Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zwykła klima -> climatronic

Featured Replies

Napisano

Witam jak podejrzewam była by taka przeróbka nieopłacalna jednak zapytam co potrzeba do takiej przeróbki oczywiście nie licząc panelu środkowego 270751858-jezyk.gif No i w jakich kosztach mogło by się to zamknąć?

Napisano

> Witam jak podejrzewam była by taka przeróbka nieopłacalna jednak zapytam co potrzeba do takiej

> przeróbki oczywiście nie licząc panelu środkowego No i w jakich kosztach mogło by się to

> zamknąć?

Na pewno musiałbyś zmienić nie tylko sam panel, ale i mieszalnik powietrza na taki z automatyką, no i do tego dołożyć czujniki temperatury. IMO lepiej nastawić się przy zmianie auta na zakup takiego z fabryczną klimą automatyczną smile.gif

Napisano

Na pewno dojdą do tego jeszcze wiązki elektryczne.

Reasumując: sporo części i kupa roboty.

Mam klimatyzację automatyczną i niekiedy algorytmy diałania tego urządzenia mnie zaskakują in minus, więc ze swojej strony też nie polecam takiej zabawy.

Napisano

> Na pewno dojdą do tego jeszcze wiązki elektryczne.

I główny komputer.

W Lacetti klimatronik dysponuje danymi z czujnika deszczu, prędkości, temperatury zewnętrznej, wewnętrznej, temperatury nadmuchiwanego powietrza i czujnika nasłonecznienia kabiny.

Pomijając konieczność instalacji np. czujnika nasłonecznienia, trzeba by pewnie wymienić główny komputer lub przynajmniej wgrać nowe oprogramowanie.

> Reasumując: sporo części i kupa roboty.

Moim zdaniem nie do zrobienia domową metodą.

> Mam klimatyzację automatyczną i niekiedy algorytmy diałania tego urządzenia mnie zaskakują in

> minus, więc ze swojej strony też nie polecam takiej zabawy.

Ja też mam automat i wielokrotnie zaskakiwał mnie in plus. Uważam że ten w Lacetti ma jedno z lepszych oprogramowań dostępnych na rynku.

Napisano

.

> Ja też mam automat i wielokrotnie zaskakiwał mnie in plus. Uważam że ten w Lacetti ma jedno z

> lepszych oprogramowań dostępnych na rynku.

No to jestes jedynym z niewielu. Ja sie tylko wkurzalem, nawet do tego stopnia ze powiedzialem sobie ze nie chce zadanej elektronicznej klimy. Ale kupilem Cruze'a i tutaj jestem mocno zaskoczony tym ukladem sterowania - wreszscie jestem zadowolony, bo w Laczku albo było za gorąco albo było za zimno i bez znaczenia lato czy zima.

Napisano

> .

> No to jestes jedynym z niewielu.

Ja tam też jestem zadowolony - w teścia bardziej nowoczesnym aucie manualna klima to minus.

Wkurza mnie jedynie jak czasami dmucha zimne lub ciepłe - ale z drugiej strony zimą, chłodne powietrze orzeźwia - co pomaga w długiej trasie.

Napisano

> Wkurza mnie jedynie jak czasami dmucha zimne lub ciepłe - ale z drugiej strony zimą, chłodne

> powietrze orzeźwia co pomaga w długiej trasie.

Ale na pewno nie jak wieziesz przez całą Polskę dzieci do sanatorium.

Przegrzewa po to, żeby potem dmuchać zimnym. screwy.gif

Niezależnie od tego, jak ten automat działa, to przekładka z klimatyzacji ręcznej nie ma sensu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.