Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Polerka - mam i ja

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> Jak ciemne kolory to własnie odpowiedni będzie red. Zresztą podejrzewam, że to z kolorami to

> bardziej marketing. Aha zapomniałem dodać jeszcze jednej zalety zapach, aż chce sie schrupac

> ten wosk

Zastanowie sie nad tym woskiem powaznie ale dopiero za pare tygodni, bo jak jeszcze jedna paczka z zakupami online przyjdzie to mnie moja serce.gif potraktuje bokser.gif

Napisano
  • Autor

> ciężka jest franca jak betonowy kloc, ale za plus trzeba jej oddać pokłon za płynne rozwijanie i

> system stabilizacji obrotów.

Zgadzam sie, wczoraj myslalem, ze butelka z piwem do ust nie trafie tak mi reka drzala rotfl.gif

> Jako, ze w

> oglądałeś auto pod słońce, w świetle 500W halogenu ??? Bo ładne fotki w cieniu to nawet po

> matowaniu papierem ściernym można zrobić . Prawdziwą robotę widać dopiero pod światło.

Nie mam niestety halogenu wiec mimo najszczerszych checi nie dam rady tutaj nic zdzialac. Ogladalem dzisiaj auto w pelnym sloncu i pod pewnym katem widac, ze pare miejsc zostalo mniej wypolerowanych niz inne,ale mimo tego efekt uwazam jest swietny w porownaniu do tego co bylo. Nastepnym razem poprawie pare miejsc,uzyje glinki i tak jak piszecie uzyje cleaner+lepszy wosk.

> Żółtym padem za wiele nie zdziałasz, usunięcie swirli ok, ale z głębszymi rysami raczej sobie nie

> poradzi.

Taka byla idea,zeby nie zepsuc lakieru odrazu rotfl.gif Do tego u mnie przewazaly swirle na calej powierzchni auta, a rysy te glebsze (w liczbie paru sztuk tylko) to temat narazie dla mnie zamkniety jako ze nie chce popsuc lakieru testujac moje umiejetnosci biglaugh.gif

> co stosowałeś z niebieskim padem MMM ???

Tez UC i wolniejsze obroty - tak jak pisalem wczesniej, nie uwazam aby byl to bardzo scierny produkt.Nawet po polerowaniu z zoltym padem nie widzialem "glebokiej polerki"

> > Pozdrawiam

Rowniez pozdrawiam 20.GIF

Napisano
  • Autor

> Ja gabke czyszcze regularnie, czasem nawet ladnych kilka (nascie) razy przy pracy z jednym

> elementem. Czestotliwosc jest uzalezniona od pylenia danej pasty i tego w jakim stanie jest

> gabka Uzywam do tego celu miekkiej szczoteczki, wlaczam polerke z zalozona gabka i

> delikatnie przykladam szczoteczke do gabki.

> Co do prania to nigdy nie robilem, a slyszalem rozne opinie. Niektorym sie gabki rozkleily a inni

> wsio spoko.

> Ja regularnie czyszcze w opisany wyzej sposob, i gabki sluza mi bardzo dlugo.

W moim przypadku,jako ze nie uzylem glinki,gabki po prostu zszarzaly od brudu, ktory nie zostal sciagniety myciem z lakieru.Tak wiec pomysle nad ich wypraniem - oczywiscie zrobie to delikatnie.

> Nie pracuje ma Megsie to sie nie wypowiadam Zycze Ci, zeby nic nei wyszlo

20.GIF

> Woskow koloryzowanych to uzywaja handlarze. Kup porzadny wosk, wczesniej poczytaj o nim opinie.

> Jedne woski sa lepsze do ciemnych, inne do jasnych lakierow. Daja rozne efekty, od super glebi

> koloru, efektu lustra do wet looku. Co kto lubi

Juz mam upatrzony jeden, niedlugo kupie jak sie moja serce.gif wyluzuje z zakupami online rotfl.gif

Napisano
  • Autor

> Bardzo rozgrzewales lakier?

To ja sie spytam, ja rozgrzalem lakier w jednym miejscu probujac usunac glebsza ryse.Maszynka chodzila okolo 1700 obrotow i zbyt mocna docisnalem pada i za dlugo przytrzymalem.Poczulem zapach mocno rozgrzanego lakieru wiec odpuscilem.Na szczescie nie zostalo ani sladu na lakierze.Mam sie spodziewac jakis konsekwencji w niedalekiej przyszlosc w tym miejscu ?

