Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakei wtryskiwacze

Featured Replies

Napisano

Witam.

Potrzebuję w miarę pilnej pomocy ... chciałbym zainstalować gaz do mojej Thali 1.4 8v 2004r.Okolicznik gazownicy proponuję KME Diego G3 i ... no właśnie i ?? Dowiedziałem się że wtryskiwacze to najbardziej newralgiczny element całej instalacji. Dlatego siedzę od wczoraj cały czas i wertuję neta. Okoliczni gazownicy proponują Magic Jet-y lub OMVL Fast Reg. Dopomożecie które wybrać ??

PS. Sorki jeśli było ... smile.gif

Napisano

> cały czas i wertuję neta. Okoliczni gazownicy proponują Magic Jet-y lub OMVL Fast Reg.

> Dopomożecie które wybrać ??

> PS. Sorki jeśli było ...

Zdecydowanie OMVL. Magic Jet'y szybko się kończą.

Napisano

Wrzuć Matrixy albo Hana i będziesz zadowolony.

Napisano
  • Autor

> Wrzuć Matrixy albo Hana i będziesz zadowolony.

O Matrix-ach czytałem też sporo dobrego ale to chyba cenę podniesie ??

Ok. Jak na razie 1:0 dla OMVL smile.gif

Napisano

> Dopomożecie które wybrać ??

Matrix, Hana, Valtek typ 34.

Napisano

> Matrix, Hana, Valtek typ 34.

a co to są za wtryski ?

dasz radę rozpoznać i ew. cos o nich napisać ?

AcYQC.jpg

Napisano

> a co to są za wtryski ?

> dasz radę rozpoznać i ew. cos o nich napisać ?

Szare Valteki.

Ktoś bardzo profesjonalnie zacisnął wężyki na dyszach. hehe.gif

Napisano

o ja pierdziu boje_sie.gif ja bym z tym pojechał do reklamacji i zrypał tego co to robił. Prędzej czy później te plastikowe opaski puszczą a gaz poleci w sina dal.

Napisano

Na całe szczęście jest to po stronie podciśnienia, ale zalatuje druciarnią.

Listwa jest chyba na pokrywę zaworów rzucona luzem. smile.gif

Napisano

> Ktoś bardzo profesjonalnie zacisnął wężyki na dyszach.

Oj tam, oj tam - jakby McGyver miał trytrytki to by na Marsa i spowrotem poleciał hehe.gif

Poza tym valdemary powinny raczej pracować w pionie ....

Pewnie gazownik założył, że klient i tak je za 10-20 kkm rzuci za psem, to mu łatwiej będzie zdemontować hehe.gif

Napisano

> Wrzuć Matrixy albo Hana i będziesz zadowolony.

Ja po wymianie wtrysków z valteków na hany nie mogłem wyjść z podziwu, że różnica może byś aż tak wyraźna. Polecam

Matrixy pod maską ma mój kolega (fabia, chyba 1,4) i zrobił już na nich 170kkm yikes.gif dalej działają, chociaż obecnie instalacja wymaga "porządnego przeglądu".

Jedne i drugie są droższe, ale i wytrzymalsze, do tego bardzo precyzyjne.

Napisano

> O Matrix-ach czytałem też sporo dobrego ale to chyba cenę podniesie ??

> Ok. Jak na razie 1:0 dla OMVL

Kilka watkow nizej opisalem moja przygode z czarnymi matrixami.

Wytrzymaly 120 tys km...

Zabil je gaz o konsystencji mazutu. Auto odjechalo 10 km od stacji i juz nie pracowalo na gazie. Do wymiany byly wszystkie filtry, reduktor i wtryski. Podejrzewam, ze gdyby nie ta przygoda, to dalej by jezdzily.

Minusem jest cena - ja placilem z wymiana 700 zl ...

Chociaz teraz juz mozna za 500 zl + robocizna wyrwac.

Napisano

> Kilka watkow nizej opisalem moja przygode z czarnymi matrixami.

> Wytrzymaly 120 tys km...

> Zabil je gaz o konsystencji mazutu. Auto odjechalo 10 km od stacji i juz nie pracowalo na gazie. Do

> wymiany byly wszystkie filtry, reduktor i wtryski. Podejrzewam, ze gdyby nie ta przygoda, to

> dalej by jezdzily.

