Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pukanie w zawieszeniu?

Featured Replies

Napisano

Witam,

ostatnio cos znowu slysze popukiwanie. Zwykle przy ostrym w prawo, ale ostatnio tez przy delikatnym kreceniu kierownica (prawo-lewo po pare stopni w kazda strone) slysze pukniecia.

Ktos mial? czyzby tuleje/koncowki drazkow mowily 30.GIF ?

jakies sugestie co poogladac? czym poruszac i gdzie patrzec? (ew. do kogo pojechac we wroc - bo aso to gluche jest, a po gwarancji to jeszcze dodatkowo drogie smile.gif )

3lata i 47kkm nalotu glownie po wroclawiu... eh wink.gif

Napisano

> Witam,

> ostatnio cos znowu slysze popukiwanie. Zwykle przy ostrym w prawo, ale ostatnio tez przy delikatnym

> kreceniu kierownica (prawo-lewo po pare stopni w kazda strone) slysze pukniecia.

> Ktos mial? czyzby tuleje/koncowki drazkow mowily ?

> jakies sugestie co poogladac? czym poruszac i gdzie patrzec? (ew. do kogo pojechac we wroc - bo aso

> to gluche jest, a po gwarancji to jeszcze dodatkowo drogie )

> 3lata i 47kkm nalotu glownie po wroclawiu... eh

A nie jest to takie chrobotanie przy kręceniu kierownicą?

Napisano
  • Autor

> A nie jest to takie chrobotanie przy kręceniu kierownicą?

nie, minimalne ruchy od pozycji neutralnej, potem jakos nie slysze

Napisano

> A nie jest to takie chrobotanie przy kręceniu kierownicą?

U mnie występuje coś takiego. Niestety, cholerstwo jest cwane i jak pojechałem do ASO

to siedziało cichutko. Najbardziej słychać przy manewrowaniu na parkingu, gdzieś z przodu,

jakby po prawej stronie oslabiony.gif

Napisano

> U mnie występuje coś takiego. Niestety, cholerstwo jest cwane i jak pojechałem do ASO

> to siedziało cichutko. Najbardziej słychać przy manewrowaniu na parkingu, gdzieś z przodu,

> jakby po prawej stronie

I pewnie jak jest zimno...

Napisano
  • Autor

> U mnie występuje coś takiego. Niestety, cholerstwo jest cwane i jak pojechałem do ASO

> to siedziało cichutko. Najbardziej słychać przy manewrowaniu na parkingu, gdzieś z przodu,

> jakby po prawej stronie

dokladnie - tak jakby przednie prawe zawieszenie, ale nie potrafie tego namierzyc. Jeszcze na GW z tym do aso jedzilem, ale nic nigdy nie uslyszeli frown.gif

ale teraz jest glosniej i chyba bede musial znowu pojechac... szkoda tylko ze juz po GW frown.gif

Napisano
  • Autor

> I pewnie jak jest zimno...

trudno powiedziec... auto stoi w garazu, wiec temperatury zdecydowanie plusowe i slychac

Napisano

Generalnie tak, nie mam kiedy tego dokładniej sprawdzić, samochodem jeżdżę rano i wieczorem.

Napisano

Mam chyba to samo juz ponad rok , w aso nic nie slysza wink.gif I jest to inny dzwiek niz koncowki stabilizatora (bo one padaja srednio co 12-18 miechow i znam ten dzwiek).

Ja coprawda mam stilona ,ale pewnie zawias podobny jesli nie ten sam wiec przypadlosc zapewne ta sama.

1 diagnosta cos gadal o sworzniu jakims ,ze to trudno wybadac ,ktos inny o przekladni ,a z forum wybadalem ze mocowanie gorne amorka. Jakby to podsumowac to by wyszla droga zabaw wiec smigam z wlaczonym radiem i wtedy mnie to przeszkadza wpysk.gif

Napisano

A co to jest kiedy skrzypi przy kręceniu kierownicą gdy jest zimno? I jeszcze mam takie coś, że jak skręcam mocno w lewo to takie cichutkie skrzypienie lub pis się odzywa.

Napisano

> A co to jest kiedy skrzypi przy kręceniu kierownicą gdy jest zimno? I jeszcze mam takie coś, że jak

> skręcam mocno w lewo to takie cichutkie skrzypienie lub pis się odzywa.

Poduszki z łożyskiem McPherson...

Napisano

Czyli fiat jak zwykle nic nie zmienił w jakości grinser006.gif

Napisano

> Czyli fiat jak zwykle nic nie zmienił w jakości

Nie zmienił w stosunku do czego?

Napisano

> Nie zmienił w stosunku do czego?

Do tego co było wcześniej, mój znajomy zaczął mieć problemy z nowym fiatem już po przebiegu zaledwie 20tyś. To przypadek? Co prawda ja na punto mk2 pod względem zawieszenia nie mogłem narzekać ale coś za wiele tych drobnych usterek fiaty nadal mają. Coś tam stuknie coś tam puknie. To jest dopuszczalne jak auto ma 150-200tyś przebiegu ale nie w praktycznie nowych samochodach przecież.

Napisano

Myślałem, że masz jakieś konkrety co do łożysk mcpersona, a Ty tylko po prostu chciałeś pospamować na technicznym zolta.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.