Napisano

> Juz mam upatrzony jeden, niedlugo kupie jak sie moja wyluzuje z zakupami online

Widzę, że mamy podobny problem zlosnik.gif

Mnie korci Zymol Carbon - ale jakby się moja mulher.gif dowiedziała to prawdopodobnie spać bym już musiał w garażu hehe.gif

Nie wiem co by tu kupić... wolałbym się zmieścić w 100 (bez cleanera) hehe.gif

A jak już sprawa przycichnie to... myk-pyk i Zymolka cichaczem zamówić grinser006.gif

Napisano

> Zgadzam sie, wczoraj myslalem, ze butelka z piwem do ust nie trafie tak mi reka drzala

> Nie mam niestety halogenu wiec mimo najszczerszych checi nie dam rady tutaj nic zdzialac. Ogladalem

> dzisiaj auto w pelnym sloncu i pod pewnym katem widac, ze pare miejsc zostalo mniej

> wypolerowanych niz inne,ale mimo tego efekt uwazam jest swietny w porownaniu do tego co bylo.

> Nastepnym razem poprawie pare miejsc,uzyje glinki i tak jak piszecie uzyje cleaner+lepszy

> wosk.

> Taka byla idea,zeby nie zepsuc lakieru odrazu Do tego u mnie przewazaly swirle na calej

> powierzchni auta, a rysy te glebsze (w liczbie paru sztuk tylko) to temat narazie dla mnie

> zamkniety jako ze nie chce popsuc lakieru testujac moje umiejetnosci

> Tez UC i wolniejsze obroty - tak jak pisalem wczesniej, nie uwazam aby byl to bardzo scierny

> produkt.Nawet po polerowaniu z zoltym padem nie widzialem "glebokiej polerki"

> Rowniez pozdrawiam

Producent poleca stosowac np niebieskiego gofra z granatowym korkiem. Pasta likwiduje hologramy.

Napisano

> To ja sie spytam, ja rozgrzalem lakier w jednym miejscu probujac usunac glebsza ryse.Maszynka

> chodzila okolo 1700 obrotow i zbyt mocna docisnalem pada i za dlugo przytrzymalem.Poczulem

> zapach mocno rozgrzanego lakieru wiec odpuscilem.Na szczescie nie zostalo ani sladu na

> lakierze.Mam sie spodziewac jakis konsekwencji w niedalekiej przyszlosc w tym miejscu ?

Ten zapach byl od przypalanej pasty a nie lakieru- na szczescie grinser006.gif Nigdy ale to na prawde nigdy nie trzymaj masyzny w jednym miejscu. Nawet jak sie wycina jedna gleboka ryse to przejezdzasz po niej czesto, ale nigdy nie trzymasz polerki w miejscu.

Jak nie ma sladu to juz nie bedzie ok.gif

Napisano
  • Autor

> Ten zapach byl od przypalanej pasty a nie lakieru- na szczescie Nigdy ale to na prawde nigdy nie

> trzymaj masyzny w jednym miejscu. Nawet jak sie wycina jedna gleboka ryse to przejezdzasz po

> niej czesto, ale nigdy nie trzymasz polerki w miejscu.

> Jak nie ma sladu to juz nie bedzie

Teraz juz wiem, przypalenie przydarzylo sie na samym poczatku jak sie uczylem, na szczescie bez konsekwencji 20.GIF

Napisano

Ładny efekt. Tak jak koledzy pisali jak na 1 raz jest ok wiadomo polerka mechaniczna nawet na UC nie ma porównania z robotą ręczną. Wiadomo detailing nie jest prostą sprawą, ale każdy się uczy i mniejmy nadzieje z każdym krokiem postępy, lepsza i głębsza wiedza co również będzie się przechodziło na lakier aby idealnie wyglądał ok.gif Jednak bardziej chyba jeszcze byś był zadowolony jak byś właśnie użył glinki i cleanera wtedy już powierzchnia lakiernicza była by super przygotowana cool.gif Również ostatnimi tygodniami miałem problem czy robić pełen etap tylko że ręczna praca mycie glinka srr 2,5 ssr 1 i potem cleaner oraz odżywka i wosk turtle lecz zakupiłem PB nattys wax i nattys blue i mogę polecić w 100%. Tylko u mnie akurat po całym etaptie auto pojeździło w takim stanie 3 dni następnie była mała obcierka itp i teraz już nie wygląda fajnie. Jednak co się napracowałem nacieszyłem lakierem to bezcenne cool.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.