Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak podnieść zawieszenie Nexia sedan

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie, ktoś wie jak podnieść zawieszenie w nexi? przód jest ładnie wysoko ale dupa siedzi nisko, wymieniłem sprężyny i jest minimalnie lepiej, amorki na badaniu wyszły ok, zna ktoś sposób na podniesienie albo warsztat który to zrobi?

Myślałem o opcji wsadzenia dystansów w mocowanie sprężyny i amora ale to dość ryzykowne może być choć teoretycznie całe zawieszenie nadal pracowało by w takim samym zakresie tylko punkt mocowania by się przesunął

Napisano

dystans gumowy pod sprezyne, w sprzedazy na allegro.

sprawdzic stan tylnych podluznic czy sie nie uklepaly/przerdzewialy co sie czesto w oplach zdarza

Napisano

> Jak w temacie, ktoś wie jak podnieść zawieszenie w nexi? przód jest ładnie wysoko ale dupa siedzi

> nisko, wymieniłem sprężyny i jest minimalnie lepiej, amorki na badaniu wyszły ok, zna ktoś

> sposób na podniesienie albo warsztat który to zrobi?

> Myślałem o opcji wsadzenia dystansów w mocowanie sprężyny i amora ale to dość ryzykowne może być

> choć teoretycznie całe zawieszenie nadal pracowało by w takim samym zakresie tylko punkt

> mocowania by się przesunął

wizyta u kowala

Napisano

ewentualnie jeszcze opcja sprezyny z astry/kadeta kombi jakies wzmacniane i dupa pojdzie w niebo

Napisano
  • Autor

mam teraz po 1 gumie ale rewelacji brak, kowal to co pomoze? sklepie sprezyny czy co? na belce nie widziałem aby była sklepana, a sprężyny nowe więc nie chce wymieniać na nowe chyba że jak bede musial amorki to wsadze gazowe

Napisano

poszukaj na necie firmy ze śląska, co robi springi na zamówienie, nie pamiętam ich nazwy, zrobią CI takie jak będziesz chciał do zawiasu

Napisano
  • Autor

> ewentualnie jeszcze opcja sprezyny z astry/kadeta kombi jakies wzmacniane i dupa pojdzie w niebo

sprężyny mam właśnie niby wzmocnione, w porównaniu ze starymi są ciut dłuższe i mają grubsze zwoje i czuć różnicę w twardości ale niestety na tym się kończy, jak jeżdże po mieście to wiele widże niskich tylko raz widziałem wysoko. Dodam że butla z gazem nie powinna robić aż tak wielkiej różnicy, i tak jest pusta czy pełna to jest to samo

Napisano

> wizyta u kowala

Z moich doświadczeń z Audi 80 B2 z oklapniętym tyłem:

Zakupiłem używane springi (wiekowo młodsze niż auto, przebieg nieznany).

Zahartowałem je na nowo (nie sam oczywiście).

Po założeniu i uklepaniu tył był ok z lekkim "+" względem przodu.

Przejeździłem na tym 20+kkm, a auto lepiej 3mało się drogi.

PZDR

Napisano

Miałem w nexiolocie sprężyny od kadeta kombi stała bardzo wysoko waytogo.gif

Napisano

> sprężyny mam właśnie niby wzmocnione, w porównaniu ze starymi są ciut dłuższe i mają grubsze zwoje

> i czuć różnicę w twardości

Moja ex tak wygląda na wzmacnianych

3e371af3cdd4f9dam.jpg

Z kadeta/astry kombi są za długie - auto wygląda jak tarpan.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.