Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Do maniaków kosmetyków Meguiar's

Featured Replies

Napisano
  • Autor

Na pierwszy ogien kupiłem jedną twardą i jedną miękką będziemy widzieć jakie są efekty

Napisano

To ja sie podepne pod temat. Co sadzicie o POLERKA ?

Sporo uwag negatywnych, pare tez pozytywnych. Predkosc obrotowa okolo 3000/min, brak regulacji.Zasilanie aku wiec problem z kablem odpada. W zestawie sa 2 nakladki syntetyczne do polerowania i 2 miekkie do woskowania po polerowaniu lakieru. Chcialem tego uzyc z Meguiars Ultimate Compound - swirl remover polish. Mam wlasnie sporo "kulistych" zarysowan na czarnym lakierze. Czy taka polerka zda egzamin czy szkoda wyrzucac kasy i lepiej poszukac czegos lepszego ? Czy te nakladki szmaciane sa cos warte czy do polerowania trzeba uzyc gabki ? Doradzcie cos bo nie chce zepsuc lakieru swiety.gif

Napisano

> To ja sie podepne pod temat. Co sadzicie o POLERKA ?

> Sporo uwag negatywnych, pare tez pozytywnych. Predkosc obrotowa okolo 3000/min, brak

> regulacji.Zasilanie aku wiec problem z kablem odpada. W zestawie sa 2 nakladki syntetyczne do

> polerowania i 2 miekkie do woskowania po polerowaniu lakieru. Chcialem tego uzyc z Meguiars

> Ultimate Compound - swirl remover polish. Mam wlasnie sporo "kulistych" zarysowan na czarnym

> lakierze. Czy taka polerka zda egzamin czy szkoda wyrzucac kasy i lepiej poszukac czegos

> lepszego ? Czy te nakladki szmaciane sa cos warte czy do polerowania trzeba uzyc gabki ?

> Doradzcie cos bo nie chce zepsuc lakieru

Ja sie nie znam ale jak nie ma regulacji obrotów to chyba nie bardzo.

.

Napisano

> To ja sie podepne pod temat. Co sadzicie o POLERKA ?

> Sporo uwag negatywnych, pare tez pozytywnych. Predkosc obrotowa okolo 3000/min, brak

> regulacji.Zasilanie aku wiec problem z kablem odpada. W zestawie sa 2 nakladki syntetyczne do

> polerowania i 2 miekkie do woskowania po polerowaniu lakieru. Chcialem tego uzyc z Meguiars

> Ultimate Compound - swirl remover polish. Mam wlasnie sporo "kulistych" zarysowan na czarnym

> lakierze. Czy taka polerka zda egzamin czy szkoda wyrzucac kasy i lepiej poszukac czegos

> lepszego ? Czy te nakladki szmaciane sa cos warte czy do polerowania trzeba uzyc gabki ?

> Doradzcie cos bo nie chce zepsuc lakieru

już zważywszy na sam brak regulacji obrotów polerka odpada na starcie no.gif

Napisano

Oki jade w takim razie oddac do sklepu bo wczoraj sie napalilem i kupilem.Poszukam czegos na Alledrogo,jedyny problem moze byc z przesylka do Irlandii sciana.gif

Tutaj na lokalnym rynku ciezko kupic cos sensownego i przyzwoitej cenie.

Napisano

> To juz chyba w miarę

> .

Juz ogladalem,jedyne co to 14 dniowa gwarancja rozruchowa wiec dla mnie na starcie odpada.Ale jest sporo innych niewiele drozszych, ktore sie moga nadac smile.gif

Napisano

To sie nie nadaje do polerki auta obroty od min 800 ostatecznie 1000. Jakie pieniązki cie interesuja do wydania.

Napisano

> To sie nie nadaje do polerki auta obroty od min 800 ostatecznie 1000. Jakie pieniązki cie

> interesuja do wydania.

Powiem szczerze im mniej tym lepiej,ale znowu jakiegos szajsu nie chce kupowac.Uzytek typowo domowy,do wypolerowania 2 aut (UC juz kupione) i raz na jakis czas nakladanie wosku. Z tych co przegladalem na alledrogo, wybralem jakies 5 roznych rodzajow, wszystkie z tarcza na rzepy i regulacja obrotow. Ceny w granicach 130-190 zl.Chetnie zobaczylbym jakies linki do tych, ktore ty preferujesz. A jesli chodzi o sama polerke lakieru,czy mozna ja zrobic nakladana "szmatka" czy tylko i wylacznie jakas gabka jak 3M black ?

