Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co począć z tym fiatem?

Featured Replies

Napisano

Witam szanownych kolegów prawdopodobnie po raz ostatni.

Ponieważ w ostatnim czasie z powodu nieustających awarii już nie tylko ręce mi opadały, ale po woli już wszystko, postanowiłem o wymianie małego autka. Fiacik jednak nie nabrał z tego powodu moresu i tradycyjnie każdy miesiąc przynosił kolejne usterki.

W końcu zakupiłem jednak zastępcę i nie wiem za bardzo co zrobić z UNO bo sporo w niego przyinwestowałem w ostatnim czasie i chciałbym coś odzyskać(~1000).

Uno jest to samochód kupiony przez dziadka mojego kolegi jednak z racji tego że dziadek odszedł do lepszego świata, rozpoczął podróż dopiero ok 2005r, jednak zaraz po wystawieniu z garażu zaczęły go trapić nieustające usterki, co ciekawe nigdy nie eliminujące możliwości dalszej jazdy - stąd mam do niego sentyment!

Zalety:

-silnik z małym przebiegiem 125kkm - jak w SC

-instalacja gazowa BRC

-2 komplety opon po jednym sezonie - 2XFULDA z felgami

-niecało roczny aku BOSCH

-centralny i alarm

-ładne wnętrze

-od nowości na syntetyku(może poza wyjazdem z fabryki)

-OC i przegląd jeszcze długo ważne

Wady:

-korozja na każdym błotniku

-podobno brak integracji progów z podłogą - ale tego nie wiem bo z zewnątrz progi wyglądają ok

-pęknięta sprężyna z przodu (-35mm waytogo.gif)

-lekko uszkodzona przednia szyba

-jak zaleje do pełna benzyny to śmierdzi

-coś się w ostatnim tygodniu zapowietrza chłodzenie - od czasu jak naprawiłem nieszczelność - prawdopodobnie brak odpowietrzenia ale mi się już nie chcę

-uszczelka pod pokrywą zaworów

Może ktoś ma pomysł co zrobić z tym autem:

-wystawić na sprzedaż w całości

-wyjąć opony, aku, gaz, silnik, centralny... i na złom

-w całości na złom

Z góry dzięki za porady.

Pozdrawiam

Napisano

> z tond mam do niego sentyment!

a uno bbq.gif

Napisano
  • Autor

> a uno

Uno dla mnie sentymentu nie miało. Setki roboczogodzin na ulepszanie i naprawy, nie wystarczyło.

PS: Może Cię w Firefox'ie zatrudnią i Mozilla zyska lepszy słownik hehe.gif

Napisano

wystaw go za ok 1500 zł, jak jest w takim stanie blacharskim, a podejrzewam, że ze względu na młody rocznik znajdzie się jakiś amator ok.gif

Napisano

Widać jak auta NIE LUBIĄ przestojów.

Skoro do 2005 nie był jeżdżony to szlag go trafił po prostu... nie doczytałem który to właściwie jest rocznik ale może być maxymalnie 2002, więc minimum 3 lata stał (albo mało jeździł) - dobrze rozumiem?

Mój jest z 2002 a rdzę mam tylko na drzwiach ale auto ma już 300 kkm i nigdy się z nim nie cyckałem.

Na części raczej nie opłaci się tego sprzedawać bo to jest najuboższa wersja z najgorszym silnikiem - po prostu nikt tego nie kupi bo jest tego milion ton na rynku...

Szukaj amatora na całość za KAŻDE pieniądze - to najlepsze co możesz zrobić albo... pokochaj MOCNO, dołóż WIELE i stwórz sobie wymiatacza grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Szukaj amatora na całość za KAŻDE pieniądze - to najlepsze co możesz zrobić albo... pokochaj MOCNO,

> dołóż WIELE i stwórz sobie wymiatacza

Tak zrobię wystawie całe i poczekam tydzień, rynek zweryfikuje koncepcje smirk.gif

Co do pokochania to jak zauważyliście w opisie "dla mojej Pani" zakupiłem P 106 QUIKSILVER w bogatej wersji. Nie mam nic do przeinwestowania aut, ale uno po prostu mnie przerasta. Tutaj przynajmniej mam szanse że nic nie zeżre mojej roboty. zlosnik.gif

A pod koncepcją że nie jeżdżone regularnie auto strasznie podupada na stanie, podpisuję się obiema rękami. Najlepiej widać to po mojej N2 która jest moją drugą z tego rocznika i przebiegu, pierwsza regularnie ujeżdżana była jak dzwon, w tej obecnej która już parę lat sporadycznie podróżowała niektóre kawałki odsłoniętej blachy zaczyna chrupać - ale niestety do uno to i tak przepaść.

Dzięki wszystkim i do spotkania na drodze!!! yay.gif

Napisano

Na maniaka raczej nie ma co liczyć, jakby ktoś brał, to albo dla budy albo dla silnika, a u Ciebie niestety ani jedno ani drugie nie nadaje się do przeszczepu...no ale może ktoś go przygarnie, trzymam kciuki, bo szkoda na złom oddawać...

Napisano

z uniakiem jest tak :

-wymieniasz wszystko na czas - lejesz i jeździsz

-poprawiasz i kombinujesz -płacisz , jeździsz i czekasz kiedy coś "strzeli"

-odstawiasz,potem odpalasz i stwierdzasz że już nie da sie tym jechać bez większego wkładu.......

......więc po co trzymać?

Napisano

> fajna moderacja

> to co napisałem zostało usunięte, a zostało ?

a może wniesiesz coś konkretnego do tematu?

Jakaś pomoc wskazówka dla autora wątku?

To wtedy gwarantuje że do kosza nie poleci.

jak masz jeszcze jakieś wątpliwości - priv

pozdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.