Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zafira B 120 KM r. 2007...złacze do diagnostyki

Featured Replies

Napisano
sciana.gifWitam..Panowie nie moge znalezc złacza diagnostycznego w Zafirze B z 2007 roku.W internecie doczytałem sie ze gdzies w okolicy popielniczki pod dzwignia biegów .Wszystko rozebrałem i nic tam nie widze takiego podobnego jak w astrze II.Jezeli ktos to przerabiał prosze o podpowiedzi.Pozdrawiam
Napisano

wyjmij popielniczke i znajdziesz. musisz tez zaslepke wyszarpac

Napisano
  • Autor

> wyjmij popielniczke i znajdziesz. musisz tez zaslepke wyszarpac

wyszarpana równiez ..dziura i nic nie widac.\\\Za zaslepke uwazasz tą blache na ktorej sie kołysze popielniczka?

Napisano

> wyszarpana równiez ..dziura i nic nie widac.\\\Za zaslepke uwazasz tą blache na ktorej sie kołysze

> popielniczka?

dokladnie

Napisano
  • Autor

> dokladnie

to jednak tam nic nie ma.Jest takie złacze w czesci bagazowej ale ma 14 pinów czy mogłoby byc to to? Podobne jak wastrze H.

Sypia mi sie te opelki.

tak wyglada...

odczytałem błedy wychodzi tak....242F75...22795b

Napisano

> to jednak tam nic nie ma.

Musi tam być, przyjedz do mnie jutro to ci pokażę zlosnik.gif

Napisano

> wyszarpana równiez ..dziura i nic nie widac.\\\Za zaslepke uwazasz tą blache na ktorej sie kołysze

> popielniczka?

Musisz jeszcze za ta blaszka wyszarpac plastik. Wiem, ze ciezko jest ale da rade to wyciagnac. Dopiero jak usuniesz ten plastik to znajdziesz zlacze diagnostyczne. Ostatnio tez sie tego naszukałem jak kumplowi podlaczalem sie do zafirki zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

znalazłem to gniazdo...jechałem na komputer ale Zafirka zmarła.Pojechalismy po mechaników z kompem ładnie sprawdzili błedy ktore podawałem sie pokryły,ale pomomo skasowania Zafirka nie zapaliła!!! wiec na hol gietki i pod warsztat jutro chłopaki sie beda bawic.Co może byc powodem tego ze nie pokazuje zadnych błedów a zapalic nie chce??? niewiem.gif

Napisano

> Co może byc powodem tego ze nie pokazuje zadnych błedów a zapalic nie chce???

Może jakaś usterka mechaniczna? hmm.gif

Rozrusznikiem kręci?

Napisano

>Co może byc powodem tego ze nie pokazuje zadnych błedów a zapalic nie chce???

Kolega miał identyczną sytuację w AH 1.9cdti. Okazało się że ma zatarty jeden pompowtryskiwacz.

Napisano
  • Autor

> Może jakaś usterka mechaniczna?

> Rozrusznikiem kręci?

rozrusznikiem kreci nawet na moment zapalił po skasowaniu błedów.

o pompowtryskiwaczu to nawet boje sie pomyslec głosno!

Dla wyjasnienia sprawy to musze powiedziec ze wczoraj przy błedach paliła sie kontrolka z kluczem,a po naprawieniu przewodu od DPF ona zgasła a zapaliła sie lampka 'chek agonia" i robiło sie coraz mniej wesoła.Rano przed wyjazdem na techa zapalił ładnie ale chek sie swiecił kontrkluczyk nie.Tak to wyglada

Napisano

U kolegi auto odpalało jak traktor na 1-2 sek i gasło. Z wydechu leciał biały dym.

Napisano

> Kolega miał identyczną sytuację w AH 1.9cdti. Okazało się że ma zatarty jeden pompowtryskiwacz.

Artur, tam nie nie ma pompowtryskiwaczy zlosnik.gif

Napisano

> Artur, tam nie nie ma pompowtryskiwaczy

jeden uj zlosnik.gif niech będzie wtryskiwacz

Napisano
  • Autor

> Pewnie DPF się zapchał.

Tez tak przypuszczam,ale jak narazie stoi na placu przed warsztatem i czeka na swoja kolej.Gdybym miał op-com sam bym cos probował zadziałac . Oczywiscie dla porzadku trzeba zdemontowac DPF i sprobowac odpalic,jak nie da znaku zycia to szukac .W ostetecznosci dosc odległy transport do ASO-Opel.Boje sie pomyslec ze ten czas wykorzystuja na nauke i abym nie zapłacicł za te edukację.Pozdrawiam

PS> dobrze ze Wolf lata teraz bez problemów./2.0DTL/

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.