Napisano

Ja bym proponował co najmniej Kestrela ze stabilizacja obrotów klik Ale wiem jak jest z kasą. Ew jak nie musi byc z pl poczytaj ten temat klik A jak musi byc z pl to szukałbym coś z Einhella Euroteca. Ale one nie mają stabilizacji obroów. Czyli obroty zależą od siły docisku. Ale jak tutaj widać taka tanią polerką tez mozna zdziałać klik A ostatniego pytania nie rozumie chcesz polerowac maszynowo szmatką ?. Pase nakładasz na gabke rozciągasz bez właczenia maszyny i potem od najniższych obrotów. Jak się ti zagłebisz to złapisz o co biega klik

Napisano

> Ja bym proponował co najmniej Kestrela ze stabilizacja obrotów klik Ale wiem jak jest z kasą. Ew

> jak nie musi byc z pl poczytaj ten temat klik A jak musi byc z pl to szukałbym coś z Einhella

> Euroteca. Ale one nie mają stabilizacji obroów. Czyli obroty zależą od siły docisku. Ale jak

> tutaj widać taka tanią polerką tez mozna zdziałać klik A ostatniego pytania nie rozumie

> chcesz polerowac maszynowo szmatką ?. Pase nakładasz na gabke rozciągasz bez właczenia maszyny

> i potem od najniższych obrotów. Jak się ti zagłebisz to złapisz o co biega klik

Super,dzieki ze mi przypomniales o amazonie smile.gif

Po krotkiej lekturze polerka wybrana

Teraz pytanie o gabki do niej, jakie polecasz ? Jesli dobrze wyczytalem to takie by pasowaly:

1

2

3

Tak jak pisalem wczesniej, uzytek domowy,lakier czarny pod slonce widac sporo kolistych rys.Chcialbym je usunac, nie niszczac zbytnio wierzchniej warstwy. Zakupilem juz Ultimate Compund, na sam koniec wosk. Z tego co mi sie wydaje do naloznienia wosku wystarczylaby ta nakladka, ktora jest w zestawie.

Napisano

Nie wiem nic o jakości tych gabek ale twardości ok. No i wiadomo, że nie bedzie sie pracował tak dobrze i bezpiecznie jak na gabce na rzep + tarcza mocująca. Ale od czegos musisz zacząć

Napisano

> Nie wiem nic o jakości tych gabek ale twardości ok. No i wiadomo, że nie bedzie sie pracował tak

> dobrze i bezpiecznie jak na gabce na rzep + tarcza mocująca. Ale od czegos musisz zacząć

Potrenuje na Clio potem zrobie Audi biglaugh.gif

Czy sam UC wystarczy a potem wosk ?

Napisano

> Potrenuje na Clio potem zrobie Audi

> Czy sam UC wystarczy a potem wosk ?

Ja robiłem wykończenie Swirxl. Ale zauważyłem , że UC po zmianie gąbki na miekka wykończeniową też jest niezle. Wieć narazie nic nie kupuj. Aha nie wiem jaki masz lakier ale odrazu sie przygotuj. Polerowanie to nie woskowanie i nawet polerką nie pójdzie to szybko. Oczywiście jak mówimy o usunięciu rys a nie tylko podkręcenie połysku

Napisano

> Ja robiłem wykończenie Swirxl. Ale zauważyłem , że UC po zmianie gąbki na miekka wykończeniową też

> jest niezle. Wieć narazie nic nie kupuj. Aha nie wiem jaki masz lakier ale odrazu sie

> przygotuj. Polerowanie to nie woskowanie i nawet polerką nie pójdzie to szybko. Oczywiście jak

> mówimy o usunięciu rys a nie tylko podkręcenie połysku

Zrobie tak jak mowisz.A co do polerowania to weekendy mam zawsze wolne wiec caly dzien moge sie pobawic.Dziekuje jeszcze raz za pomoc 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.