Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

No i problemy ;)

Featured Replies

Napisano

Można powiedzieć, że to świadomie sobie zafundowałem, bo takie auto kupiłem, ale spytam, może ktoś spotkał się z tym.

Chodzi o to, że dziś, jadąc autem ok. 100km/h i biorąc zakręt w prawo, skrzynia automat, zachowała się tak, jakby ktoś jej sprzęgło wrzucił. Straciła ciąg, gazem obroty można sobie regulować, ale auto zwalniało tak czy siak, jakby zostało wrzucone sprzęgło... po wyjeździe z zakrętu, i puszczeniu gazu, i wduszeniu go ponownie, auto odzyskało ciąg i bez problemu pojechało dalej.

Stało się to w dwóch zakrętach, w drodze powrotnej tego efektu nie odczułem.

Jest to dla mnie co najmniej dziwne. Tak, jakby, nie wiem, coś od siły odśrodkowej się wypinało w skrzyni ? Niestety, nie znam się na budowie skrzyń automatycznych, więc trudno mi coś więcej powiedzieć.

Pozdrawiam

Napisano

a może to wina zbyt małej ilości oleju w skrzynii

Napisano
  • Autor

> a może to wina zbyt małej ilości oleju w skrzynii

jest max. sprawdzane i na zimnym i na gorącym...

Napisano

Moim zdaniem zgasł silnik na zakręcie, dolej płynu chłodzącego i odpowietrz układ.

Napisano
  • Autor

> Moim zdaniem zgasł silnik na zakręcie, dolej płynu chłodzącego i odpowietrz układ.

czy Ty mnie uważasz za ignoranta, czy co ? no przecież mówię, że auto zachowywało się tak, jak z wciśniętym sprzęgłem, gaz chodził normalnie, obroty wzrastały jak na luzie, tylko nie ciągnął.

Nie ma mowy o zgaśniętym aucie czy też o braku płynu chłodzącego :/ cfaniak.gif

Napisano

Można się nie połapać czytając o wrzuconym sprzęgle, o tym że skrzynia straciła ciąg a auto odzyskało. Tak na poważnie to nie będę gdybał i zgadywał.

Napisano

Trudno się połapać czytając o wrzuconym sprzęgle, skrzynie która straciła ciąg a silnik odzyskał. Tak na poważnie to jakby luźne przewody, niepewny styk i zaniki w przepływie prądu sterującego elektrozaworami

Napisano

Witam,

Nie chcę juz zakładać nowego wątku wiec zapytam tutaj, czy da sie dolac oleju do skrzyni bez kanału ?

Napisano

Możesz wykopać jamę. Radzę podjechać do warsztatu na podnośnik kolumnowy.

Napisano
  • Autor

> Możesz wykopać jamę. Radzę podjechać do warsztatu na podnośnik kolumnowy.

nie odpowiadaj mu tak, oleju do skrzyni automatycznej dolewa się przez rurkę bagnetu do sprawdzania poziomu. W manualnej jednak trzeba się wturlać pod spód.

Napisano

> nie odpowiadaj mu tak, oleju do skrzyni automatycznej dolewa się przez rurkę bagnetu do sprawdzania

> poziomu. W manualnej jednak trzeba się wturlać pod spód.

U mnie nie trzeba, korek jest z boku skrzyni i wystarczy lejek z gumowym wężem i można lać z góry zeby.GIF

Napisano

W opisie nie ma, że automat. To że da się wlać olej szlauchem z góry, to wiem lecz to ekwilibrystyka. Jedno ale - trzeba się wczołgać by odkręcić korek i kontrolować ilość wlewanego oleju, bo gdy zacznie się przelewać, to w tym przewodzie i lejku zostaje sporo oleju do rozlania pod autem. Mimo długich rąk, sam nie decyduję się na taki manewr na płaskim placu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.