Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problemy silnikowe ...

Featured Replies

Napisano

Witam mój problem objawia się jednostajnym cykaniem przy jeździe autkiem frown.gif kable nowe jest po regulacji zaworów z wymianą płytek w ASO co to może być ???

I takim chrupotaniem a dokładnie taki odgłos jakby był rozciągnięty łańcuch przy niskich obrotach czyżby skrzynia ???

I jak można sprawdzić poziom płynu w skrzyni ???

Napisano

> Witam mój problem objawia się jednostajnym cykaniem przy jeździe autkiem kable nowe jest po

> regulacji zaworów z wymianą płytek w ASO co to może być ???

> I takim chrupotaniem a dokładnie taki odgłos jakby był rozciągnięty łańcuch przy niskich obrotach

> czyżby skrzynia ???

> I jak można sprawdzić poziom płynu w skrzyni ???

jak staniesz z przodu samochodu to w części przdniej skrzyni po środku jej wysokości jest śruba na imbusa to jest śruba poziomu oleju w skrzyni, a tak przy okazji sprawdź sobie przeguby może to tam ci chrobocze (jeżeli tylko podczes jazdy ci chrobocze to szukaj w układzie napędowym i jezdnym)

Napisano

masz LPG, moze to wtryskiwacze gazu cykają

nie płyn a olej, i musisz odkręcić korek wlewu oleju z boku przekładni głównej i wsadzić palec, powinno go być zaraz ponizej korka, czyli do 2 litrów

Napisano
  • Autor

> masz LPG, moze to wtryskiwacze gazu cykają

> nie płyn a olej, i musisz odkręcić korek wlewu oleju z boku przekładni głównej i wsadzić palec,

> powinno go być zaraz ponizej korka, czyli do 2 litrów

co do wtryskiwaczy gazu to jeżeli przełącze na benzyne to nie powinny chyba cykać a cyka dalej to chyba odpada

Napisano

> masz LPG, moze to wtryskiwacze gazu cykają

> nie płyn a olej, i musisz odkręcić korek wlewu oleju z boku przekładni głównej i wsadzić palec,

> powinno go być zaraz ponizej korka, czyli do 2 litrów

Myślisz, że ma sekwencję w 1.0?

Dobrze by było nagrać to i tu zamieścić.

Napisano
  • Autor

> Myślisz, że ma sekwencję w 1.0?

> Dobrze by było nagrać to i tu zamieścić.

Tak Glaca jeśli moge tak mówić smile.gif mam sekwencje w moim Uniaczu spróbuje nagrać i zapodam do odsłuchania.

Napisano

> Tak Glaca jeśli moge tak mówić mam sekwencje w moim Uniaczu spróbuje nagrać i zapodam do

> odsłuchania.

Ok to daj.

Dźwięk trzeba umieć opisać bo to może być cykanie, terkotanie, pukanie itp...

Czy jak wciśniesz sprzęgło to przestaje?

Napisano

> Witam mój problem objawia się jednostajnym cykaniem przy jeździe autkiem kable nowe jest po

> regulacji zaworów z wymianą płytek w ASO co to może być ???

> I takim chrupotaniem a dokładnie taki odgłos jakby był rozciągnięty łańcuch przy niskich obrotach

> czyżby skrzynia ???

> I jak można sprawdzić poziom płynu w skrzyni ???

skacze Ci igła w liczniku?

Napisano

> haha mam to od kilku lat

to może ona Ci zaczęła cykać bo u mnie właśnie ona tak cykała i myślałem, że się coś popsuło, a jak zmieniłem zegary to się okazało, że to wskazówka właśnie, spróbuj ją nasmarować albo coś.

Napisano

> to może ona Ci zaczęła cykać bo u mnie właśnie ona tak cykała i myślałem, że się coś popsuło, a jak

> zmieniłem zegary to się okazało, że to wskazówka właśnie, spróbuj ją nasmarować albo coś.

ale to chyba nie kolega ma problem....

Napisano
  • Autor

> ale to chyba nie kolega ma problem....

nie to nie wskazówka tylko w zimie hałasowała to wiem jaki dźwięk a co do dźwięku to identyczne jakby było przebicie na kablach taki sam dźwięk ale kable dobre może cewka jutro nagram dźwięk to może będzie wiedzieli bo teraz wróciłem z roboty frown.gif

Napisano
  • Autor

Witam przepraszam że post pod postem ale zlokalizowałem przyczynę poruszałem kablami WN i jednak to one teraz widać że mają lekki przebicie ale to już 3 para z różnych firm i od czego tak może być ???

Napisano

> Witam przepraszam że post pod postem ale zlokalizowałem przyczynę poruszałem kablami WN i jednak to

> one teraz widać że mają lekki przebicie ale to już 3 para z różnych firm i od czego tak może

> być ???

a świece? kiedy wymieniałeś? niewidoczne gołym okiem mikropęknięcia porcelanki powodują przebicia

Napisano
  • Autor

> a świece? kiedy wymieniałeś? niewidoczne gołym okiem mikropęknięcia porcelanki powodują przebicia

świece jakieś ok. 8 tys temu a cały czas przebicie jest w tym samym miejscu

Będę musiał to sprawdzić ale myśle że jeśli by tak było to przebicie było by chyba przy samej świecy tak ???

Napisano
  • Autor

Lecimy dalej, przepraszam że nie nagrałem ale autko klekocze jak zimny to prawie jak diesel auto nie ma mocy z dolnych obrotów a przy wysokich strasznie głośny jest ... dalej jakieś propozycje ???

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.