Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pytanie odnosnie dystansow

Featured Replies

Napisano

mam pytanie chcial bym zamontowac alufelgi. 6j 14" et37 4x98 z opona 185/55 bedzie potrzebny dystans? jak tak to jaki i jak to wszystko sie montuje. jako ze mam CC to w beben jest zamontowany na srubce i szpilce co z tym zrobic mozna to poprostu wykrecic i dac dystans? prosze o odp

Napisano

> mam pytanie chcial bym zamontowac alufelgi. 6j 14" et37 4x98 z opona 185/55 bedzie potrzebny

> dystans? jak tak to jaki i jak to wszystko sie montuje. jako ze mam CC to w beben jest

> zamontowany na srubce i szpilce co z tym zrobic mozna to poprostu wykrecic i dac dystans?

> prosze o odp

przy et38 mialem dystans 12mm z kołnierzem dopasowanym pod felge, a to z bebna wywal, wystarcza 4 sruby z kół.

Napisano

> mam pytanie chcial bym zamontowac alufelgi. 6j 14" et37 4x98 z opona 185/55 bedzie potrzebny

> dystans? jak tak to jaki i jak to wszystko sie montuje. jako ze mam CC to w beben jest

> zamontowany na srubce i szpilce co z tym zrobic mozna to poprostu wykrecic i dac dystans?

Aktualnie śmigam na 14x6j et38 na 5mm przód i 4mm tył, ale z tyłu można też bez. Opony 185/50 przód i 195/45 tył.

> prosze o odp

Napisano

> Aktualnie śmigam na 14x6j et38 na 5mm przód i 4mm tył, ale z tyłu można też bez.

przy 5mm dystansu nie ma mozliwości zrobienia kołnierza centrującego, z kołnierzem wg mnie lepsze rozwiazanie.

Napisano

> prosze o odp

ja mam 6j14 et 35 dystans z przodu 10mm z kolnierzem centrującym tyl bez dystansow ale jest na styk. Możliwe nawet ze przy et 37 nie trzeba będzie dystansu z przodu - mi przy 35 zabrakło dosłownie 2-3 mm zeby o drążek nie obcierało.

Najlepiej jak przyłożysz felge, przykręcisz i ręką zaczniesz obracać koło i będziesz widział czy obciera i o co.

Pamiętaj że felga feldze nierówna i to czy o wahacz / drążek obciera czy nie to zależy od budowy samej felgi

Napisano

> Najlepiej jak przyłożysz felge, przykręcisz i ręką zaczniesz obracać koło i będziesz widział czy

> obciera i o co.

> Pamiętaj że felga feldze nierówna i to czy o wahacz / drążek obciera czy nie to zależy od budowy

> samej felgi

dobrze piszesz, mi bez dystansu nawet z tyłu dotykało wahacza przy et 38

Napisano

> przy 5mm dystansu nie ma mozliwości zrobienia kołnierza centrującego, z kołnierzem wg mnie lepsze

> rozwiazanie.

Fakt, nie ma centrowania na kołnierzu, co imo nie jest potrzebne.

Napisano

> Fakt, nie ma centrowania na kołnierzu, co imo nie jest potrzebne.

nie trzęsie kiera przy dużych prędkościach

Napisano

> nie trzęsie kiera przy dużych prędkościach

mi też nie trzęsie do 180, wyżej nie próbowałem.

Napisano

> mi też nie trzęsie do 180, wyżej nie próbowałem.

mi trzęsło powyzej 160km/h po wymianie dystansów na te z kolnierzem bylo ok.

Napisano

Dziękuje! Rozumiem, że ten kołnierz najlepiej aby był średnicy takiej jak felga ma otwór centrujący??

Napisano

> Dziękuje! Rozumiem, że ten kołnierz najlepiej aby był średnicy takiej jak felga ma otwór

> centrujący??

najprosciej by bylo, ale to moze byc drogie, lepiej kupic dystans z kolnierzem pod fiata i dokupic pierscienie centrujace na allegro za pare zloty i zda egzamin, umnie daje rade

a ja tez mam pytanie - czy na jednej osi moze byc z lewej strony dystans z alu a na prawej ze stali ??

Napisano

> Dziękuje! Rozumiem, że ten kołnierz najlepiej aby był średnicy takiej jak felga ma otwór

> centrujący??

Najlepiej ok.gif

Napisano

> centrujący??

dystans o 0.1 mm mniej od średnicy otworu felgi

Napisano

> dystans o 0.1 mm mniej od średnicy otworu felgi

Czyli jak jest bodajże 58,1 to 58mm

Napisano

> Czyli jak jest bodajże 58,1 to 58mm

dokładnie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.