Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Masło w odmie

Featured Replies

Napisano

OK mamy masło w odmie - pytanko - co moze być powodem?

Auto raczej jeździ dogrzane, aczkolwiek duuuużo jeździło na niskich i b. niskich obrotach - czyli kursant sobie prędkością patrolową jedzie na jazdy wink.gif Dopiero od jakichs 2 tygni jest jeżdżone "po ludzku" czyli na pełnym gazie zlosnik.gif

uszczelka pod głowicą zmieniana niedawno (kompletnie niepotrzebnie... no ale zmieniana)

Napisano

płynu nie ubywa? Oleju nie przybywa? Jakie odcinki robisz tym autem?

Napisano

> OK mamy masło w odmie - pytanko - co moze być powodem?

Wyczyść to masło co jest teraz, załóż czystą odmę i zobacz czy dalej będzie się zbierać.

Napisano
  • Autor

> płynu nie ubywa? Oleju nie przybywa? Jakie odcinki robisz tym autem?

oleju ubywa, ale to od nowości - niecały litr na 1kkm

płynu mu ubywało długo, ale cos ostatnio sie uspokoił i przestał spitalać plyn.

Napisano
  • Autor

> Wyczyść to masło co jest teraz, załóż czystą odmę i zobacz czy dalej będzie się zbierać.

ok.gif

Napisano

> OK mamy masło w odmie - pytanko - co moze być powodem?

często jeździ niedogrzany , na krótkich odcinkach , a potem , żeby to masło roztopić to trzeba konkretną trasę zrobić ok.gif , na wiosnę masło zniknie wink.gifok.gif

Napisano
  • Autor

> często jeździ niedogrzany , na krótkich odcinkach , a potem , żeby to masło roztopić to trzeba

> konkretną trasę zrobić , na wiosnę masło zniknie

tak jak pisze w pierwszym poście że auto jeździ raczej tak ,że nie stygnie - odpalane o 7 rano, gaszone o 22...

dopiero ostatni miesiąc jeżdżone mniej. tymczasem cała odma zawalona masłem na gęsto.

Napisano

> tak jak pisze w pierwszym poście że auto jeździ raczej tak ,że nie stygnie - odpalane o 7 rano,

> gaszone o 22...

> dopiero ostatni miesiąc jeżdżone mniej. tymczasem cała odma zawalona masłem na gęsto.

oleju magicznie nie przybywa?

Napisano

> oleju magicznie nie przybywa?

W przyrodzie cudów nie ma , status quo musi być zachowane, wtedy ubywałoby płynu smile.gif

Ja też dojeżdżając do pracy po 12 km po miesiącu mam odmę uwaloną, nie pomagają raz na tydzień trasy po 200 km. Dopiero jak walnąłem 1500 to się oczyściło samo.

Napisano
  • Autor

> oleju magicznie nie przybywa?

spitala prawie litr na 1000km wink.gif

Napisano

> spitala prawie litr na 1000km

troche duzo, tak niby o 0,3 litra za duzo. szkoda ze kiedy robili UPG w GP to pierscieni na tlokach nie wymienili - zakladam, ze przez nie "uciekaja" takie ilosci oleju, przez uszczelniacze zaworowe znacznie mniej. w silnikach FIRE cylindry nie sa chlodzone kazde z osobna ciecza to i pierscienie krocej wytrzymuja kiedy auto tylko po placyku jezdzi i sie kreci.

btw dziwne ze sie jeszcze sonda lambda nie skonczyla przez taka eksploatacje- bo jest montowana jak w hondach - z termicznego punktu widzenia super - ale sie upala bo za cieplo ma biglaugh.gif.

przepraszam za skladnie zdania.

Napisano
  • Autor

ale on tyle pali od urodzenia zlosnik.gif wiec stawiam na jakąs wadę fabryczną hmm.gif

a co do sondy lambda - ciągle pali mi sie check zlosnik.gif w ASO mówili że wina katalizatora hmm.gif

Napisano

> ale on tyle pali od urodzenia wiec stawiam na jakąs wadę fabryczną

> a co do sondy lambda - ciągle pali mi sie check w ASO mówili że wina katalizatora

wiesz, mnie moje punto lubilo wypic 200 ml oleju po jazdach po autostradzie u nas, w niemczech od nowosci.

zrobilem sobie pol remont silnika czyli: nowe pierscienie i panewki korb - nominalne, cudo nie zuzywa nic a nic oleju - na miarce tego nie widze. wystarczy troche brudu lub niedokladnosci przy montażu pierscieni i fajnie jest.

takze wyleczylem sie z wkladek K&N - jakosc filtrowania fatalna, fitr powietrza co 10 tys. km zmieniam.

check pewnie generuje 2 sonda za katalizatorem - ktory moze byc zapchany badz uszkodzony ze wzgledu na styl jazdy uczniow L'ki - pociesz sie ze nowe diesle sa gorsze pod tym wzgledem, lecz milosnicy sadzy wycinaja te przydatne urzadzenia w polsce oslabiony.gif.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.