> Minusem jest cena - ja placilem z wymiana 700 zl ...

> Chociaz teraz juz mozna za 500 zl + robocizna wyrwac.

z matrixa wycofał sie przedstawiciel na polske ze względu na liczne reklamacje, a na listwe rega kolega na hurtowni niemiał żadnych reklamacji dotej pory biglaugh.gif

Napisano

> z matrixa wycofał sie przedstawiciel na polske ze względu na liczne reklamacje, a na listwe rega

> kolega na hurtowni niemiał żadnych reklamacji dotej pory

dziwi mnie to co mowisz, bo przykladowo landi renzo omegas wychodzila w standardzie z matrixem ....

Napisano
  • Autor

> z matrixa wycofał sie przedstawiciel na polske ze względu na liczne reklamacje, a na listwe rega

> kolega na hurtowni niemiał żadnych reklamacji dotej pory

No właśnie ... zadałem pytanie mechaniorowi który gaza będzie robił i odp to samo. Według niego matrix-y odpadają.

Podpowiedzcie jeszcze ... czy wtryskiwacze gazu mają taki sam wpływ na pracę / spalanie silnika jak wtryskiwacze benzynki ??

Napisano

> Szare Valteki.

> Ktoś bardzo profesjonalnie zacisnął wężyki na dyszach.

Niezłe, czegoś takiego jeszcze nie widziałem zeby.GIF

Napisano

> Niezłe, czegoś takiego jeszcze nie widziałem

Ja tak mam od prawie 4 lat i jest ok ...

Tylko u mnie tak jest przy kolektorze ...

Napisano
  • Autor

> Podpowiedzcie jeszcze ... czy wtryskiwacze gazu mają taki sam wpływ na pracę / spalanie silnika jak wtryskiwacze benzynki ??

Nikt ?? Czy to zbyt na tyle dziwne pytanie ??

Napisano

> Nikt ?? Czy to zbyt na tyle dziwne pytanie ??

Troche dziwne jest. smile.gif

Im bardziej będą precyzyjne, tym lepiej.

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Ok. Dobra wszystko zamontowane ... niecałe 200km za mną i jak na razie żadnych kłopotów. Po ok 130 km zgasła pierwsza dioda od ilości gazu w zbiorniku. Pewnie tak różowo do końca nie będzie ale na razie się chociaż łudzę wink.gif

Instalacja to KME Diego G3, wtryskiwacze OMVL, reduktor (chyba) KME Red1, zbiornik 42l Stako ... Jak ktoś ma podobną to jeśli mogę prosić napiszcie swoje opinie.

Napisano

> Ok. Dobra wszystko zamontowane ... niecałe 200km za mną i jak na razie żadnych kłopotów. Po ok 130

> km zgasła pierwsza dioda od ilości gazu w zbiorniku. Pewnie tak różowo do końca nie będzie ale

> na razie się chociaż łudzę

> Instalacja to KME Diego G3, wtryskiwacze OMVL, reduktor (chyba) KME Red1, zbiornik 42l Stako ...

> Jak ktoś ma podobną to jeśli mogę prosić napiszcie swoje opinie.

mam podobnie, tylko reduktor to silver smile.gif Wtryski tez mam OMVL i instalacja bezproblemowa smile.gif

Napisano
  • Autor

> mam podobnie, tylko reduktor to silver Wtryski tez mam OMVL i instalacja bezproblemowa

No właśnie ... tylko teraz przeczytałem, tuż po zamknięciu strony z wątkiem, że reduktor mam chyba źle zamontowany. Źle tzn tuż przy aku prawie zaraz za chłodnicą ... chyba będzie to znaczyło że zimą wolne przełączenie będzie (wolne patrz długie nagrzewanie)

Napisano

> No właśnie ... tylko teraz przeczytałem, tuż po zamknięciu strony z wątkiem, że reduktor mam chyba

> źle zamontowany. Źle tzn tuż przy aku prawie zaraz za chłodnicą ... chyba będzie to znaczyło

> że zimą wolne przełączenie będzie (wolne patrz długie nagrzewanie)

moze tak byc, bo zimne powietrze bedzie go dodatkowo schladzalo

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.