Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

peugeot 307 1.6 benz.

Featured Replies

Napisano

Witam tak gościnnie po sąsiędzku chciałem zapytać jak ten silnik radzi sobie z gazem,czy są problemy?z górki dziękuję bow.gif

Napisano

Pewnie się narażę bywalcom - ale nie chcesz tego auta.

Jak chcesz coś więcej, wal na priv.

Napisano

> Jak chcesz coś więcej, wal na priv.

A dlaczego na priv? cfaniaczek.gif

To kącik samochodów francowatych a temat dotyczy 307 niewiem.gif

Napisano

> A dlaczego na priv?

> To kącik samochodów francowatych a temat dotyczy 307

Kto jak kto, ale Ty chyba nie bedziesz polecal 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Pewnie się narażę bywalcom - ale nie chcesz tego auta.

> Jak chcesz coś więcej, wal na priv.

Nie narazisz się, a chętnie poczytam o silniku 1.6

pozdrawiam

Napisano

> Kto jak kto, ale Ty chyba nie bedziesz polecal

Nie musisz mnie drażnić skromny.gif

Poza tym nie o mnie tutaj chodzi wink.gif

Napisano
  • Autor

witam o co biega?5odp.ale żadna na temat,czyżby kolega odradza ten model samochodu? hmm.gifczy może instalacje gazową do tego auta?

Napisano

> witam o co biega?5odp.ale żadna na temat,czyżby kolega odradza ten model samochodu? czy może

> instalacje gazową do tego auta?

Ja nic nie odradzam no.gif Maciej__ zasiał zament zlosnik.gif

Chodziło głównie o moje dwie najwieksze zmory w tym aucie, czyli nagrzewnicę oraz skrzynię biegów.

Sam przymierzam się do LPG... ale przymierzam się już prawie dwa lata i ciągle nic z tego nie wynika 893goodvibes.gif

Kolega KJO ma gaz w 307 (ale nie w 1.6) ok.gif A tutaj: Gaz na ulicach jest wątek o LPG w 307 ok.gif

Teraz powinno być już na temat.

Napisano

> Witam tak gościnnie po sąsiędzku chciałem zapytać jak ten silnik radzi sobie z gazem,czy są

> problemy?z górki dziękuję

Hej!

Ja miałem takiego P307 1,6 z lpg i było dobrze - fajnie się jeździło, paliłok 9-10 l/ 100km. 270751858-jezyk.gif

Trzeba tylko znaleźć dobry zakład tongue.gif...

Instalacja BRC 24

Napisano
  • Autor

To miałeś przygody ale to chyba nie wada tego auta tylko zbieg okolicznosci,no a tak nawiasem to masz u siebie w końcu ten gaz założony?jak chodzi?

Napisano

> A dlaczego na priv?

Mam powody, żeby pewnych rzeczy nie upubliczniać.

Napisano

> Witam tak gościnnie po sąsiędzku chciałem zapytać jak ten silnik radzi sobie z gazem,czy są

> problemy?z górki dziękuję

jak dobrze założony gazik to bez problemu znosi ok.gif

Napisano

> Mam powody, żeby pewnych rzeczy nie upubliczniać.

To po co w ogóle o tym piszesz zamiast od razu na priv pojechać? facepalm.gif

Napisano

> To miałeś przygody ale to chyba nie wada tego auta tylko zbieg okolicznosci,

raczej tak ok.gif

> no a tak nawiasem to

> masz u siebie w końcu ten gaz założony?jak chodzi?

No własnie nie mam jeszcze zlosnik.gif

Napisano

> Ja nic nie odradzam Maciej__ zasiał zament

> Chodziło głównie o moje dwie najwieksze zmory w tym aucie, czyli nagrzewnicę oraz skrzynię

> biegów.

