Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra F zawieszenie, dziwny obajw przy hamowaniu

Featured Replies

Napisano

Jadąc wolno po dziurach, słychać wewnątrz kabiny głuche trzeszczenie z prawej strony, przy wyhamowywaniu się na zakręcie przy 40km/g (skręcam kierownicą hamując w prawo, słychać stuknięcia, nie przenoszą się one na kierownice), jadać na wprost przy otwartych szybach na nierównej nawierzchni słychać jakbym wiózł skrzynkę z kluczami (dzwoni metalicznie dość)

Tak mam od zimy crazy.gif

Napisano

po zimie mi lubialy padac koncowki stabilizatora ... warto spojzec

Napisano

Metaliczne dzwonienie może pochodzić od odłamanego zwoju sprężyny - czy auto nie jest lekko przechylone na jedną ze stron?

Napisano

A może łożysko amortyzatora się rozleciało?

Napisano
  • Autor

> Metaliczne dzwonienie może pochodzić od odłamanego zwoju sprężyny - czy auto nie jest lekko

> przechylone na jedną ze stron?

Wydaje się że jest ale by to tak dzwoniło jak klucze w skrzynce narzędziowej ? Śmiesznie to brzmi jak jadę

A ten objaw przy ostrzejszym skręcaniu to końcówki będą ?

Napisano

u mnie bylo podobnie jak pekla sprezyna z przodu i odlamany zwoj tlukl sie na nierownosciach

Pozdrawiam

Napisano

> Jadąc wolno po dziurach, słychać wewnątrz kabiny głuche trzeszczenie z prawej strony, przy

> wyhamowywaniu się na zakręcie przy 40km/g (skręcam kierownicą hamując w prawo, słychać

> stuknięcia, nie przenoszą się one na kierownice), jadać na wprost przy otwartych szybach na

> nierównej nawierzchni słychać jakbym wiózł skrzynkę z kluczami (dzwoni metalicznie dość)

> Tak mam od zimy

Sprawdź czy nie rozerwało tej dużej tulei na wahaczu.

Napisano

> Wydaje się że jest ale by to tak dzwoniło jak klucze w skrzynce narzędziowej ?

Tak. Lata sobie kawałek sprężyny i dzwoni... U mnie, świeżo po wymianie złamanej sprężyny znowu zaczęło dzwonić na dziurze... Okazało się że tym razem podpora maski spadła z zaczepu i dzwoniła o blachę spineyes.gif

Napisano

> u mnie bylo podobnie jak pekla sprezyna z przodu i odlamany zwoj tlukl sie na nierownosciach

> Pozdrawiam

U mnie te same objawy - i ta sama przyczyna (odłamany 1 zwój na sprężynie)... Przy okazji często tak w kaszlakach coś podzwaniało na dziurach ale to nie były sprężyny tongue.gif

Napisano

> tak w kaszlakach coś podzwaniało na dziurach ale to nie były sprężyny

Dzwigienki linki hamulca ręcznego ok.gifsmile.gif

Pozdroofka

• 5 miesięcy później...
Napisano
  • Autor

> Tak. Lata sobie kawałek sprężyny i dzwoni... U mnie, świeżo po wymianie złamanej sprężyny znowu

> zaczęło dzwonić na dziurze... Okazało się że tym razem podpora maski spadła z zaczepu i

> dzwoniła o blachę

Prawie trafiłeś, zawszenie zostało całe z przodu zrobione, dosłownie wszystko. Okazało się że dzwonił kawałek odłamanej sprężyny na tylnym zawieszeniu.

Końcówka sprężyny się odłamała i dzwoniła o blachę

Ten dziwny objaw przy hamowaniu, luzy na wahaczach i powyrywane łączniki stabilizatora

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.