co widać) a drugie przy naturalnym oświetleniu lub w gasnącym fleszu - z niego brana jest ta tablica "na ziemi".

Dostałem dwie takie foty z jednego foto z okolic Darłowa... Jedna z przodu, druga z tyłu. furious.gifbiglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> Dostałem dwie takie foty z jednego foto z okolic Darłowa... Jedna z przodu, druga z tyłu.

Ja dostałem dwie z tyłu, dlatego z tego wybrnąłem. zlosnik.gifgrinser006.gifshhh.gif

Napisano

> Nie, nie jest to kolejny wątek z cyklu co zrobić żeby nie zapłacić, bo już po fakcie.

za to jest to kolejny wątek z cyklu "dlaczego tak widać tablicę rejestracyjną na fotce z fotoradaru"

no.gif

Napisano

> Spodziewał byś się mandatu 69/50, czyli przekroczenie o 19km/h? Zagranie poniżej krytyki na

> poziomie niedowartościowanej SM . Nie łapali się na 73, to trzeba obniżyć, trudno będzie

> więcej papierkowej roboty ale kasa musi być. Dno

Hmmm...

To 19 powyżej limitu, czyli na liczniku musiał mieć prawie pod 80.

To jak tu się cholera dziwić, skoro koleś wali ewidentnie za szybko?

Ja rozumiałbym zdziwko przy 51/50, ale przy 69/50?

Proszę Cię...

Napisano

nieraz już było..

zdjęcie jest podwójne, tylko jedno jest takie ciemne, że widać tylko tylne światła i tablice czytelnie (bo na normalnej jasności jest biała plama 270751858-jezyk.gif )

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.