Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

AC dla auta 10+ lat

Featured Replies

Napisano

Witam!

Podjalem decyzje o zamianie auta na starsze acz fajniejsze i w zwiazku z czym mysle nad AC do "nowego" nabytku. Bedzie mial juz 13 lat - takie juz mam zboczenie ze na kazde auto miewam AC - wiadomo wypadki chodza po ludziach czy inne kradzieze etc. W poprzednim aucie, tez nastoletnim, mialem AC w PZU, zadnych problemow nie bylo (szkod tez nie), wartosc auta byla tez porownywalna z faktyczna a nawet wieksza. Zaszedlem dzis do znajomego agenta PZU i po krotkiej symulacji wyszlo ze bazowa wartosc mojego "nowego" nabytku to ledwie 8600PLN confused.gif wobec faktycznych cen przyzwoitego egzemplarza w granicach 14-16kpln (najdrozsze sa po 20-pare kpln, najtansze 9-11kpln czesto + oplaty 3kpln, za 8600 mozna kupic najwyzej angola ale przekladka to bardzo ciezka i droga sprawa). Wysokosc skladki AC to juz inna kwestia, jedyne sensowne wydaje sie byc mini-casco. Ok, to bedzie minicasco - ale co z wartoscia auta??!! Wiadomo, mozna podniesc sume ubezpieczenia konkretnego egzemplarza odpowiednio to motywujac + fotki etc ale czy o 100%? Jesli nawet to przejdzie to co bedzie w takim wypadku w przypadku "W" ??

Ma ktos doswiadczenie w jakich TU mozna zrobic AC na auto 10+ letnie?

Napisano

> Ma ktos doswiadczenie w jakich TU mozna zrobic AC na auto 10+ letnie?

Spróbuj w Warcie

Napisano

O ile się orientuję to nie ma jakiegoś specjalnego problemu z AC na auto 10+ lat, jeśli jest to kontynuacja ubezpieczenia.

To nie jest Twój przypadek zlosnik.gif Napisałem gdyby ktoś miał taki problem wink.gif

Jeśli zaś chodzi o Twoje auto, to ubezpieczenie na wypadek kolizji chyba jest średnio sensowne. Każda kolizja to duża szansa na szkodę całkowitą, niskie odszkodowanie od ubezpieczyciela i zostanie z wrakiem.

Ubezpieczenie tylko od kradzieży, gdzie wartość rynkowa znacząco się różni od wyceny ubezpieczyciela, prawdopodobnie wiąże się z dziwnymi zwyżkami składki i z problemami w przypadku wypłaty odszkodowania.

Napisano

Przy takiej różnicy wycen, to może jest opcja idywidualnej wyceny przez rzeczoznawcę TU? niewiem.gif

Napisano
  • Autor

zeby bylo jeszcze smieszniej do wyboru byly 2 wersje tego auta z tym silnikiem ale jakos dziwnie oznaczone (jedna jak powinna, druga jak poprzednia generacja). 8600 to byla wartosc tej drugiej, pierwsza miala 3700 confused.gifshocked.gif

coz, bledy sie zdarzaja ale jak z tego wybrnac?

Napisano

Allianz ubezpiecza takie jesli wezmiesz tez ubezpieczenie mieszkania...ale to jest lajcik bo najtansze kosztuje stowke.

Napisano

>

Ja mam w PZU na 18-letnie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.