Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaki tłumik do 1,0

Featured Replies

Napisano

Stary seryjny tłumik wymieniłem na tłumik z 1,4 w środku a na końcu przelot

siakiś text

Zauważyłem poprawę osiągów. Ale rura mi przerdzewiała, a przelot znudził (konkretnie zaczął mnie wkklnie.gifać). Chcę wrócić do seryjnego tłumika, ale niekoniecznie tego z 1.0, bo ma rurkę o średnicy słomki. Czy tłumik z 1,1 będzie lepszym rozwiązaniem? Albo kupić serię z 1,4? Używany, czy lepiej nowy?

Napisano

to nie żaden przelot tylko armata !!

zapakuj z dużego fiata, będzie gitara grinser006.gif

takie wrc grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> to nie żaden przelot tylko armata !!

> zapakuj z dużego fiata, będzie gitara

> takie wrc

jednak wolę coś cichszego, tego mogę sprzedać głuchemu grinser006.gif

Napisano

> jednak wolę coś cichszego, tego mogę sprzedać głuchemu

To zamontuj seryjny do 1.0 icon_rolleyes.gif

Napisano

> Stary seryjny tłumik wymieniłem na tłumik z 1,4 w środku a na końcu przelot

> siakiś text

> Zauważyłem poprawę osiągów. Ale rura mi przerdzewiała, a przelot znudził (konkretnie zaczął mnie

> wkać). Chcę wrócić do seryjnego tłumika, ale niekoniecznie tego z 1.0, bo ma rurkę o średnicy

> słomki. Czy tłumik z 1,1 będzie lepszym rozwiązaniem? Albo kupić serię z 1,4? Używany, czy

> lepiej nowy?

Myślę, że dobrym i niedrogim pomysłem byłoby spasowanie czegoś u tłumikarza z doświadczeniem.

Napisano

> Stary seryjny tłumik wymieniłem na tłumik z 1,4 w środku a na końcu przelot

> siakiś text

> Zauważyłem poprawę osiągów. Ale rura mi przerdzewiała, a przelot znudził (konkretnie zaczął mnie

> wkać). Chcę wrócić do seryjnego tłumika, ale niekoniecznie tego z 1.0, bo ma rurkę o średnicy

> słomki. Czy tłumik z 1,1 będzie lepszym rozwiązaniem? Albo kupić serię z 1,4? Używany, czy

> lepiej nowy?

Ja ulepiłem sobie sam waytogo.gif Fajnie mruczy (nie za głośno) biglaugh.gif Osobiście radze skonstruować sobie samemu jeśli masz taka możliwość grinser006.gif

Napisano

Ja mialem u siebie rure przez cala dlugosc.srednica 50 robil robote strasznie.osiagi duuuuuzo lepsze a i mama wiedziala jak do domu sie zblirzalem.polecam. waytogo.gif

Napisano

> Ja mialem u siebie rure przez cala dlugosc.srednica 50 robil robote strasznie.osiagi duuuuuzo

> lepsze a i mama wiedziala jak do domu sie zblirzalem.polecam.

ten tłumik który chce wywalić był kiedyś mój i też mama widziała kiery wracam do domu grinser006.gif

Napisano

> ten tłumik który chce wywalić był kiedyś mój i też mama widziała kiery wracam do domu

A jestes pewny ze spaliny nie zawracaly?takie kombinace z tlumikami mogo spowodowac powypalanie sie zaworow wydechowych

Napisano

> A jestes pewny ze spaliny nie zawracaly?takie kombinace z tlumikami mogo spowodowac powypalanie sie

> zaworow wydechowych

nie, na pewno nie bo w katalizatorze miałem wbudowany zawór jednokierunkowy

Napisano

> nie, na pewno nie bo w katalizatorze miałem wbudowany zawór jednokierunkowy

No tak to dziala w 100% gicik z tym zaworem ale kolega chce tylko koncowy tlumik wymienic a nie jakies zawory do kata stosowac

Napisano
  • Autor

> No tak to dziala w 100% gicik z tym zaworem ale kolega chce tylko koncowy tlumik wymienic a nie

> jakies zawory do kata stosowac

Konkretnie to chcę cały wymienić, bo w środku pordzewiały, a końcowy za głośny. I mam kilka dylematów:

1. wymieniać, albo jednak tego pospawać?

2. Jeśli wymieniać to na nowy czy używkę?

3. samemu się z tym bawić czy oddać do tłumikarza?

4. kupić serię do 1,0 czy coś o większej średnicy, ale nie przelot

Puki co to Uno stoi a tłumik wisi na belce

Napisano

> zapakuj z dużego fiata, będzie gitara takie wrc

ciekawa koncepcja, naprawdę tak hałasuje czy po prostu gwiżdze?

Napisano
  • Autor

> Myślę, że dobrym i niedrogim pomysłem byłoby spasowanie czegoś u tłumikarza z doświadczeniem.

Chodzi mi o to, czy jak bym dał tłumik z 1,1 lub 1,4 to czy auto będzie się lepiej zbierało niż na seryjnym z 1,0? Albo będzie nieodpowiednie ciśnienie w wydechu i raczej osiągi spadną? Wiem, że różnica będzie niewielka, ale jednak zawsze coś. W Uno mam zamontowany wałek 866 i w planach filtr stożkowy, albo nawet cały dolot yankowy lub węglarskiego

Napisano
  • Autor

1. Czy jeśli zastosuje tłumik z 1.1 albo nawet z 1,3 zamiast seryjnego tłumika z cienką rurką to czy Uno będzie się chociaż trochę lepiej zbierać?

2. Czy cena ponad 200 zł za nowy tłumik + wymianę u tłumikarza jest normalna?

3. Czy mogę jechać bez tłumika, czy nie wydmucha mi katalizator?

Napisano

> 1. Czy jeśli zastosuje tłumik z 1.1 albo nawet z 1,3 zamiast seryjnego tłumika z cienką rurką

> to czy Uno będzie się chociaż trochę lepiej zbierać?

> 2. Czy cena ponad 200 zł za nowy tłumik + wymianę u tłumikarza jest normalna?

> 3. Czy mogę jechać bez tłumika, czy nie wydmucha mi katalizator?

Zastanawia mnie jedno, dlaczego wydech do 1.1 ma dwa tłumiki, a takie do 1.0 tylko jeden hmm.gif

Ja mój wymieniałem jakieś 5 lat temu, więc pewnie niebawem zacznie się głośno domagać wymiany wink.gif A wówczas i ja chętnie skorzystam z informacji tutaj zgromadzonych.

Napisano

> Zastanawia mnie jedno, dlaczego wydech do 1.1 ma dwa tłumiki, a takie do 1.0 tylko jeden

A mnie zastanawia dlaczego Uno 1.0 z jednym tlumikiem jest cichsze niz Punto 1.1 z dwoma tlumikami i katem grinser006.gif.

Napisano

> A mnie zastanawia dlaczego Uno 1.0 z jednym tlumikiem jest cichsze niz Punto 1.1 z dwoma tlumikami

> i katem .

cichsze, dobre hehe.gif

moje ryczy jak na przelocie grinser006.gif

Napisano

> cichsze, dobre

> moje ryczy jak na przelocie

Bo masz wypalony 270751858-jezyk.gif.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.