Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

podłączenie centralki

Featured Replies

Napisano

wiec sprawa wyglada tak, mam wszystko juz zamontowane zostało mi podpiecie samej centralki

plus stały wziałem z klaksonu, masa wiadomo, ale jak mam to ustrojstwo dalej podpiąć i do czego

DSCN7200.JPG

DSCN7199.JPG

halp bo chce to jak najszybciej zrobic a nie mam czasu na szukanie

Napisano

jak dobrze kminie to kupiłeś centralke pół samodzielnego montażu xD tzn musisz ją rozebrać i polutowac zworki tak jak pokazali na schemacie zalaczonym na rys 1

masz ori silowniki czy uniwersale ? nie wiem czy ta centralka bezposrednio moze sterować silownikami chyba nie

Napisano

-niebieski i zielony sterują siłownikiem(są bezpośrednio do silniczka,lub do slave'a)

-fioletowo biały jest sterowany masą w celu otwarcia zamka

-brązowy jest sterowany masą w celu zamknięcia zamka

-pomarańczowe podepnij do kabli od kierunkowskazów(najprościej znaleźć probówka we wtyczce pod kierownicą po lewej stronie-chyba białe lub zielone kable z tego co pamiętam,ale głowy nie daję)

-fioletowy chyba będzie do krańcówki drzwi

-żółty do czegokolwiek po stacyjce,czyli np plus w zapalniczce

-pod szary możesz np podpiąć otwieranie tylnej klapy

powiedz czy masz ori siłowniki,czy uniwersalne,wtedy dokładnie opisze 2pierwsze podpunkty

Napisano
  • Autor

> -niebieski i zielony sterują siłownikiem(są bezpośrednio do silniczka,lub do slave'a)

> -fioletowo biały jest sterowany masą w celu otwarcia zamka

> -brązowy jest sterowany masą w celu zamknięcia zamka

> -pomarańczowe podepnij do kabli od kierunkowskazów(najprościej znaleźć probówka we wtyczce pod

> kierownicą po lewej stronie-chyba białe lub zielone kable z tego co pamiętam,ale głowy nie

> daję)

> -fioletowy chyba będzie do krańcówki drzwi

> -żółty do czegokolwiek po stacyjce,czyli np plus w zapalniczce

> -pod szary możesz np podpiąć otwieranie tylnej klapy

> powiedz czy masz ori siłowniki,czy uniwersalne,wtedy dokładnie opisze 2pierwsze podpunkty

siłowniki ori,

mi głownie chodzi łopatologicznie, do czego mam sie wpiać z kablami

niebieski

zielony

fioletowy biały

brązowy

tutaj schemat wg którego prosiłbym o odpowiedz

centralka1.jpg

Napisano

Niebieski i zielony nigdzie, a brązowy do BG i fioletowobiały do AR. Centralka radiowa musi być skonfigurowana na sterowanie impulsem masy.

Napisano
  • Autor

> Niebieski i zielony nigdzie, a brązowy do BG i fioletowobiały do AR. Centralka radiowa musi być

> skonfigurowana na sterowanie impulsem masy.

tak juz miałem i se mogłem cykać zero reakcji hehe.gif

Napisano

Sądze, ze tak, ustawiasz zworki wg schematu 6. Podłączasz siłowniki bezpośrednio pod centralkę, czarny do masy, zielony i niebieski z siłownikiów do niebieski i zielony centralki. Biały i brązowy z siłowników do biały/fioletowy i brązowy centralki. Robisz test czy się otwiera i zamyka tak jak powinno. JAk jest odwrotnie to biały i brązowy zamieniasz miejscami. Wydaje minie się ze powinno działać zeby.GIF

Napisano

> wiec sprawa wyglada tak, mam wszystko juz zamontowane zostało mi podpiecie samej centralki

> plus stały wziałem z klaksonu, masa wiadomo, ale jak mam to ustrojstwo dalej podpiąć i do czego

> halp bo chce to jak najszybciej zrobic a nie mam czasu na szukanie

+ do siłowników podciągnięty?

