Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem z biegami jak ciepły

Featured Replies

Napisano

Witam

Od jakiegos czasu mam problem z biegami jak silnik jest mocno ciepły tzn. Na zimnym jest wszystko Ok biegi ładnie wochodza leciutko bez problemu ale jak silnik złapie juz temperature a raczej skrzynia jak sie zagrzeje biegi wchodza coraz ciężej momentami to tak ciezko ze boje sie galke urwac Jak ostygnie wszystko wraca do normy. Wymieniłem olej bo myslałem ze moze od oleju tak sie robi bo miał juz około 100tys ale niestety nic to nie poprawiło

Co to może byc od czego to zalezy i gdzie szukac przyczyny confused.gif

Napisano

mam aktualnie ten sam problem tylko że jedynie z 5tym biegiem, tez nie ogarniam jaki ma na to wpływ temperatura tongue.gif

Napisano

> mam aktualnie ten sam problem tylko że jedynie z 5tym biegiem, tez nie ogarniam jaki ma na to wpływ

> temperatura

Witam!mialem kiedys tak samo i okazalo sie ze trzeba bylo wymienic linki od wybierania biegow !

Na 100 %pomoze!

Pozdrawiam

Napisano

> Witam

> Od jakiegos czasu mam problem z biegami jak silnik jest mocno ciepły tzn. Na zimnym jest wszystko

> Ok biegi ładnie wochodza leciutko bez problemu ale jak silnik złapie juz temperature a raczej

> skrzynia jak sie zagrzeje biegi wchodza coraz ciężej momentami to tak ciezko ze boje sie galke

> urwac Jak ostygnie wszystko wraca do normy. Wymieniłem olej bo myslałem ze moze od oleju tak

> sie robi bo miał juz około 100tys ale niestety nic to nie poprawiło

> Co to może byc od czego to zalezy i gdzie szukac przyczyny

Podciągnij sprzęgłook.gif

Napisano
  • Autor

> Witam!mialem kiedys tak samo i okazalo sie ze trzeba bylo wymienic linki od wybierania biegow !

> Na 100 %pomoze!

> Pozdrawiam

Ale jaki wpływ ma temperatura na linki niewiem.gif one chyba sie nie nagrzewaja a wizualnie sa Ok bo sprawdzałem

Napisano
  • Autor

> Podciągnij sprzęgło

Sprzegło jest OK bierze jak należy

Napisano

> Sprzegło jest OK bierze jak należy

Ja nie pytam jak bierze tylko polecam delikatnie podciągnąć sprzęgło, 1-2 obroty.

Napisano
  • Autor

> Ja nie pytam jak bierze tylko polecam delikatnie podciągnąć sprzęgło, 1-2 obroty.

Spróbuje zobaczymy czy pomoże

Napisano

> Spróbuje zobaczymy czy pomoże

U mnie pomogłook.gif

Napisano

> U mnie pomogło

Dokładnie, sprzęgło wyreguluj.

Napisano

> Ale jaki wpływ ma temperatura na linki one chyba sie nie nagrzewaja a wizualnie sa Ok bo

> sprawdzałem

Tez tak myslalem a jednak !

Umnie byly identyczne objawy i podjechalem do aso fiata na diagnoze gdzie odrazu powiedziano ze trzeba wymienic linki biegow(nie mylic z linka sprzegla)!po wymianie odrazu wszystko wrocilo do normy!dodam ze nie robilem tego w aso lecz u swojego zufanego mechanika!

P.s wydaje mi sie ze podciagniecie sprzegla nic nie da ale mozesz to sprawdzic

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Ja nie pytam jak bierze tylko polecam delikatnie podciągnąć sprzęgło, 1-2 obroty.

Podciaganie sprzęgła na rózne sposoby nic nie daje wiec zostaja linki confused.gif

Napisano
  • Autor

> Witam!mialem kiedys tak samo i okazalo sie ze trzeba bylo wymienic linki od wybierania biegow !

> Na 100 %pomoze!

> Pozdrawiam

Czy żeby wymienic te linki wystarczy odkręcic od spodu ten plastikowy koszyk do którego wchodza linki czy musze od góry tez próc ten plastik przy lewarku

Napisano

> Czy żeby wymienic te linki wystarczy odkręcic od spodu ten plastikowy koszyk do którego wchodza

> linki czy musze od góry tez próc ten plastik przy lewarku

od dolu odkrecasz, i wszystko bedziesz mial widoczne.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.