Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

oklejanie czyli zmiana koloru auta ??

Featured Replies

Napisano

Witam,

myślę o oklejeniu auta. Głównie chodzi mi o ochronę lakieru przed gałęziami etc. (terenówka, ale nie do zniszczenia sciana.gif)

W przeprawówce rysy/wgnioty nie bolą. A w codziennie używanym patrolu już tak nono.gif

Czy ktoś z Was widział auto PO zdjęciu folii ?

Uszkadza lakier? Niszczy ? Czy wystarczy polerowanie PO ? zakładam sytuację awaryjną, gdyby się folia nie podobała,uległa uszkodzeniu lub trzeba by wymienić część.

Napisano

Nie znam technologii, ale jeśli folia jest z klejem - wg. mnie nie ma szans na bezproblemowe jej zdjęcie.

Napisano

Ja się zajmuję oklejaniem aut.

Nawet po kilku latach po zdjęciu lakier pozostanie nieuszkodzony.

Przy zdejmowaniu należy używać suszarki lub opalarki, a klej usuwać specjalnym płynem do czyszczenia powierzchni.

Folię albo można kupić w kolorze albo zadrukowac na ploterze solwenowym

A i jeszcze jdno- najważniejsze, pisze tu o foliach wylewanych dedykowanych do oklejaniea aut, nierównych powierzchni.

Zwykła folia monomeryczna dużo gorzej zachowuje się po upływie czasu

Co do polerki to może być potrzebna jeśli część lakieru nie będzie pokryta, pod folią będzie piękny a tam gdzie jej nie było wypiaskowany

Napisano

> Czy ktoś z Was widział auto PO zdjęciu folii ?

Widziałem Fiaty Panda po flocie dystrybutorów jakiegoś soku którte trafiły do komisu. Były tam samochody przed, w trakcie i po konwersji (takie ostatnio modne słowo i mi się podoba hehe.gif). Lakier pod folią "nówka" i gdybym miał wybierać, wolał bym używkę z pod (spod) folii. Lakier nówka jak z fabryki, sama folia z chodzi (schodzi hehe.giffacepalm.gif) jak by była bez kleju, a trzymała się na zasadzie adhezji.

Napisano

> Nawet po kilku latach po zdjęciu lakier pozostanie nieuszkodzony.

Pod warunkiem, że właściciel jest pewien, że auto nie miało żadnych przygód lakierniczych zlosnik.gif. Kiedyś pracowałem w takiej firmie i pamiętam jak pewnego dnia przyjechał facet (notabene właśnie Patrolem) i się okazało, że folia w wielu miejscach odeszła razem z lakierem icon_eek.gifzlosnik.gif.

Napisano

> Ja się zajmuję oklejaniem aut.

> Nawet po kilku latach po zdjęciu lakier pozostanie nieuszkodzony.

> Przy zdejmowaniu należy używać suszarki lub opalarki, a klej usuwać specjalnym płynem do

> czyszczenia powierzchni.

> Folię albo można kupić w kolorze albo zadrukowac na ploterze solwenowym

> A i jeszcze jdno- najważniejsze, pisze tu o foliach wylewanych dedykowanych do oklejaniea aut,

> nierównych powierzchni.

> Zwykła folia monomeryczna dużo gorzej zachowuje się po upływie czasu

> Co do polerki to może być potrzebna jeśli część lakieru nie będzie pokryta, pod folią będzie piękny

> a tam gdzie jej nie było wypiaskowany

a wiela kosztuje oklejenie calego samochodu?

Napisano

> a wiela kosztuje oklejenie calego samochodu?

zależnie od wielkości auta. Osobowy to średnio koszt 3 tys złotych.

Napisano

> zależnie od wielkości auta. Osobowy to średnio koszt 3 tys złotych.

tanio nie jest .....

Napisano

> Witam,

> myślę o oklejeniu auta. Głównie chodzi mi o ochronę lakieru przed gałęziami etc. (terenówka, ale

> nie do zniszczenia )

> W przeprawówce rysy/wgnioty nie bolą. A w codziennie używanym patrolu już tak

> Czy ktoś z Was widział auto PO zdjęciu folii ?

> Uszkadza lakier? Niszczy ? Czy wystarczy polerowanie PO ? zakładam sytuację awaryjną, gdyby się

> folia nie podobała,uległa uszkodzeniu lub trzeba by wymienić część.

bie sprawdzi się wgnioty też są a przy sciąganiu foli lakier odpadnie tam gdzie bylo uderzone, kupiłem do patrola y60 mache z oklejeniem ochronnym folii i o ile na codzień jest ok, to w terenie robi problem.

Napisano

> a wiela kosztuje oklejenie calego samochodu?

Za wyklejenie Renault Master L3H2 ok 2 lata temu chciano ode mnie ok 5-7 kpln zależnie od firmy i rodzaju folii.

Wersja montażu 'bez dzikiego szału', więc bez prucia auta do stanu "surowego otwartego" (bo i takie koncepcje się praktykuje, aby miało to bardzo dobrą prezencję.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.