> Sam przymierzam się do LPG... ale przymierzam się już prawie dwa lata i ciągle nic z tego nie

> wynika

> Kolega KJO ma gaz w 307 (ale nie w 1.6) A tutaj: Gaz na ulicach jest wątek o LPG w 307

> Teraz powinno być już na temat.

Kolega ma przed czy po faceliftingu? bo słyszałem, że po faceliftingowe wersje były godne polecenie nawet przez chwile rozważaliśmy z ojcem taki wybór ale nie było akurat sztuki godnej uwagi :/

Napisano

> Kolega ma przed czy po faceliftingu? bo słyszałem, że po faceliftingowe wersje były godne polecenie

> nawet przez chwile rozważaliśmy z ojcem taki wybór ale nie było akurat sztuki godnej uwagi :/

Ja mam przed liftem ok.gif

Napisano

> Kolega ma przed czy po faceliftingu? bo słyszałem, że po faceliftingowe wersje były godne polecenie

> nawet przez chwile rozważaliśmy z ojcem taki wybór ale nie było akurat sztuki godnej uwagi :/

ja mam wrażenie, że w przypadku 307 to dzień produkcji ma znaczenie bo są takie które się nie psują i są takie co co rusz coś wyłazi.

W sumie w swoim nie mam takich problemów jak JR a też miałem niespodziankę w postaci połamanego łożyska w sprzęgle które spowodowało niezły dymek. Po prostu się rozpadło zlosnik.gif a tak to odpukać nic się nie dzieje co by nie było moją winą. Np na własne życzenie rozwaliłem wtryskiwacz bo mi się nie chciało podjechać zatankować wachę i jeździłem na oparach... Swoją drogą Francuzi przyoszczędzili i nie wkładają filtrów paliwa w przewody, jest tylko siatka w pompie zlosnik.gif

Napisano

> ja mam wrażenie, że w przypadku 307 to dzień produkcji ma znaczenie bo są takie które się nie psują

> i są takie co co rusz coś wyłazi.

> W sumie w swoim nie mam takich problemów jak JR a też miałem niespodziankę w postaci połamanego

> łożyska w sprzęgle które spowodowało niezły dymek. Po prostu się rozpadło a tak to odpukać

> nic się nie dzieje co by nie było moją winą. Np na własne życzenie rozwaliłem wtryskiwacz bo

> mi się nie chciało podjechać zatankować wachę i jeździłem na oparach... Swoją drogą Francuzi

> przyoszczędzili i nie wkładają filtrów paliwa w przewody, jest tylko siatka w pompie

Kurcze mieszane mam uczucia. Samochód mi sie podoba i ogólnie mam sentyment do peugeot.

Zastanawiam się jak po facefiftingu wypada na tle konkurencji. Wiadomo w każdym zdążają się problemy. Co do silnika benz. 1,6 16V to jest to dość sprawdzona konstrukcja wiec nie powinna sprawiać problemów min w xsarze podobno sprawuje sie bardzo dobrze i duzo osób sobie go chwali. Tak czytałem przynajmniej smile.gif

Napisano

> Kurcze mieszane mam uczucia. Samochód mi sie podoba i ogólnie mam sentyment do peugeot.

> Zastanawiam się jak po facefiftingu wypada na tle konkurencji. Wiadomo w każdym zdążają się

> problemy. Co do silnika benz. 1,6 16V to jest to dość sprawdzona konstrukcja wiec nie powinna

> sprawiać problemów min w xsarze podobno sprawuje sie bardzo dobrze i duzo osób sobie go

> chwali. Tak czytałem przynajmniej

nie chcę ci bardzo mieszać w głowie ale pamiętaj że 307 to ciężkie bydle jest, jeździłem trochę 1.6 i jak dla mnie ma za mało mocy do wyprzedzania w trasie. A nie należę do wariatów na drodzę, tylko jak wyprzedzam to lubię jak to się dzieje w miarę żwawo. Spalanie 2.0 i 1.6 w sumie jest podobne...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.