Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak reklamowac amorki?

Featured Replies

Napisano

Amorki Bilstein, kupione i montowane 12.11.2009r., gwarancja niby 2 lata, ale zakup byl "na firme". Z 4 sztuk 1 pociekla.

1. Czy jest opcja reklamowania tego w jakis sposob (gwarancja w takim przypadku chyba 1 rok obowiazuje, a rekojmia wogole?) zwazywszy forme zakupu na firme, czy tylko 1 rok i basta?

2. Jezeli sie da, to sklep, w ktorym byly kupione juz nie istnieje, do kogo z tym wiec uderzyc (importer, warsztat montujacy)? W karcie gwarancyjnej jest zapis "Reklamacje należy zgłaszać przed wymontowaniem amortyzatora z samochodu w warsztacie, który wykonał montaż."

3. Zalozywszy, ze da sie reklamowac, trzeba miec jakis swistek na niesprawnosc (np. z warsztatu, albo SKP), czy wystarczy wymontowany amorek?

4. Jakie amorki zalozyc teraz, skoro wychwalane bilsteiny zawiodly (osobiscie mam dobre zdanie o KYB)? Pacjent to Fabia 1.

Napisano

Ja bym reklamowal, a tym badziej gdy nie zrobiles na nich jakiegos wielkiego przebiegu. Ktory model masz?? Podobno te nizsze wersje nie sa rewelacyjne jesli chodzi o jakosc i zywotnosc.

Napisano

podejrzewam ze musisz miec swistek

ja tez mialem klopot z amorkami, po okolo 5 000km zaczely skrzypiec, skrzypialy jak wsiadalem i wysiadalem z auta, na dolkach, przy hamowaniu i przyspieszaniu, podjechalem do sklepu gdzie kupowalem, pokazuje sprzedawcy ze jak wsiadam i wysiadam to skrzypi, skierowal mnie na badanie, na badaniu wyszly amorki ze sa ok, powrot do sklepu i to czego sie spodziewalem, amorki dobre a ze skrzypia? no ale przeciez nie sa wylane, trzymaja parametry i wez tu wywalcz swoje no.gif

Napisano
  • Autor

> Ja bym reklamowal, a tym badziej gdy nie zrobiles na nich jakiegos wielkiego przebiegu. Ktory model

> masz?? Podobno te nizsze wersje nie sa rewelacyjne jesli chodzi o jakosc i zywotnosc.

B4, przebieg ok 25kkm.

Napisano
  • Autor

> podejrzewam ze musisz miec swistek

Swistki mam, nie wiem tylko czy, z powodow opisanych na poczatku, cos mi to da.

Napisano

> B4, przebieg ok 25kkm.

Niestety Twoj przypadek nie jest pierwszym, kolega po roku reklamowal swoje B6, bo mu stukaly, a przejechal na nich z polowe tego co Ty na swoich. Tylko nie pamietam jak i gdzie je oddawal, chyba skonczylo sie na tym, ze mu je naprawili niewiem.gif.

Napisano

U mnie w sklepie gwarancja na Bilsteina B4 jest na 24 miesiące,nie wiem tylko jak właśnie w przypadku FV.Do przyjęcia potrzebny jest dowód zakupu lub jego ksero(w przypadku FV),wykres z SKP oraz potrzebuję podstemplowany druk reklamacyjny przez warsztat,który wykonał montaż i demontaż.Pzdr.

Napisano
  • Autor

> U mnie w sklepie gwarancja na Bilsteina B4 jest na 24 miesiące,nie wiem tylko jak właśnie w

> przypadku FV.Do przyjęcia potrzebny jest dowód zakupu lub jego ksero(w przypadku FV),wykres z

> SKP oraz potrzebuję podstemplowany druk reklamacyjny przez warsztat,który wykonał montaż i

> demontaż.Pzdr.

Znaczy sie, ze montaz i demontaz musi robic ten sam zaklad?

Reszta jest, wydruk z SKP sie zalatwi jak trzeba bedzie (choc widzac dotychczasowe wydruki na amorach do d... moze wyjsc idealnie rotfl.gif).

Napisano

> Znaczy sie, ze montaz i demontaz musi robic ten sam zaklad?

Nie,może być oczywiście,że w różnych,byle robił to ktoś z kwalifikacjami. ok.gif

> Reszta jest, wydruk z SKP sie zalatwi jak trzeba bedzie (choc widzac dotychczasowe wydruki na

> amorach do d... moze wyjsc idealnie ).

Pewnie,że tak. ok.gif

Napisano

> Niestety Twoj przypadek nie jest pierwszym, kolega po roku reklamowal swoje B6, bo mu stukaly, a

> przejechal na nich z polowe tego co Ty na swoich. Tylko nie pamietam jak i gdzie je oddawal,

> chyba skonczylo sie na tym, ze mu je naprawili .

bo B6 na grubej rurze sa naprawialne ... ja na swoich B6 zrobilem 80 kkm i dalej smigaja

Napisano
  • Autor

> Nie,może być oczywiście,że w różnych,byle robił to ktoś z kwalifikacjami.

> Pewnie,że tak.

Jest jakis przedstawiciel na Polske, do ktorego mozna sie zglaszac w przypadku nie istnienia sprzedawcy, ktory mi to sprzedal?

Znalazlem kilku importerow, ale skontaktowac sie jakos nie moge.

Chyba oleje cala ta reklamacje, bo to szkoda nerwow.

Napisano
  • Autor

> Ja bym reklamowal...

Tez chetnie bym reklamowal, jednak jedeen z importerow twierdzi, ze jak sklep padl to droge mam zamknieta no.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.