Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rdza pod maską. Jak się pozbyć?

Featured Replies

Napisano

Pojawiło mi się takie coś jak widać na zdjęciach, w miejscu mocowania amorków.

Co z tym zrobić?

Starczy pomalować czymś w rodzaju Hammerite?

Od spodu może być podobnie?

Szukam akurat rozpórki, będzie to miejsce ruszane, więc dostęp będzie lepszy ok.gif

284881929-20110406127.jpg

284881929-20110406128.jpg

post-7124-14352512313108_thumb.jpg

Napisano
wymienic to gorne mocowanie, ale chce Ci napisac uczciwie, ze jak zajrzysz w to miejsce od spodu, po wyjeciu amorka, to tam bedzie taka sama rdza na karoserii... sick.gif
Napisano

moto.allegro.pl - poduszka mcpersona seiceto, cinquecentu.

pytanie co pod poduszką

Napisano
  • Autor

> moto.allegro.pl - poduszka mcpersona seiceto, cinquecentu.

> pytanie co pod poduszką

Takie coś?

A jak pod poduszką będzie źle, to co? hmm.gif

Napisano

moto allegro

wszystkie aukcje tu masz wink.gif kupuj ricambi, kosztuje polowe wiecej, czyli jakies 20plnow drozej, ale nie ma co oszczedzac na pieprzonych zamiennikach..

a pod poduszka pewnie ruść mulher.gif tylko ciekawe ile jej bedzie?

moze wystarcza te blaszki/blachy/mocowania pod mcpersona, ktore molo zamawial u górnego? a może trzeba będzie więcej spawać.. okaże się jak wyciagniesz poduszki zlosnik.gif

Napisano

> Co z tym zrobić?

oczyścić i pomalować,

> Starczy pomalować czymś w rodzaju Hammerite?

hammerite to śmietnik ;d

> Od spodu może być podobnie?

tak albo jeszcze gorzej. Musisz zdemontować kolumnę mcphersona to zobaczysz.

> Szukam akurat rozpórki, będzie to miejsce ruszane, więc dostęp będzie lepszy

podstawa wyjąć kolumnę i zabezpieczyć od spodu, flex i do dzieła. Powodzenia grinser006.gif

Napisano

> Takie coś?

> A jak pod poduszką będzie źle, to co?

moze inaczej, pod poduchą nie ma co korodowac, gorzej że nad nią jest mocowanie i możliwe ze tam samo próchno, po wyciagnieciu kolumn szczota na wiertare i czyscimy spód blachy, potem podklad i farba własciwa

Napisano

> samo próchno, po wyciagnieciu kolumn szczota na wiertare i czyscimy spód blachy, potem podklad

> i farba własciwa

niestety szczotka na wiertarkę na niewiele się zda, tu trzeba by warstwę rdzy potraktować fleksem tylko ciężko może być z dojściem w zakamarki. Ja u siebie piaskowałem ale i tak mam za słabe ciśnienie żeby usunąć perfekcyjnie. Przydaje się także demontaż błotnika bo inaczej nie da się tego zrobić profi.

Napisano

jako podklad polecam brunoxa epoxy ostanio robilem dokladnie to samo bo po zimie rudo sie zrobilo.

Napisano

> jako podklad polecam brunoxa epoxy ostanio robilem dokladnie to samo bo po zimie rudo sie zrobilo.

Jako podkład należy zastosować podkład reaktywny, na wypadek jakby w porach jeszcze rudej zostało. Bo doczyścić idealnie praktycznie bez profesjonalnego sprzętu się nie da. Po dwóch warstwach podkładu farba właściwa oczywiście w odstępach na wyschnięcie. Zabezpieczenie w postaci warstwy bitumicznej na koniec oczywiście bez przesady z grubością. Czas na wykonanie czegoś takiego w ogrzewanym garażu to ok 4dni trzeba liczyć minimum schnięcie jest najbardziej upierdliwe ale konieczne, żeby potem poszczególne warstwy nie odpadły.

Napisano
  • Autor

> moto allegro

> wszystkie aukcje tu masz kupuj ricambi, kosztuje polowe wiecej, czyli jakies 20plnow drozej, ale

> nie ma co oszczedzac na pieprzonych zamiennikach..

> a pod poduszka pewnie ruść tylko ciekawe ile jej bedzie?

> moze wystarcza te blaszki/blachy/mocowania pod mcpersona, ktore molo zamawial u górnego? a może

> trzeba będzie więcej spawać.. okaże się jak wyciagniesz poduszki

Głupio się zapytam: takie? zlosnik.gif

Byłem dzisiaj w ASO i za sztukę chcą ponad 130PLN faint.gif

Napisano
  • Autor

> moze inaczej, pod poduchą nie ma co korodowac, gorzej że nad nią jest mocowanie i możliwe ze tam

> samo próchno, po wyciagnieciu kolumn szczota na wiertare i czyscimy spód blachy, potem podklad

> i farba własciwa

Maskę mam do wymiany.

Kiedyś auto było lekko walnięte i maska zamiast być wymieniona, została tylko naprawiona szpachlą.

Po tej zimie wyskoczyły rude bąble. Zatem mam plan kupić nową machę i oddać do lakiernika.

Chyba dobrym pomysłem będzie zawieźć też te poduszki i niech je zamontuje oraz oczyści co tam trzeba.

Może się okazać że SC jeszcze długo z nami będzie, a ja muszę mieć co katować zlosnik.gif

Napisano

> Głupio się zapytam: takie?

> Byłem dzisiaj w ASO i za sztukę chcą ponad 130PLN

No takie, ale nie kupuj w ASO tylko w jakimkolwiek sklepie motoryzacyjnym gdzie mają oryginalne fiatowskie części Ricambi Orginali - w ASO z zasady jest drożej

Napisano

Dokładnie tą aukcje widziałem wink.gif kupuj ori, zamienników nie ma sensu zlosnik.gif

do tego jeśli oddasz go do majstra, to powiedz, że zapłacisz extra, ale żeby zrobił to profi - i najlepiej podjedz do niego jak skonczy samo czyszczenie, bo nie wiadomo jak to bedzie wygladac i co sobie majster pomaluje 270751858-jezyk.gif do tego polecam zagadać do mola i kupić wzmocnienia macpersonów - te blaszki z tego tematu i tych foto:

temat wzmocnień mcpersona

u molka 1

u molka 2

Makers 1

makers 2

makers 3

Mam nadzieje,że chłopaki się nie obrażą, że użyłem ich fot, ale służą przykładem zlosnik.gif Kup wzmocnienia i druknij foty dla majstra grinser006.gif

Edita : przy okazji malowania maski, powiedz majstrowi, żeby naciągnął Ci maske lekko na okuarki i zrobił lekkiego bada i zaspawał znaczek wink.gif na pewno będzie atrakcyjniejszy ten Twój Abarcik zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.