Przewody masowe też? i wyprowadzone "do centralki"?` Jeśli wyprowadzone do centralki to zostaje spiąć je z przewodami biało/fiolet i brąz w celu otwarcia/zamknięcia.

Napisano

> + do siłowników podciągnięty?

> Przewody masowe też? i wyprowadzone "do centralki"?`

do siłowników nie podłącza się plusa. SIłowniki są sterowane poprze centralkę plusem i minusem, otwierane i po zmianie polaryzacji minusem i plusem owtierane. Na kolorach niebieskim i zielonym. Kolory biały i broznowy z siłownika "master" dają centralce sygnał, zeby zamknęła lub otowrzyła siłowniki "slawe"

Napisano

> do siłowników nie podłącza się plusa. SIłowniki są sterowane poprze centralkę plusem i minusem,

> otwierane i po zmianie polaryzacji minusem i plusem owtierane. Na kolorach niebieskim i

> zielonym. Kolory biały i broznowy z siłownika "master" dają centralce sygnał, zeby zamknęła

> lub otowrzyła siłowniki "slawe"

zależy jaki masz siłownik.

Napisano
  • Autor

> + do siłowników podciągnięty?

> Przewody masowe też? i wyprowadzone "do centralki"?` Jeśli wyprowadzone do centralki to zostaje

> spiąć je z przewodami biało/fiolet i brąz w celu otwarcia/zamknięcia.

a jak myslisz hmm.gif

Napisano

Masz dobrze skonfigurowaną centralkę? Zeskanuj pełną instrukcję i wrzuć w załączniku to coś się wymyśli.

Napisano

zielony i niebieski musi być podłączony,bo to właśnie one dają napięcie otwórz/zamknij! zielony do GN,niebieski do HR.

fioletowo-biały do BG,

brązowy do AR

do masy w siłowniku(N) podpinasz kabelek z masą.nic więcej.

tydzień temu podpinałem u siebie ori siłownik na centralce uniwersalnej,wg powyższych wskazówek.jedyne czym może się różnić to,że jak zamiast otwierać,będzie zamykać,to trzeba odwrócić kable zielony z niebieskim i na tym koniec.

zworki centralki,z tego co zdołałem zobaczyć,musisz ustawić jak na schemacie nr 2 z pierwszego zdjęcia,żeby sterowanie było za pomocą masy.reszta kabli tak jak już pisałem Ci wcześniej.

Napisano
  • Autor

> zielony i niebieski musi być podłączony,bo to właśnie one dają napięcie otwórz/zamknij! zielony do

> GN,niebieski do HR.

> fioletowo-biały do BG,

> brązowy do AR

> do masy w siłowniku(N) podpinasz kabelek z masą.nic więcej.

> tydzień temu podpinałem u siebie ori siłownik na centralce uniwersalnej,wg powyższych

> wskazówek.jedyne czym może się różnić to,że jak zamiast otwierać,będzie zamykać,to trzeba

> odwrócić kable zielony z niebieskim i na tym koniec.

> zworki centralki,z tego co zdołałem zobaczyć,musisz ustawić jak na schemacie nr 2 z pierwszego

> zdjęcia,żeby sterowanie było za pomocą masy.reszta kabli tak jak już pisałem Ci wcześniej.

no i gitara, to te 4ry kable mam rozkminione, oprocz tego podpinam mase i plus (oczywiste) pytanie czy stały może być wzięty z klaksonu?? no i kierunki, jutro bede robił wg tego co napisales to bede wiedział czy git czy nie grinser006.gif

Napisano

> no i gitara, to te 4ry kable mam rozkminione, oprocz tego podpinam mase i plus (oczywiste) pytanie

> czy stały może być wzięty z klaksonu?? no i kierunki, jutro bede robił wg tego co napisales to

> bede wiedział czy git czy nie

jutro po pracy(po 17) moge napisać Ci konkretnie,które kable do kierunków,jak rozbiorę obudowę kolumny kierownicy.stały plus możesz wziąć z wtyczki od stacyjki(największy prąd ma).najwyżej wywali Ci bezpiecznik,który odpowiedzialny jest za klakson,jeśli będzie za duży pobór prądu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.